OOK GOUD VOOR OVERTUIGEND OPTREDEN IN KÜR OP MUZIEK MET ALPHAVILLE NOP

Succes Frank Hosmar compleet

ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V.

De Engelse amazone Sophie Wells legde in de kür de lat hoog voor Hosmar met haar score van 78,375 procent op haar twaalf jaar oude donkerbruine ruin C Fatal Attraction. Maar op de Sallander stond wederom geen maat. Met de veertienjarige bruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo x Iglesias) overtuigde Frank Hosmar alle juryleden, wat hem een uitstekende score van liefst 79,900 procent opleverde.

De ruiter uit Haarle zegevierde daarmee in Rotterdam op alle onderdelen in zijn klasse en greep zaterdag ook de Europese titel met het Nederlands team.

De derde plaats in de kür ging naar de Belgische Michele George, die met haar bruine merrie Best of 8 (v. Bonifatius) uitkwam op 74,720 procent.

Blik op Tokio
“Het kon beter”, is het eerste wat Hosmar antwoordt als er naar het gevoel over zijn rit gevraagd wordt. “Het was geen honderd procent, dus er had nog meer ingezeten”, voegt hij daar lachend aan toe.

“Ik had mijn paard op het voorterrein net iets scherper. Als Alphaville NOP in de ring is en de muziek gaat aan, dan is het net alsof hij denkt: ‘dit ken ik wel’. Daar had ik zelf net iets scherper op kunnen reageren, maar Ik ben heel blij. Ik had denk ik zelf nog net iets meer gekund, maar mijn paard deed het prima. Voor mij was het een heel goed EK. Dat is het al snel natuurlijk als je drie keer goud wint. Het blijft leuk en in principe wil ik nog doorgaan tot Tokio en het is de bedoeling dat ik er daarna mee stop om grote kampioenschappen te rijden. Dat kost allemaal heel veel tijd en geld en het is een keer mooi geweest. Natuurlijk blijf ik wel gewoon rijden. Binnenkort wil ik een keer Inter II gaan starten in de reguliere sport. Wanneer weet ik nog niet, als ik denk: nu wil ik dat en het komt uit dan ga ik dat doen. Voor nu ligt de focus vooral op Tokio. Ik heb daar twee leuke paarden voor. Naast Alphaville NOP heb ik Guetta, dat is ook een heel fijn paard en Alphaville kan nog beter. Als ik deze ontspanning heb en ik kan zelf nog net iets meer rijden, dan weet ik zeker dat het nog beter wordt.”

Trotse bondscoach
Bondscoach Joyce Heuitink heeft een goede week in het Kralingse Bos en staat trots aan de kant van de rijbaan. “Ik ben echt heel blij dat ook Frank nu drie keer goud op een internationaal kampioenschap wint. Sanne Voets en Rixt van der Horst deden dat al eerder, super dat het Frank nu ook gelukt is.”

“Het was een geweldig EK, we hebben eigenlijk met alles mazzel gehad. Alles zat mee en alles is gedaan om het voor ons zo optimaal mogelijk te regelen. Dat je dan hier mag rijden en met negen medailles naar huis gaat, waarvan vijf keer goud, twee keer zilver en twee keer brons… Echt niet normaal! Als ik heel eerlijk ben, dan is dit ook wel waar ik vooraf op gehoopt had, die negen medailles waaronder teamgoud. Als het dan uitkomt en blijkt dat iedereen de juiste mensen om zich heen heeft en op het juiste moment in vorm is, dan hebben we het als team gewoon fantastisch gedaan.”

Foto's Frank Hosmar © Jantien van Zon
 

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)