MET PAS ZESJARIGE GABANA KNAP VIERDE IN DE KLASSE Z1

Joyce Vegter net naast podium op NK

ERMELO – Joyce Vegter had een dubbel gevoel na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur in de klasse Z1 in  Ermelo. Met haar vierde plek miste de Enschedese tot haar teleurstelling met haar pas zesjarige Gabana (v. Bretton Woods) net het podium. Maar uiteindelijk overheerste de trots over een puike prestatie bij het NK, die goed was voor een score van 66,91 procent.

“Het was even heel zuur om net geen medaille te halen”, meldt de Enschedese na afloop, “maar ik ben heel blij met de proef die Gabana liep. Veel meer zat er voor mij eerlijk gezegd niet in. Met dit paard is het vaak alles of niks. Vandaag liep hij veel fijner dan tijdens het kampioenschap van de regio.”

In de titelstrijd van de Regio Overijssel moest Joyce Vegter nog met klein verschil buigen voor Janneke Punte, die toen met San Francisco RES (v. St. Morin) van Joyce Szozda de titel pakte. Dit keer bleef ze haar streekgenote, die twaalfde werd met 64,56 procent, ruim voor. “Maar ik let in een wedstrijd niet op mijn tegenstanders”, zegt Joyce Vegter. “Het gaat er om hoe je zelf presteert. Gabana is nog heel jong en ik rijd hem pas sinds mei voor zijn fokker Tjerk Tolner uit Hooghalen. Vanaf dat moment is hij ook pas op concours gegaan. Het is er echt eentje met heel veel kwaliteit.”

Joyce Vegter trof het vrijdag niet dat een van de drie juryleden haar op de elfde plaats noteerde. “De andere twee juryleden zetten me op de tweede en vierde plaats. In een jurysport als de onze moet je het ermee doen, het is niet anders. Het lag ook allemaal erg dicht bij elkaar.” Uitzondering was Feke van Zwambagt, die met FS Love Story veruit de beste was en met 70,74 procent op superieure wijze de nationale titel veroverde.

Met Figo (v. Armani) slaagde Joyce Vegter er in de klasse ZZ Licht niet in een hoofdrol te vertolken. Met een waardering van 62,67 procent moest ze genoegen nemen met de achttiende positie. “Hij liep niet slecht, maar er had wel meer ingezeten. Je kunt je op het NK echter geen mindere proef of een paar foutjes permitteren. Er had met Figo wel een schepje bovenop gemogen.”
Linda Verwaal kwam met Adventure Veluw (v. Hero) uit op de 22ste plek met 61,90 procent.

Voor Silke Kamphuis en haar Guus GS bleef in de klasse M2 een plaatsje in de top tien buiten bereik. De combinatie eindigde als twaalfde met een score van 63,28 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Michelle Kruize

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)