LISELOTTE WINT FINALE KLASSEN Z, ANNABEL BIJ VIERJARIGE PAARDEN

Successen zussen Rootveld in ‘Ster’

HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel Rootveld.

Liselotte zegevierde in de finale van de klassen Z en hoger met haar achtjarige donkerbruine merrie Gebtle-Wish (v. Belissimo M x Cobochon), Annabel won zaterdag de strijd bij de vierjarige dressuurpaarden op de rug van Kuups Kensington (v.Governor).

Liselotte Rootveld, zaterdag met Gentle-Wish al de beste in het ZZ Licht, liet er zondag in de finale van de hoogste klasse geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met een score van 74,19 procent reed ze onbedreigd naar de zege. Ashley Langevoort eindigde met 72,32 procent als tweede met Happy Dancer, Liseon Kamper-Bol werd derde met It's a Pleasure (70,38).

Drie keer negen
Op Annabel Rootveld stond een dag eerder geen maat in de wedstrijd voor vierjarige paarden. De juryleden Maria Dorrestijn en Dirk Willem Rosie waardeerden haar optreden op Kensington met drie maal een negen (voor aanleg, draf en harmonie) en twee keer een 8,5 (galop en stap). Het totaal van 88 punten bleek veruit het hoogste van de dag.

Femke Beljon besliste de finale van de klassen M nipt in haar voordeel. Net als Dayenne Souren met Guilty Pleasure won ze een van de twee proeven, maar in totaal scoorde ze met 404,5 punt precies een punt meer dan haar concurrente. Op afstand volgde Ashley Langevoort met Jersey als derde met 383,5 punt.

Carmen Daemen heerste in de finale van de klassen L met Jack Sparrow. Tegen haar 409 punten konden haar tegenstanders niet op. De strijd om de tweede plaats was spannender. Daniëlle Steffens bleef met Coco (397) Mellany van de Vorstenbosch met Knoxville (396) net voor.

UITSLAGEN ZILVEREN STER

Foto’s Liselotte (boven) en Annabel Rootveld © Marjon Hoen

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)