GEEN WEDSTRIJD FRANK HOSMAR, MAAR MET ZOON THIJMEN IN QUARANTAINE

Reis naar Doha wordt nachtmerrie

Frank Hosmar met Guetta

DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een nachtmerrie uitgelopen. De ruiter uit Haarle verblijft samen met zijn zoon Thijmen in quarantaine en komt niet aan de start in de hoofdstad van Qatar.

Op zijn Facebook-pagina verhaalt Hosmar over zijn hachelijke avontuur. “En dan denk je dat je alles wel gehad hebt.... Maandagnacht aangekomen in Doha. Beiden daar een pcr-test gedaan en door naar ons hotel. Een prachtige super de luxe kamer! De volgende ochtend gebeld en we waren beide ‘negativ and free to go’. Dus gelijk naar stal, waar Guetta blij stond te wachten. Even met hem gereden en hij liep fijn.” 

Licht actief virus
“Terug bij het hotel werden we al opgewacht door een paar mannen die alleen maar zeiden dat we naar de kamer moesten gaan, verder wilden ze niks zeggen. Later kregen we bericht dat Thijmen drager was van een licht actief virus, niet besmettelijk voor anderen en hij zou er ook niet ziek van worden. Hoe dan? Voor vertrek negatief getest en al die tijd bij mij geweest?!? Ik denk dat de test niet goed was. Ik wil opnieuw testen. Maar je kunt praten tot je een ons weegt, meewerken en -denken doen ze echt niet!”

“Lang verhaal kort: we zijn met zijn tweeën overgebracht naar een ander hotel, waar ze ons opgesloten hebben. Dus voor mij is er geen wedstrijd meer....Gelukkig wordt Guetta heel goed opgevangen door Daniëlle van Vilsteren, echt super blij mee! 
Hopelijk kunnen we heel snel weg hier, maar ik ben bang dat ze ons opsluiten tot het eind van de quarantaine.... ‘Gouvernement rules’ heb ik iets te vaak gehoord…”

Ook de reis naar Doha zelf verliep voor Frank en Thijmen Hosmar al niet zonder obstakels. Omdat de beloofde visa ontbraken verbleef het tweetal noodgedwongen twee extra dagen in België alvorens op het vliegtuig te kunnen stappen.

Lotte Krijnsen
Ook in Doha en wel actief in de ring is Lotte Krijnsen. Ze werd donderdag in de teamtest van Grade IV voor haar optreden met de vijftienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspon x Sandro Hit) beloond met een score van 73,542 procent. In een veld van zeven starters hoefde ze alleen de Braziliaan Rodolpho Riskalla met Don Henrico voorrang te verlenen (76,458).

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)