LISELOTTE WINT FINALE KLASSEN Z, ANNABEL BIJ VIERJARIGE PAARDEN

Successen zussen Rootveld in ‘Ster’

HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel Rootveld.

Liselotte zegevierde in de finale van de klassen Z en hoger met haar achtjarige donkerbruine merrie Gebtle-Wish (v. Belissimo M x Cobochon), Annabel won zaterdag de strijd bij de vierjarige dressuurpaarden op de rug van Kuups Kensington (v.Governor).

Liselotte Rootveld, zaterdag met Gentle-Wish al de beste in het ZZ Licht, liet er zondag in de finale van de hoogste klasse geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met een score van 74,19 procent reed ze onbedreigd naar de zege. Ashley Langevoort eindigde met 72,32 procent als tweede met Happy Dancer, Liseon Kamper-Bol werd derde met It's a Pleasure (70,38).

Drie keer negen
Op Annabel Rootveld stond een dag eerder geen maat in de wedstrijd voor vierjarige paarden. De juryleden Maria Dorrestijn en Dirk Willem Rosie waardeerden haar optreden op Kensington met drie maal een negen (voor aanleg, draf en harmonie) en twee keer een 8,5 (galop en stap). Het totaal van 88 punten bleek veruit het hoogste van de dag.

Femke Beljon besliste de finale van de klassen M nipt in haar voordeel. Net als Dayenne Souren met Guilty Pleasure won ze een van de twee proeven, maar in totaal scoorde ze met 404,5 punt precies een punt meer dan haar concurrente. Op afstand volgde Ashley Langevoort met Jersey als derde met 383,5 punt.

Carmen Daemen heerste in de finale van de klassen L met Jack Sparrow. Tegen haar 409 punten konden haar tegenstanders niet op. De strijd om de tweede plaats was spannender. Daniëlle Steffens bleef met Coco (397) Mellany van de Vorstenbosch met Knoxville (396) net voor.

UITSLAGEN ZILVEREN STER

Foto’s Liselotte (boven) en Annabel Rootveld © Marjon Hoen

Meer Dressuur

ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)