Madeleine Witte klasse apart

ERMELO - De KWPN goedgekeurde hengst Blom's Wynton (v. Jazz) was zaterdag onder Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) een klasse apart tijdens de indorkampioenschappen dressuur inn de Lichte Tour. De zwarte hengst danste in de eerste wedstrijd naar de eerste plaats en bouwde in de kür, het tweede onderdeel, die voorsprong verder uit. De strijd om het zilver werd beslist in het voordeel van Lynne Maas (Schiedam), die met Uranium W (v. Métall) in de eerste wedstrijd als tweede eindigde.

In de kür kreeg Uranium last van spanning, waardoor er uiteindelijk niet meer inzat dan een zesde plek. Toch waren de prestaties van beide ritten net genoeg om met 0.02 procent verschil de tweede plaats op te eisen, voor Christa Larmoyeur (Winschoten) met de goedgekeurde henst Uphill (v. Oscar). Larmoyeur kon zich na afloop van de rit niet bedenken waar zij die minimale  achterstand had opgelopen. 

Wynton veroverde afgetekend zijn derde kampioenschapstitel op rij. "We wonnen de titel eerder in de klasse ZZ Licht, daarna in de klasse ZZ Zwaar en nu in de Lichte Tour", vertelde Madeleine Witte. "Voor mij geen wonder, want er is mijn ogen niets dat Wynton niet kan. Zo waren naar mijn mening de pirouettes perfect en moet ik op zijn minst negens hebben gescoord voor het onderdeel schouder binnenwaarts. De kür die ik reed is de oude van Patser. Ik ben er nu vijf maal kampioen mee geworden", aldus Madeleine, die aangaf het toch moeilijk te hebben gevonden met Wynton in de aanloop naar dit kampioenschap in topvorm te komen. "Wynton is een dekhengst, dus moet hij ook zijn liefdesdiensten bewijzen en dat kost de nodige energie. Gelukkig beschikt hij over een overmaat aan talent en dat heb je dan ook echt nodig om te kunnen excelleren."

Lynne Maas, een dag eerder nog kampioene in de klasse ZZ Zwaar met Zamora, eindigde nu dus als tweede. "In de kür kreeg ik steeds meer last van de spanning die Uranium bij zichzelf opriep. Dat kwam vooral tot uiting op de korte zijde bij C. Volgens mij werd die spanning veroorzaakt door de luidsprekerboxen langs de kant. Dat is het mooie van paarden. Je hebt te maken met een levend wezen dat de ene keer anders reageert dan de andere. Uranium is een uiterst gevoelig paard en ik heb getracht te redden wat er te redden viel. Dat is beloond met een tweede plek, waar ik zeer blij mee ben".

Na de huldiging liep de winnares van het brons, Christa Lamoyeur met één grote vraag rond: "Waar heb ik die tweehonderdste procent laten liggen? Okay, Uphill was in het begin van de proef even iets fris, maar bleef voor mijn gevoel wel heel goed rijden. Daardoor ben ik best  tevreden met brons. Ook Uphill is een dekhengst. OOk van hem wordt sperma ingevroren en daarvoor moet hij dan een tijdje in quarantaine. Ik heb hem daarom minder dan drie weken geleden pas teruggekregen op stal. Dat zou misschien wel eens net te laat kunnen zijn geweest", aldus Christa. (Bron KNHS).

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)