TIJDENS DRESSUURWEDSTRIJDEN BIJ STERRUITERS IN HAAKSBERGEN

Linda Verwaal en Joyce Vegter sterk

HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport.

Door het warme weer waren er wel afmeldingen. De deelnemers die wel kwamen opdagen konden gebruik maken van de wasplaats achter de manege om de paarden na het rijden te koelen en kregen zelf een flesje water van de organiserende vereniging aangeboden.

Linda Verwaal won woensdag met Incredible LVD beide Z1-rubrieken overmacht. Op de tweede plaats eindigde in beide ringen Tessa Delger met Golden Elvis. Tessa had zonder meer een goede avond. Zij won maar liefst vier prijzen, want de beide ponyrubrieken schreef zij met Poppings Annabel ook op haar naam.

In de Z2 reed Astrid Schlosser van de organiserende vereniging zich met Erlette Dhm tweemaal naar de eerste plaats. De amazones van de Sterruiters waren zonder meer goed op dreef, want in de eerste proef ging Kim Koenderink met Farelza met het rode lint naar huis. In de tweede proef legde Marjon Hoen met Donna Kamar beslag op de tweede plaats.

Subtop
De eerste dressuurcombinaties in de subtop reden donderdagmiddag de banen in. Er stond een heerlijk briesje, zodat het een stukje koeler was dan voorafgaande dagen. Prachtig wedstrijdweer, de drie dressuurbanen lagen er prima bij en de sfeer was goed.

In de klasse ZZZ liet Joyce Vegter met Gabana twee keer alle concurrenten ver achter zich. Zij won met haar afstammeling van Bretton Woods beide rubrieken ruimschoots. Marike Klok eindigde met Weidehuis Viva la Vie in beide proeven op de tweede plaats. In de eerste proef bezette Sterruiter Tim Ten Velde met Faithfull Lady de derde plek, in de andere proef ging Egbert Wiechers met Endrik met het witte lint naar huis.

Stuivertje wisselen
In de lichte Tour rubriek was het stuivertje wisselen tussen Linda Verwaal met Effect Rythm en Frederike Gotink met Guess. De beide amazones deden in de eerste proef niet veel voor elkaar onder. In de eerste zegevierde Frederike Gotink nipt, maar in de tweede ging Linda Verwaal overduidelijk met de eer strijken. De derde plaats was voor Leila Sticker met Fieldmaster. Young rider Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi werd vierde in deze ring en won de andere rubriek bij de young riders.

De zege in de Zware Tour was voor Mieke Naberink met Chesspoint. Zij liet Liseon Kamper-Bol met Dance Little Diamond achter zich.

Uitslagen woensdag 26 juni klik hier.

Uitslagen donderdag 27 juni klik hier.

Foto’s Linda Verwaal met Effect Rythm en Joyce Vegter met Gabana © Melanie Brevink

Meer Dressuur

SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)