Joyce Vegter pakt NK-goud in Ermelo

ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen koningin zo rijk voelde, toen ze zich zaterdag op het nationaal hippisch centrum in Ermelo samen met haar pas zesjarige bruine ruin Figo (v. Armani x Houston) mocht laten huldigen als Nederlands kampioene in de klasse M2. 

“Ontzettend gaaf dit”, aldus de opgewonden Enschedese, die trainingen volgt bij bondscoach Joyce Heutink. Met een score van 69,50 procent bleef ze haar naaste concurrenten Romy Bemelmans met Guapo Y Jailoso van de Halderhoeve (68,56) en Margriet Koopmans (68,33) met Ide KW voor.

Joyce Vegter: “Het is iets waar je stilletjes heel erg op hoopt en waarvoor je gaat. Maar als ik eerlijk ben, had ik dit niet durven verwachten. Een medaille zou al heel mooi zijn geweest, dat het goud is geworden is echt fantastisch.”

Op rug Figo is feestje
De 25-jarige amazone, dit seizoen al de beste in Kring Twente en van de Regio Overijssel,  kreeg vrijdag al het idee dat er iets te halen viel in Ermelo. “Die proef was al behoorlijk, maar voor mijn gevoel kon het nog wel wat sterker. Dat heb ik zaterdag geprobeerd en het is gelukt. Figo is mijn maatje. Hij werkt ontzettend graag mee en ik werk elke dag met veel plezier met hem. Het is een feestje om bij hem op de rug te mogen zitten.”

Joyce Vegter is fulltime met de paardensport bezig op haar eigen wedstrijd- en pensionstal Driener Broak aan de Witbreuksweg in Enschede, achter de Universiteit Twente. Ze verzorgt er als instructrice ook lessen.

Zondag nam ze een relatieve rustdag op om te kunnen nagenieten van het succes bij het NK. “Toen ik wakker werd, vroeg ik me af of ik het allemaal niet gedroomd had. Maar toen ik zag dat de hele stal versierd was, wist ik dat dat niet zo was. Figo heeft als beloning lekkere appeltjes en worteltjes gekregen en mooi de hele dag in de wei gelopen. Ik ben heel voorzichtig met hem. Hij mag eerst genieten van vakantie, daarna ga ik hem lekker voorbereiden op de klasse Z1 voor komende winter.”

Meer Dressuur

HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)