PRIMEUR VOOR BESTE RUITERS VAN COMPETITIE WEALLRIDE

NK Video Dressuur op CSI Twente

GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters die hebben deelgenomen aan de competitie van het hippisch platform WeAllRide worden hiervoor uitgenodigd.

Behalve het NK Video Dressuur worden op het Erve Maathuis ook dressuur- en springclinics georganiseerd door SoSo Bixie Events. Speciaal voor beide onderdelen wordt een nieuwe Junior Arena gecreëerd.

WeAllRide 
WeAllRide is een platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om dressuurwedstrijden te rijden. De wedstrijd kan thuis in de eigen rijbaan of in een manege worden gereden. De deelnemer laat de proef filmen en stuurt de video via de WeAllRide-app naar de jury, die de proef op afstand op een scherm beoordeelt. Die beoordeling, het protocol, ontvangt de deelnemer binnen 48 uur. Objectief en met positieve tips, zodat de ruiter zich kan blijven ontwikkelen. 

Paardensport voor iedereen toegankelijk
WeAllRide is een initiatief van Rens Plandsoen en Renée de Graaf. “Wij willen de paardensport leuker en toegankelijker maken voor iedereen. Dit doen we door ruiters de vrijheid te geven om hun niveau te toetsen op een plek en tijdstip die hun het beste uitkomen. Dit past veel meer bij deze tijd. De flexibiliteit die wij bieden geeft meer vrijheid en ontspanning, ook voor het paard. Een plek om te rijden, een paard of pony én iemand die de proef voorleest en filmt, is alles wat nodig is. Paarden hoeven niet vervoerd te worden waardoor stress kan worden voorkomen.”

Het NK Video Dressuur
WeAllRide schrijft de volgende onderdelen uit voor de finale tijdens het CSI Twente:

NK Video Dressuur
   Categorie 2: klasse B t/m ZZ Zwaar
   Categorie 4: Paradressuur
   Categorie 5 Neckrope
Finale G-competitie
Categorie 6 Vrijheidsdressuur met op zaterdagavond 4 juli een clinic van Jesse Drent.

Juryleden
De juryleden, met wie WeAllRide samenwerkt, zijn geroutineerde officials uit de wedstrijdwereld en zijn speciaal opgeleid volgens de richtlijnen van WeAllRide. Een van de richtlijnen voor de jurering is dat er positief opbouwend commentaar wordt gegeven. Voordeel voor de jury is dat ze beter en preciezer kunnen beoordelen doordat ze de videobeelden kunnen stopzetten en terug kunnen kijken.

Over de oprichters van WeAllRide
Rens Plandsoen was algemeen directeur van de KNHS. Zij zette in 1999 het succesvol online reclamebureau .bone op en behoorde tot de top-100 meest succesvolle zakenvrouwen. In haar vrije tijd zijn paarden haar grote passie. Met WeAllRide komt haar voorliefde voor technologie en paarden perfect samen.

Renée de Graaf is HR Consultant en werkte daarnaast jarenlang als trainer van paarden. Ook was ze hoofd opleidingen bij de KNHS. Haar visie op de paardensport is samengevat in 4 p’s: presteren, plezier, paardenwelzijn én positivisme. Al die elementen zijn terug te vinden in de proeven die zij samen met de ervaren jury voor WeAllRide heeft ontwikkeld.

Voor meer info over WeAllRide: www.weallride.nl

Clinics Soso Bixie Events
SoSo Bixie Events powered by Solange Hermans organiseert dressuur- en springclinics in de nieuwe Junior Arena onder leiding van bekende ruiters.

Voor het programma van WeAllRide en SoSo Bixie Events wordt pal naast het sfeervolle strodorp een speciale Junior Arena aangelegd met de afmetingen van een dressuurbaan (20 x 60 meter). Hier vinden drie dagen lang diverse activiteiten plaats voor kinderen vanaf vier jaar, georganiseerd door SoSo Bixie Events. Behalve Bixie rijden kunnen kinderen zich ook in en om de Junior Arena vermaken met onder meer een spectaculaire stokpaardjesrace, pony rijden, kleurplaten kleuren, rozetten versieren, glittertattoos zetten. Ook zal de mascotte SoSo,de Bixiepony aanwezig zijn.

Op de foto Edward Gal, in 2019 in actie op het Erve Maathuis, voorbeeld voor veel dressuurruiters.
 

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)