MET PAS ZESJARIGE GABANA KNAP VIERDE IN DE KLASSE Z1

Joyce Vegter net naast podium op NK

ERMELO – Joyce Vegter had een dubbel gevoel na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur in de klasse Z1 in  Ermelo. Met haar vierde plek miste de Enschedese tot haar teleurstelling met haar pas zesjarige Gabana (v. Bretton Woods) net het podium. Maar uiteindelijk overheerste de trots over een puike prestatie bij het NK, die goed was voor een score van 66,91 procent.

“Het was even heel zuur om net geen medaille te halen”, meldt de Enschedese na afloop, “maar ik ben heel blij met de proef die Gabana liep. Veel meer zat er voor mij eerlijk gezegd niet in. Met dit paard is het vaak alles of niks. Vandaag liep hij veel fijner dan tijdens het kampioenschap van de regio.”

In de titelstrijd van de Regio Overijssel moest Joyce Vegter nog met klein verschil buigen voor Janneke Punte, die toen met San Francisco RES (v. St. Morin) van Joyce Szozda de titel pakte. Dit keer bleef ze haar streekgenote, die twaalfde werd met 64,56 procent, ruim voor. “Maar ik let in een wedstrijd niet op mijn tegenstanders”, zegt Joyce Vegter. “Het gaat er om hoe je zelf presteert. Gabana is nog heel jong en ik rijd hem pas sinds mei voor zijn fokker Tjerk Tolner uit Hooghalen. Vanaf dat moment is hij ook pas op concours gegaan. Het is er echt eentje met heel veel kwaliteit.”

Joyce Vegter trof het vrijdag niet dat een van de drie juryleden haar op de elfde plaats noteerde. “De andere twee juryleden zetten me op de tweede en vierde plaats. In een jurysport als de onze moet je het ermee doen, het is niet anders. Het lag ook allemaal erg dicht bij elkaar.” Uitzondering was Feke van Zwambagt, die met FS Love Story veruit de beste was en met 70,74 procent op superieure wijze de nationale titel veroverde.

Met Figo (v. Armani) slaagde Joyce Vegter er in de klasse ZZ Licht niet in een hoofdrol te vertolken. Met een waardering van 62,67 procent moest ze genoegen nemen met de achttiende positie. “Hij liep niet slecht, maar er had wel meer ingezeten. Je kunt je op het NK echter geen mindere proef of een paar foutjes permitteren. Er had met Figo wel een schepje bovenop gemogen.”
Linda Verwaal kwam met Adventure Veluw (v. Hero) uit op de 22ste plek met 61,90 procent.

Voor Silke Kamphuis en haar Guus GS bleef in de klasse M2 een plaatsje in de top tien buiten bereik. De combinatie eindigde als twaalfde met een score van 63,28 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Michelle Kruize

Meer Dressuur

KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)