Ook kür op muziek voor Hosmar

HELLENDOORN - Frank Hosmar, eerder met Alphaville al winnaar van de klasse Z1/Z2, boekte donderdag tijdens de Helderse Dressuurdagen opnieuw een zege. Dit keer was hij met Wallstreet Shuffle (v. Polansky) de sterkste in de kür op muziek. Met een score van 69,75 procent was hij onaantastbaar. Wendy Bergman eindigde met Vivaldi als tweede met 62,5 procent. 

Jacinta Hemmen versloeg in de klasse M1 met Burghgraef met 215 punten Monique Nijenkamp met Bouhlarita (213), haar enige concurrente van betekenis met een marge van twee punten. Lianne Willemsen met Prisco en Sabine de Roos met Barbossa deelden op afstand de derde positie (200).

Harmen Schinkel triomfeerde met ruime voorsprong in de klasse L1. Met O'Neill verzamelde hij 207 punten. Daar konden ook Mari Lisa Kooijman met Dior (200) en Madeleine Brugman met Magic Mrs. Mistofellees (199) niet aan tippen.

Het is inmiddels de zestiende keer de de rijvereniging de Hertruiters de manege geheel in kerstsfeer inricht voor vijf dagen dressuur, waar altijd veel deelnemers en andere belangstellenden op af komen. Dit jaar is het niet anders en is het opnieuw gezellig druk rondom manege Het Oale Spoor. De dressuur die getoond wordt is van hoog niveau en alle deelnemers strijden om een plaats in de grote finale om de Gulden Spoor die  de laatste avond op vrijdag 28 december vanaf 19.00 uur verreden zal worden. Alle rubriekswinnaars zullen in deze grote finale strijden om de hoogste eer en een mooi geldbedrag en de wisselbokaal.
Tevens verzorgt Grand Prix-amazone Vai Bruntink deze avond rond de klok van 21.00 uur een shownummer. 

Dit jaar hebben de Hertruiters een goed doel verbonden aan de Helderse Dressuurdagen, namelijk de DVB Foundation. Een stichting die tot doel heeft om gehandicapte ruiters in het zadel te helpen en te ondersteunen waar nodig is (www.dvbfoundation.nl). Hiervoor wordt aan de deelnemers van de dressuurdagen gevraagd om één euro bovenop het inschrijfgeld te doneren en wordt tevens een verloting gehouden.

Alle deelnemers zijn enthousiast over dit initiatief en vaak wordt meer gedoneerd dan de ene euro per te starten rubriek.

Meer Dressuur

ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)