LINDA VERWAAL IS MOEILIJKE PERIODE NA VERBRIJZELEN ENKEL AARDIG TE BOVEN

Stuivertje wisselen met talenten

ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van haar talentvolle paarden de eerste twee plaatsen in de Lichte Tour in Luttenberg, waar de subtop zich verzamelde.

Ongeveer anderhalf jaar geleden verbrijzelde Linda Verwaal een enkel toen ze thuis tijdens een training van een paard tuimelde en deze bovenop haar voet landde. Nog altijd draagt ze thuis bij de training nog geen rijlaarzen weer, maar wedstrijden rijden is al enige tijd geen taboe meer voor de amazone uit Enter. Met paarden van diverse eigenaren presteert ze weer op niveau. “Het gaat gelukkig alleen maar steeds beter”, lacht ze. “Misschien ben ik wel extra gemotiveerd nu ik weet wat je mist als je met je pootje omhoog zit. Op een gegeven moment ga je je eigen mental coach worden. Ik heb nu wel weer zoiets van: de schouders eronder en ervoor gaan.”

Ze vervolgt: “Op dit moment heb ik sowieso veel getalenteerde paarden op stal. Per wedstrijd zoek ik er daarvan drie uit die ik meeneem. Zaterdag had ik Be Smart van Judith Ribbels (op voorgrond op foto boven), Emily van Jeannet Koehorst en Ghio van Rom Vermunt bij me, die lopen alle drie op Lichte Tour-niveau. Ik ben ze een beetje aan het doortrainen. Qua prestaties wisselen ze een beetje stuivertje met elkaar. In Luttenberg was Be Smart de smartste, een paar weken geleden gold dat voor Emily en Ghio. Het zijn gewoon heel fijne paarden en het is ook fantastisch om te mogen samenwerken met zulke plezierige eigenaren.”

Juryleden wat verdeeld
De juryleden oordeelden zaterdag wat verdeeld over de prestaties van Linda Verwaal. Be Smart, de tienjarige donkerbruine hengst (v. Bordeaux), scoorde 64,926 procent. Het optreden met Emily (foto rechts, v. Florencio) bleef daar niet ver bij achter met een waardering van 64,632 procent. Ghio had een mindere dag en kwam dit keer niet verder dan de achtste plek.

Linda Verwaal: “Die scores vielen wel wat lager uit dan ik had verwacht. Beide paarden liepen erg fijn. Be Smart kende misschien nog wat minder spanning dan de elf jaar oude bruine merrie die wel vier witte voetjes heeft. Emily is ontzettend talentvol en totaal anders dan de knappe, zwarte hengst waar ieder ponymeisje van droomt. Ze is lichtvoetig, heeft heel veel afdruk en er zit pit in. Ik denk dat er voor haar en Be Smart in de toekomst nog veel meer in zit.”

Rom Vermunt twee keer tweede
Rom Vermunt eindigde in beide proeven voor de klassen Z2 en ZZ Licht als tweede met zijn negen jaar oude bruine ruin Kissinger (v. Singola). In de eerste ronde moest hij met 69,412 procent de zege laten aan Lisanne der Nederlanden, die met Iron Man tot 70,588 procent kwam. Zijn tweede rit was goed voor 67,206 procent en werd alleen overtroffen door Nicole de Leeuw met I-Catcher (70,294).

Angela Wiegmans-Snippe werd met de dertienjarige donkere vosruin Floris een keer derde en eenmaal winnares in de klasse Z1. Met 211,5 en 211 punten presteerde ze mooi constant. Lyanne Rottink zegevierde in de eerste proef op de tienjarige bruine merrie Amazing Star met 212,5 punt.

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)