KAMPIOENSCHAP IN ERMELO TWEE WEKEN OPGESCHOVEN

NK dressuur in eerste week juni

Het NK dressuur is ook voor Frank Hosmar van groot belang.

ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en met 6 juni op de agenda en wordt verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Het NK is een uiterst belangrijke wedstrijd voor de senioren van TeamNL- en paradressuurruiters in dit olympische jaar. 

Tijdens het NK zal er gestreden worden om de titel Nederlands kampioen in de Zware Tour (senioren), U25, young riders, junioren, children en paradressuur. Ook staan de KNHS kampioenschappen van de KNHS voor het ZZ-Zwaar en de Lichte tour op het programma. 

Oorspronkelijk stond het NK dressuur gepland in het weekend van 21 tot 23 mei. Door de titelstrijd twee weken te verplaatsen hoopt de organisatie meer ruimte te krijgen om publiek live mee te laten genieten. Tot het verplaatsen van het kampioenschap is besloten in goed overleg met de verschillende bondscoaches.

Zoveel mogelijk publiek
In 2020 was het NK Dressuur, tussen de verschillende coronapieken door, het eerste en tevens laatste hippische evenement met publiek. Dit jaar zal de organisatie er wederom alles aan doen om zoveel mogelijk mensen in het stadion te kunnen ontvangen. Hoewel er nog veel onzeker is, wordt positief uitgekeken uit naar deze komende titelstrijd. Het wordt weer langer licht en mooier weer en met een beetje geluk mogen tegen die tijd de terrassen weer open. Natuurlijk zal ook dit jaar moeten worden voldaan aan verschillende strenge coronamaatregelen. Een gezondheidscheck, anderhalve meter afstand, voldoende desinfectiegel en nog wat andere zaken zullen er zeker bij horen.

Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, verheugt zich op een mooi kampioenschap. “Een NK is natuurlijk altijd iets om naar uit te kijken en zeker in deze moeilijke tijden zijn dit lichtpunten. Op een Nederlands kampioenschap dressuur zien we de nationale top en daarmee de wereldtop aan het werk, dat is toch geweldig. Na alle coronamaatregelen en de nare gevolgen van de uitrbraak van rhinopneumonie, kunnen we positieve berichten goed gebruiken. Ik hoop met heel mijn hart dat we in juni met zijn allen een geweldig NK neer kunnen zetten.”

Het programma van het NK Dressuur 2021 is nog niet helemaal bekend, maar zal vergelijkbaar zijn met dat van 2020. Spoedig zal er een update volgen over het programma en de selectiecriteria. (Bron KNHS)

Meer Dressuur

DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)