DUBBELE ZEGE MET HANDSOME IN DRESSUURCONCOURS ‘ EIGEN’ VJENNERUITERS

Klinkende scores Ellen Niekolaas

VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan zich voorbijgaan. Zaterdag klom ze echter wel in het zadel van haar zevenjarige schimmelruin Handsome (v. Johnson x Sir Sinclair). En met succes. Ze won beide proeven in de klasse Z1/Z2 met klinkende scores.

Haar punten (238,5 en 232,5) waren persoonlijke records voor de amazone, die met de eveneens voor het secretariaat werkzame Ilse Protsman had afgesproken dat beiden één dag in de ring in actie zouden komen. Het ging de tegenwoordig in Wierden woonachtige Ellen Niekolaas uitstekend af. “Het liep echt lekker, al regende het een keer heel hard toen ik moest rijden. Tot afgelopen weekend bleef ik steeds hangen rond de 225 punten, ik wilde gewoon een keer de 230 halen. Ik heb er twee weken hard aan gewerkt met Handsome en dat kwam nu naar voren.”

Marloes Terhurne volgde met Hillary beide keren als tweede op respectabele afstand (228,5 en 224,5). De derde plaatsen waren voor Anne-Lauren Stoteler met Duchess of Esbi (216) en Marjon Siersema met Sieriks (213).

Echt het maatje
In en buiten de ring is Handsome echt het maatje van Ellen Niekolaas. “Het is een heel betrouwbaar dier, dat altijd zijn best voor je doet. Ik heb hem als veulen gekocht. Eenmaal in de ring gaan zijn oortjes altijd naar voren, dan heeft hij het prima naar zijn zin en geniet ook ik. Het gaat mij vooral om de ontspanning en het plezier. Dat geldt ook voor mijn paard. Hij is enorm leergierig en doet altijd goed zijn best. Toch kan hij ook onzeker zijn, dus het is belangrijk dat ik dingen niet forceer. We zijn nu spelenderwijs bezig met de vliegende wissels en dit pakt hij goed op.”

“We rijden sinds kort in de klasse Z1, dat gaat erg goed”, gaat ze verder. “Toch valt er nog wel winst te behalen aan onder andere de impuls, daar zijn we de laatste twee weken mee bezig geweest. Aan de punten te zien van afgelopen weekend, zijn we op de goede weg. Ik heb al veel vraag naar hem gehad, maar ik wil ‘m niet kwijt.”

De docente Nederlands aan de CSG Reggesteyn is deze week actief bij de regionale titelstrijd in Heeten. Daar start ze individueel in de klasse Z1 met Handsome en maakt ze tevens deel uit van het team ‘Fourmidable’, waarmee ze samen met clubgenoten Ilse Protsman en Vincent Bultink en Ingrid Wolves van De Oosterhoffruiters uit Rijssen een gooi doet naar de titel bij de viertallen.

Vincent Bultink
Vincent Bultink (rechts op foto van www.fototrailer.nl) was op vrijdag de enige ruiter, die de overheersing van amazones tijdens het concours in Vriezenveen kon doorbreken. Met Gaudi zegevierde hij in de eerste proef van de klasse Z1/Z2, met evenveel punten (217,5) als nummer twee Lyanne Rottink op Fimona W. Anouk Noordman eindigde met Indigo als derde (216,5). In de tweede proef domineerde een ander drietal. Amy Klein Wolterink won met Harvey (219), voor Milou Anthonisse met Chef’s Special (212) en Ingrid Wolves met Bilenar (209).

Behalve Ellen Niekolaas slaagde alleen Wendy Roelofs er in op één dag beide proeven in haar klasse winend af te sluiten. Met Inevitable was ze zaterdag twee keer de sterkste in de klasse L2 (191 en 199,5).

UITSLAGEN VRIEZENVEEN
 

Meer Dressuur

ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)