TIJDENS DRESSUURWEDSTRIJDEN BIJ STERRUITERS IN HAAKSBERGEN

Linda Verwaal en Joyce Vegter sterk

HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport.

Door het warme weer waren er wel afmeldingen. De deelnemers die wel kwamen opdagen konden gebruik maken van de wasplaats achter de manege om de paarden na het rijden te koelen en kregen zelf een flesje water van de organiserende vereniging aangeboden.

Linda Verwaal won woensdag met Incredible LVD beide Z1-rubrieken overmacht. Op de tweede plaats eindigde in beide ringen Tessa Delger met Golden Elvis. Tessa had zonder meer een goede avond. Zij won maar liefst vier prijzen, want de beide ponyrubrieken schreef zij met Poppings Annabel ook op haar naam.

In de Z2 reed Astrid Schlosser van de organiserende vereniging zich met Erlette Dhm tweemaal naar de eerste plaats. De amazones van de Sterruiters waren zonder meer goed op dreef, want in de eerste proef ging Kim Koenderink met Farelza met het rode lint naar huis. In de tweede proef legde Marjon Hoen met Donna Kamar beslag op de tweede plaats.

Subtop
De eerste dressuurcombinaties in de subtop reden donderdagmiddag de banen in. Er stond een heerlijk briesje, zodat het een stukje koeler was dan voorafgaande dagen. Prachtig wedstrijdweer, de drie dressuurbanen lagen er prima bij en de sfeer was goed.

In de klasse ZZZ liet Joyce Vegter met Gabana twee keer alle concurrenten ver achter zich. Zij won met haar afstammeling van Bretton Woods beide rubrieken ruimschoots. Marike Klok eindigde met Weidehuis Viva la Vie in beide proeven op de tweede plaats. In de eerste proef bezette Sterruiter Tim Ten Velde met Faithfull Lady de derde plek, in de andere proef ging Egbert Wiechers met Endrik met het witte lint naar huis.

Stuivertje wisselen
In de lichte Tour rubriek was het stuivertje wisselen tussen Linda Verwaal met Effect Rythm en Frederike Gotink met Guess. De beide amazones deden in de eerste proef niet veel voor elkaar onder. In de eerste zegevierde Frederike Gotink nipt, maar in de tweede ging Linda Verwaal overduidelijk met de eer strijken. De derde plaats was voor Leila Sticker met Fieldmaster. Young rider Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi werd vierde in deze ring en won de andere rubriek bij de young riders.

De zege in de Zware Tour was voor Mieke Naberink met Chesspoint. Zij liet Liseon Kamper-Bol met Dance Little Diamond achter zich.

Uitslagen woensdag 26 juni klik hier.

Uitslagen donderdag 27 juni klik hier.

Foto’s Linda Verwaal met Effect Rythm en Joyce Vegter met Gabana © Melanie Brevink

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)