OOK GOUD VOOR OVERTUIGEND OPTREDEN IN KÜR OP MUZIEK MET ALPHAVILLE NOP

Succes Frank Hosmar compleet

ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V.

De Engelse amazone Sophie Wells legde in de kür de lat hoog voor Hosmar met haar score van 78,375 procent op haar twaalf jaar oude donkerbruine ruin C Fatal Attraction. Maar op de Sallander stond wederom geen maat. Met de veertienjarige bruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo x Iglesias) overtuigde Frank Hosmar alle juryleden, wat hem een uitstekende score van liefst 79,900 procent opleverde.

De ruiter uit Haarle zegevierde daarmee in Rotterdam op alle onderdelen in zijn klasse en greep zaterdag ook de Europese titel met het Nederlands team.

De derde plaats in de kür ging naar de Belgische Michele George, die met haar bruine merrie Best of 8 (v. Bonifatius) uitkwam op 74,720 procent.

Blik op Tokio
“Het kon beter”, is het eerste wat Hosmar antwoordt als er naar het gevoel over zijn rit gevraagd wordt. “Het was geen honderd procent, dus er had nog meer ingezeten”, voegt hij daar lachend aan toe.

“Ik had mijn paard op het voorterrein net iets scherper. Als Alphaville NOP in de ring is en de muziek gaat aan, dan is het net alsof hij denkt: ‘dit ken ik wel’. Daar had ik zelf net iets scherper op kunnen reageren, maar Ik ben heel blij. Ik had denk ik zelf nog net iets meer gekund, maar mijn paard deed het prima. Voor mij was het een heel goed EK. Dat is het al snel natuurlijk als je drie keer goud wint. Het blijft leuk en in principe wil ik nog doorgaan tot Tokio en het is de bedoeling dat ik er daarna mee stop om grote kampioenschappen te rijden. Dat kost allemaal heel veel tijd en geld en het is een keer mooi geweest. Natuurlijk blijf ik wel gewoon rijden. Binnenkort wil ik een keer Inter II gaan starten in de reguliere sport. Wanneer weet ik nog niet, als ik denk: nu wil ik dat en het komt uit dan ga ik dat doen. Voor nu ligt de focus vooral op Tokio. Ik heb daar twee leuke paarden voor. Naast Alphaville NOP heb ik Guetta, dat is ook een heel fijn paard en Alphaville kan nog beter. Als ik deze ontspanning heb en ik kan zelf nog net iets meer rijden, dan weet ik zeker dat het nog beter wordt.”

Trotse bondscoach
Bondscoach Joyce Heuitink heeft een goede week in het Kralingse Bos en staat trots aan de kant van de rijbaan. “Ik ben echt heel blij dat ook Frank nu drie keer goud op een internationaal kampioenschap wint. Sanne Voets en Rixt van der Horst deden dat al eerder, super dat het Frank nu ook gelukt is.”

“Het was een geweldig EK, we hebben eigenlijk met alles mazzel gehad. Alles zat mee en alles is gedaan om het voor ons zo optimaal mogelijk te regelen. Dat je dan hier mag rijden en met negen medailles naar huis gaat, waarvan vijf keer goud, twee keer zilver en twee keer brons… Echt niet normaal! Als ik heel eerlijk ben, dan is dit ook wel waar ik vooraf op gehoopt had, die negen medailles waaronder teamgoud. Als het dan uitkomt en blijkt dat iedereen de juiste mensen om zich heen heeft en op het juiste moment in vorm is, dan hebben we het als team gewoon fantastisch gedaan.”

Foto's Frank Hosmar © Jantien van Zon
 

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)