MET PAS ZESJARIGE GABANA KNAP VIERDE IN DE KLASSE Z1

Joyce Vegter net naast podium op NK

ERMELO – Joyce Vegter had een dubbel gevoel na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur in de klasse Z1 in  Ermelo. Met haar vierde plek miste de Enschedese tot haar teleurstelling met haar pas zesjarige Gabana (v. Bretton Woods) net het podium. Maar uiteindelijk overheerste de trots over een puike prestatie bij het NK, die goed was voor een score van 66,91 procent.

“Het was even heel zuur om net geen medaille te halen”, meldt de Enschedese na afloop, “maar ik ben heel blij met de proef die Gabana liep. Veel meer zat er voor mij eerlijk gezegd niet in. Met dit paard is het vaak alles of niks. Vandaag liep hij veel fijner dan tijdens het kampioenschap van de regio.”

In de titelstrijd van de Regio Overijssel moest Joyce Vegter nog met klein verschil buigen voor Janneke Punte, die toen met San Francisco RES (v. St. Morin) van Joyce Szozda de titel pakte. Dit keer bleef ze haar streekgenote, die twaalfde werd met 64,56 procent, ruim voor. “Maar ik let in een wedstrijd niet op mijn tegenstanders”, zegt Joyce Vegter. “Het gaat er om hoe je zelf presteert. Gabana is nog heel jong en ik rijd hem pas sinds mei voor zijn fokker Tjerk Tolner uit Hooghalen. Vanaf dat moment is hij ook pas op concours gegaan. Het is er echt eentje met heel veel kwaliteit.”

Joyce Vegter trof het vrijdag niet dat een van de drie juryleden haar op de elfde plaats noteerde. “De andere twee juryleden zetten me op de tweede en vierde plaats. In een jurysport als de onze moet je het ermee doen, het is niet anders. Het lag ook allemaal erg dicht bij elkaar.” Uitzondering was Feke van Zwambagt, die met FS Love Story veruit de beste was en met 70,74 procent op superieure wijze de nationale titel veroverde.

Met Figo (v. Armani) slaagde Joyce Vegter er in de klasse ZZ Licht niet in een hoofdrol te vertolken. Met een waardering van 62,67 procent moest ze genoegen nemen met de achttiende positie. “Hij liep niet slecht, maar er had wel meer ingezeten. Je kunt je op het NK echter geen mindere proef of een paar foutjes permitteren. Er had met Figo wel een schepje bovenop gemogen.”
Linda Verwaal kwam met Adventure Veluw (v. Hero) uit op de 22ste plek met 61,90 procent.

Voor Silke Kamphuis en haar Guus GS bleef in de klasse M2 een plaatsje in de top tien buiten bereik. De combinatie eindigde als twaalfde met een score van 63,28 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Michelle Kruize

Meer Dressuur

UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld heerste donderdag op het Erve Maathuis in de dressuur voor  klasse Z2 bij het CH Albergen. Rootveld was met Evanti in... (20-04-2018)
ERMELO – Na haar derde plaats in de strijd om de regiotitel begon Karlijn Olde Klieverik zaterdag aan het nationaal kampioenschap in de klasse Z1 bij... (18-03-2018)
DEN BOSCH – Frank Hosmar eindigde donderdagavond tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant) met Alphaville NOP (foto) als derde in de tweede... (09-03-2018)
BEUNINGEN – Frank Hosmar toonde zich dit weekend superieur in Grade IV en V tijdens de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-... (19-02-2018)
GENEMUIDEN – Ze begon aan het kampioenschap dressuur van de Regio Overijssel in de hoop dat ze zich met Guus GS zou plaatsen voor de strijd om de... (05-02-2018)
GENEMUIDEN – Joyce Vegter veroverde vrijdag de dressuurtitel in de klasse ZZ Licht van de Regio Overijssel. In Genemuiden won ze beide proeven in het... (27-01-2018)
AMSTERDAM – Frank Hosmar moest vrijdagochtend tijdens Jumping Amsterdam genoegen nemen met de derde plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS... (26-01-2018)
ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om... (19-09-2017)