Joyce Vegter pakt NK-goud in Ermelo

ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen koningin zo rijk voelde, toen ze zich zaterdag op het nationaal hippisch centrum in Ermelo samen met haar pas zesjarige bruine ruin Figo (v. Armani x Houston) mocht laten huldigen als Nederlands kampioene in de klasse M2. 

“Ontzettend gaaf dit”, aldus de opgewonden Enschedese, die trainingen volgt bij bondscoach Joyce Heutink. Met een score van 69,50 procent bleef ze haar naaste concurrenten Romy Bemelmans met Guapo Y Jailoso van de Halderhoeve (68,56) en Margriet Koopmans (68,33) met Ide KW voor.

Joyce Vegter: “Het is iets waar je stilletjes heel erg op hoopt en waarvoor je gaat. Maar als ik eerlijk ben, had ik dit niet durven verwachten. Een medaille zou al heel mooi zijn geweest, dat het goud is geworden is echt fantastisch.”

Op rug Figo is feestje
De 25-jarige amazone, dit seizoen al de beste in Kring Twente en van de Regio Overijssel,  kreeg vrijdag al het idee dat er iets te halen viel in Ermelo. “Die proef was al behoorlijk, maar voor mijn gevoel kon het nog wel wat sterker. Dat heb ik zaterdag geprobeerd en het is gelukt. Figo is mijn maatje. Hij werkt ontzettend graag mee en ik werk elke dag met veel plezier met hem. Het is een feestje om bij hem op de rug te mogen zitten.”

Joyce Vegter is fulltime met de paardensport bezig op haar eigen wedstrijd- en pensionstal Driener Broak aan de Witbreuksweg in Enschede, achter de Universiteit Twente. Ze verzorgt er als instructrice ook lessen.

Zondag nam ze een relatieve rustdag op om te kunnen nagenieten van het succes bij het NK. “Toen ik wakker werd, vroeg ik me af of ik het allemaal niet gedroomd had. Maar toen ik zag dat de hele stal versierd was, wist ik dat dat niet zo was. Figo heeft als beloning lekkere appeltjes en worteltjes gekregen en mooi de hele dag in de wei gelopen. Ik ben heel voorzichtig met hem. Hij mag eerst genieten van vakantie, daarna ga ik hem lekker voorbereiden op de klasse Z1 voor komende winter.”

Meer Dressuur

ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om... (19-09-2017)
HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben... (14-09-2017)
ERMELO - Vijf weken nog maar heeft Joyce Szozda van Hemmelhorst Equestrian Center uit Borne de negenjarige Hannoveraner dekhengst San Francisco (v.... (05-09-2017)
GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in... (24-08-2017)
GOTHENBURG – Frank Hosmar prolongeerde maandag in het Zweedse Gothenburg zijn Europese titel paradressuur in Grade V. De ruiter uit Haarle versloeg... (21-08-2017)
DOHA – Het was dit weekend drie keer raak voor Frank Hosmar tijdens internationale wedstrijden paradressuur in Doha (Qatar). De ruiter uit Haarle was... (05-03-2017)
LUTTENBERG – Maybrett Schreur (midden op foto) heeft tijdens de kampioenschappen indoordressuur in Luttenberg de titel in de klasse Z2 veroverd Met... (06-02-2017)
AMBT DELDEN – De zussen Elike en Veronique Morsink boekten zaterdag op de slotdag van Indoor Ambt Delden beiden een zege. Elike Morsink zegevierde in... (05-02-2017)
ROOSENDAAL - Bij de doordeweekse internationale wedstrijd paradressuur  in Den Goubergh in Roosendaal heeft Lotte Krijnsen twee zeges geboekt.  (01-12-2016)
RIO DE JANEIRO - Frank Hosmar (foto) veroverde vrijdag samen met zijn elfjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) zijn derde bronzen medaille tijdens... (16-09-2016)
RIO DE JANEIRO – “Tevreden hoor”, is de reactie van Frank Hosmar (Haarle) na de medaille-uitreiking van de individuele proef in Grade IV waar hij het... (14-09-2016)
RIO DE JANIERO – Frank Hosmar uit Haarle staat na zijn eerste optreden bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn elfjarige ruin... (12-09-2016)
DEAUVILLE – Lotte Krijnsen veroverde dit weekend met Rosenstolz twee keer een derde plek tijdens de wedstrijden paradressuur in het Franse Deauville... (10-04-2016)
AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De... (29-01-2016)
SAASVELD – Anouck Nuyen is in Saasveld kampioene dressuur van de Kring Twente in de klasse M2 geworden. Met Espresso was ze zaterdag niet te kloppen... (10-01-2016)