GEEN WEDSTRIJD FRANK HOSMAR, MAAR MET ZOON THIJMEN IN QUARANTAINE

Reis naar Doha wordt nachtmerrie

Frank Hosmar met Guetta

DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een nachtmerrie uitgelopen. De ruiter uit Haarle verblijft samen met zijn zoon Thijmen in quarantaine en komt niet aan de start in de hoofdstad van Qatar.

Op zijn Facebook-pagina verhaalt Hosmar over zijn hachelijke avontuur. “En dan denk je dat je alles wel gehad hebt.... Maandagnacht aangekomen in Doha. Beiden daar een pcr-test gedaan en door naar ons hotel. Een prachtige super de luxe kamer! De volgende ochtend gebeld en we waren beide ‘negativ and free to go’. Dus gelijk naar stal, waar Guetta blij stond te wachten. Even met hem gereden en hij liep fijn.” 

Licht actief virus
“Terug bij het hotel werden we al opgewacht door een paar mannen die alleen maar zeiden dat we naar de kamer moesten gaan, verder wilden ze niks zeggen. Later kregen we bericht dat Thijmen drager was van een licht actief virus, niet besmettelijk voor anderen en hij zou er ook niet ziek van worden. Hoe dan? Voor vertrek negatief getest en al die tijd bij mij geweest?!? Ik denk dat de test niet goed was. Ik wil opnieuw testen. Maar je kunt praten tot je een ons weegt, meewerken en -denken doen ze echt niet!”

“Lang verhaal kort: we zijn met zijn tweeën overgebracht naar een ander hotel, waar ze ons opgesloten hebben. Dus voor mij is er geen wedstrijd meer....Gelukkig wordt Guetta heel goed opgevangen door Daniëlle van Vilsteren, echt super blij mee! 
Hopelijk kunnen we heel snel weg hier, maar ik ben bang dat ze ons opsluiten tot het eind van de quarantaine.... ‘Gouvernement rules’ heb ik iets te vaak gehoord…”

Ook de reis naar Doha zelf verliep voor Frank en Thijmen Hosmar al niet zonder obstakels. Omdat de beloofde visa ontbraken verbleef het tweetal noodgedwongen twee extra dagen in België alvorens op het vliegtuig te kunnen stappen.

Lotte Krijnsen
Ook in Doha en wel actief in de ring is Lotte Krijnsen. Ze werd donderdag in de teamtest van Grade IV voor haar optreden met de vijftienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspon x Sandro Hit) beloond met een score van 73,542 procent. In een veld van zeven starters hoefde ze alleen de Braziliaan Rodolpho Riskalla met Don Henrico voorrang te verlenen (76,458).

Meer Dressuur

ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)