FRANK HOSMAR OOK BESTE IN TEAMTEST BIJ EK ROTTERDAM

Teamgoud paradressuur voor Oranje

ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam.

Met de veertienjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) won hij in Grade V na de individuele test ook de teamtest. Voor zijn fraaie optreden werd de ruiter uit Haarle beloond met een waardering van 75,860 procent.

Oranje won in de landenwedstrijd op overtuigende wijze het goud. Onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink kwamen voor TeamNL vrijdag Rixt van der Horst en Nicole den Dulk al succesvol aan de start, waarna zaterdag Frank Hosmar en Sanne Voets beiden een optreden van formaat, goed voor goud, gaven.

Steady proef van Hosmar
Frank Hosmar was zaterdagochtend aan de beurt met zijn Alphaville NOP en realiseerde voor TeamNL het hoogste percentage in Grade V. “Ik ben heel tevreden!”, reageert Hosmar. “Ik heb wel iets op safe gereden. Omdat je toch voor het team rijdt, wil je niet teveel risico nemen en een steady proef laten zien. Vandaag was mijn paard gelukkig heel relaxt. Van de week was hij soms nog op alles om zich heen aan het letten, maar nu dacht ik zelfs: ‘Ho ho, niet te relaxt’. Hosmar schatte de kansen na zijn rit voor TeamNL al hoog in. “Ik verwacht dat als Sanne vanmiddag haar ding doet, dat het dan helemaal goed komt”.

Goed kwam het zeker. Sanne Voets reed nagenoeg haar hele proef in Grade IV met een tevreden glimlach op haar gezicht. Met Demantur RS2 NOP kreeg ze een topscore van 77,050 procent toegekend.

Thuispubliek
Op vrijdag reden Rixt van der Horst (Grade III) en Nicole Den Dulk (Grade II) eveneens uitstekende proeven, waarmee TeamNL een mooi uitgangspunt had voor het vervolg van de landenwedstrijd.

Nederland won met een score van 227,039, Engeland was met een totaalscore van 221,302 goed voor het zilver. Het paradressuurteam van Denemarken verzamelde 216.493 en daarmee het brons.

Joyce Heuitink is trots op haar team. “We pakken hier nu voor de tweede keer goud. Eerst vorig jaar op het WK in Tryon en nu in eigen huis. Dat is natuurlijk geweldig”, reageert Heuitink. “De dynamiek in het team is heel goed. De teamleden zijn heel verschillend en voor iedereen kan ik iets anders betekenen. Ik ervaar het als een groepsproces, waarbij iedereen op zijn eigen manier een zo optimaal mogelijke voorbereiding treft om op een kampioenshap als dit goed te kunnen presteren. De samenwerking heeft zeker goed uitgepakt.”

Zondag kür
Zondag wacht voor de beste paradressuurruiters nog de kür. Per Grade hebben de beste acht combinaties uit de woensdag en donderdag verreden individuele proef zich hiervoor geplaatst. Alle vier de Nederlandse combinaties wonnen een medaille in de individuele proef en zijn dus ruimschoots geplaatst. Grade III bijt zondag het spits af, de eerste ruiter zal om 8.00 uur de ring in rijden.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto van gouden Oranje met linksboven Frank Hosmar en naast hem Joyce Heuitink © Jantien van Zon

Meer Dressuur

ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)