TIJDENS DRESSUURWEDSTRIJDEN BIJ STERRUITERS IN HAAKSBERGEN

Linda Verwaal en Joyce Vegter sterk

HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport.

Door het warme weer waren er wel afmeldingen. De deelnemers die wel kwamen opdagen konden gebruik maken van de wasplaats achter de manege om de paarden na het rijden te koelen en kregen zelf een flesje water van de organiserende vereniging aangeboden.

Linda Verwaal won woensdag met Incredible LVD beide Z1-rubrieken overmacht. Op de tweede plaats eindigde in beide ringen Tessa Delger met Golden Elvis. Tessa had zonder meer een goede avond. Zij won maar liefst vier prijzen, want de beide ponyrubrieken schreef zij met Poppings Annabel ook op haar naam.

In de Z2 reed Astrid Schlosser van de organiserende vereniging zich met Erlette Dhm tweemaal naar de eerste plaats. De amazones van de Sterruiters waren zonder meer goed op dreef, want in de eerste proef ging Kim Koenderink met Farelza met het rode lint naar huis. In de tweede proef legde Marjon Hoen met Donna Kamar beslag op de tweede plaats.

Subtop
De eerste dressuurcombinaties in de subtop reden donderdagmiddag de banen in. Er stond een heerlijk briesje, zodat het een stukje koeler was dan voorafgaande dagen. Prachtig wedstrijdweer, de drie dressuurbanen lagen er prima bij en de sfeer was goed.

In de klasse ZZZ liet Joyce Vegter met Gabana twee keer alle concurrenten ver achter zich. Zij won met haar afstammeling van Bretton Woods beide rubrieken ruimschoots. Marike Klok eindigde met Weidehuis Viva la Vie in beide proeven op de tweede plaats. In de eerste proef bezette Sterruiter Tim Ten Velde met Faithfull Lady de derde plek, in de andere proef ging Egbert Wiechers met Endrik met het witte lint naar huis.

Stuivertje wisselen
In de lichte Tour rubriek was het stuivertje wisselen tussen Linda Verwaal met Effect Rythm en Frederike Gotink met Guess. De beide amazones deden in de eerste proef niet veel voor elkaar onder. In de eerste zegevierde Frederike Gotink nipt, maar in de tweede ging Linda Verwaal overduidelijk met de eer strijken. De derde plaats was voor Leila Sticker met Fieldmaster. Young rider Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi werd vierde in deze ring en won de andere rubriek bij de young riders.

De zege in de Zware Tour was voor Mieke Naberink met Chesspoint. Zij liet Liseon Kamper-Bol met Dance Little Diamond achter zich.

Uitslagen woensdag 26 juni klik hier.

Uitslagen donderdag 27 juni klik hier.

Foto’s Linda Verwaal met Effect Rythm en Joyce Vegter met Gabana © Melanie Brevink

Meer Dressuur

ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)