Kringtitels Rootveld en Van der Lof

WIERDEN - Ook voor haarzelf onverwacht greep Annabel Rootveld vrijdag in De Vossenbos in Wierden met de bijna negenjarige Zidane (foto, v. Casco) de dressuurtitel van kring Reggedal in de klasse Z2. Na enkele weken op non-actief te hebben gestaan, reed de Hengelose weer haar eerste wedstrijd met de schimmel. En die leverde meteen de zege op. Met een score van 64,26 procent versloeg Rootveld in Wierden Rom Vermunt met Renoir (62,5) en dezelfde ruiter met Blits (61,67), waarmee hij onlangs in Saasveld Twentse kampioen werd. 

Inge Meijer met Don Amigo (61,18) en Angela Snippe met Promises (60,88) werden als nummers vier en vijf tweede en derde in de titelstrijd van Reggedal.

Annabel Rootveld was uitermate contact met haar prestatie. "Een week of drie voor kerst ben ik van een jong paard gevallen en liep ik een zware hersenschudding op. En Zidane was een paar weken uit de running omdat hij last had van een verkleinde zaadleider. Dit is boven verwachting. We hebben de stijgende lijn weer te pakken en moeten gewoon zo doorgaan."

Rootveld, die haar paarden - eigendom van de familie Van Kleef -  heeft ondergebracht op De Hemmelhorst in Borne, reed in de klasse Z1 met Allure. "Die is van mijn beste vriendin Marije Klaassen. Ze kon hem zelf niet starten omdat ze in de ziektewet zit. Ze wordt binnenkort geopeerd aan haar schouder. Allure had ook een halfjaar geen wedstrijd gelopen, maar ik ben vereerd dat ik hem mocht rijden. Het is gewoon een crack. Het was alleen jammer dat er een beetje rare reclame langs de kant stond. Allure is heel kijkerig en is een paar keer gestopt. Daardoor eindigden we niet hoog, maar het is een superbeest."

Samantha van der Lof greep met Elin's Nonsisdador de titel in de klasse Z1. De Haaksbergse kreeg een waardering van 64,85 procent en bleef daarmee Maike Klok met Bowien-Rhodima (63,53) en Ludcinda Neplenbroek met Legato (61,32) voor.

Susan Stegehuis kroonde zich met Dorsano's Sir Johnson met een score van 66,5 procent tot kringkampioene in de klasse M2. Achter haar werden Ashley Langevoort met Dontruschels (65) en Marjolein de Vries (62,5) tweede en derde. 

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)