Joyce Vegter pakt NK-goud in Ermelo

ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen koningin zo rijk voelde, toen ze zich zaterdag op het nationaal hippisch centrum in Ermelo samen met haar pas zesjarige bruine ruin Figo (v. Armani x Houston) mocht laten huldigen als Nederlands kampioene in de klasse M2. 

“Ontzettend gaaf dit”, aldus de opgewonden Enschedese, die trainingen volgt bij bondscoach Joyce Heutink. Met een score van 69,50 procent bleef ze haar naaste concurrenten Romy Bemelmans met Guapo Y Jailoso van de Halderhoeve (68,56) en Margriet Koopmans (68,33) met Ide KW voor.

Joyce Vegter: “Het is iets waar je stilletjes heel erg op hoopt en waarvoor je gaat. Maar als ik eerlijk ben, had ik dit niet durven verwachten. Een medaille zou al heel mooi zijn geweest, dat het goud is geworden is echt fantastisch.”

Op rug Figo is feestje
De 25-jarige amazone, dit seizoen al de beste in Kring Twente en van de Regio Overijssel,  kreeg vrijdag al het idee dat er iets te halen viel in Ermelo. “Die proef was al behoorlijk, maar voor mijn gevoel kon het nog wel wat sterker. Dat heb ik zaterdag geprobeerd en het is gelukt. Figo is mijn maatje. Hij werkt ontzettend graag mee en ik werk elke dag met veel plezier met hem. Het is een feestje om bij hem op de rug te mogen zitten.”

Joyce Vegter is fulltime met de paardensport bezig op haar eigen wedstrijd- en pensionstal Driener Broak aan de Witbreuksweg in Enschede, achter de Universiteit Twente. Ze verzorgt er als instructrice ook lessen.

Zondag nam ze een relatieve rustdag op om te kunnen nagenieten van het succes bij het NK. “Toen ik wakker werd, vroeg ik me af of ik het allemaal niet gedroomd had. Maar toen ik zag dat de hele stal versierd was, wist ik dat dat niet zo was. Figo heeft als beloning lekkere appeltjes en worteltjes gekregen en mooi de hele dag in de wei gelopen. Ik ben heel voorzichtig met hem. Hij mag eerst genieten van vakantie, daarna ga ik hem lekker voorbereiden op de klasse Z1 voor komende winter.”

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)