MET PAS ZESJARIGE GABANA KNAP VIERDE IN DE KLASSE Z1

Joyce Vegter net naast podium op NK

ERMELO – Joyce Vegter had een dubbel gevoel na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur in de klasse Z1 in  Ermelo. Met haar vierde plek miste de Enschedese tot haar teleurstelling met haar pas zesjarige Gabana (v. Bretton Woods) net het podium. Maar uiteindelijk overheerste de trots over een puike prestatie bij het NK, die goed was voor een score van 66,91 procent.

“Het was even heel zuur om net geen medaille te halen”, meldt de Enschedese na afloop, “maar ik ben heel blij met de proef die Gabana liep. Veel meer zat er voor mij eerlijk gezegd niet in. Met dit paard is het vaak alles of niks. Vandaag liep hij veel fijner dan tijdens het kampioenschap van de regio.”

In de titelstrijd van de Regio Overijssel moest Joyce Vegter nog met klein verschil buigen voor Janneke Punte, die toen met San Francisco RES (v. St. Morin) van Joyce Szozda de titel pakte. Dit keer bleef ze haar streekgenote, die twaalfde werd met 64,56 procent, ruim voor. “Maar ik let in een wedstrijd niet op mijn tegenstanders”, zegt Joyce Vegter. “Het gaat er om hoe je zelf presteert. Gabana is nog heel jong en ik rijd hem pas sinds mei voor zijn fokker Tjerk Tolner uit Hooghalen. Vanaf dat moment is hij ook pas op concours gegaan. Het is er echt eentje met heel veel kwaliteit.”

Joyce Vegter trof het vrijdag niet dat een van de drie juryleden haar op de elfde plaats noteerde. “De andere twee juryleden zetten me op de tweede en vierde plaats. In een jurysport als de onze moet je het ermee doen, het is niet anders. Het lag ook allemaal erg dicht bij elkaar.” Uitzondering was Feke van Zwambagt, die met FS Love Story veruit de beste was en met 70,74 procent op superieure wijze de nationale titel veroverde.

Met Figo (v. Armani) slaagde Joyce Vegter er in de klasse ZZ Licht niet in een hoofdrol te vertolken. Met een waardering van 62,67 procent moest ze genoegen nemen met de achttiende positie. “Hij liep niet slecht, maar er had wel meer ingezeten. Je kunt je op het NK echter geen mindere proef of een paar foutjes permitteren. Er had met Figo wel een schepje bovenop gemogen.”
Linda Verwaal kwam met Adventure Veluw (v. Hero) uit op de 22ste plek met 61,90 procent.

Voor Silke Kamphuis en haar Guus GS bleef in de klasse M2 een plaatsje in de top tien buiten bereik. De combinatie eindigde als twaalfde met een score van 63,28 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Michelle Kruize

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)