AMAZONE UIT ENSCHEDE SLAAT DUBBELSLAG MET FIGO EN GABANA

Joyce Vegter dé ster in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om de Zilveren Ster zegevierde de 26-jarige amazone in de finale van de klassen Z tot en met ZZ Licht met de zevenjarige bruine ruin Figo (v. Armani x Houston) en was ze in de klasse M de sterkste met de zesjarige donkerbruine merrie Gabana (v. Breton Wood x Olivi).

Met Figo bleef ze met een fraaie score van 73,69 procent in de afsluitende kür op muziek de eveneens in de klasse Z1 uitkomende Ashley Langevoort op Zacharias (71,32) ruim  voor. Ook de  nummers drie en vier, Tim ten Velde met Faithfull Lady (70,67) en Romy van der Schaft met Diva dvb (70,57) kregen een waardering van boven de zeventig procent.
In de klasse M troefde ze met een puntentotaal van 430 met klein verschil Annabel Rootveld met Happy Feet (428) af. Liesbeth Hop volgde op Barok met 406 punten als derde.

Twee weken door
“Het ging wel heel lekker”, lacht Joyce Vegter na haar dubbelslag. “Ik denk dat ik niet mag klagen. De Zilveren Ster rijd ik altijd graag. Het evenement zat wel dicht achter het NK waar ik met beide paarden ben gestart, maar ik vond dat ik nog maar twee weken door moest gaan. En gelukkig ging dat prima.”

Met Figo, waarmee ze in 2016 nationaal kampioene werd in de klasse M2 en onlangs vierde bij het NK in de Z2, reed ze opnieuw de door Anne Boogman en Janna Rosie samengestelde kür die ze tijdens de door haar gewonnen regiokampioenschappen voor het eerst uitvoerde. “De muziek is niet zo heel bekend. Een beetje filmachtig, waarbij de spanning wordt opgebouwd. Figo kan dat hebben, dat past bij hem en de jury kon het gelukkig ook heel erg waarderen.”

Nooit achter hem gezocht
Ze omschrijft de zevenjarige ruin als “mijn vriendje, dat altijd z’n best doet. We hebben hem gekocht als veulen toen hij als tweeëneenhalf- jarige uit de opfok kwam. Hij doet nu echt dingen die ik nooit achter hem gezocht had. Hij heeft iedere dag goede zin en laat me nooit zitten. Vrijdag was ik zelf niet scherp, toen deed hij er nog een schepje bovenop. Het is echt ongekend hoe hij presteert. Ik ben nu vijf jaar achter elkaar regiokampioen met hem geworden, dat is volgens mij heel bijzonder. Zo constant is misschien wel geen enkel ander paard in Nederland.”

Geen wonder dat Joyce Vegter een plek in de nationale top ambieert. “Ik wil inderdaad zo ver mogelijk komen en zou vooral heel graag een keer een Grand Prix rijden. Ik weet dat het heel moeilijk is bij de top te komen, maar met Figo is het wel het proberen waard.”

Neefje en nichtje
Joyce Vegter, eigenaresse en instructrice van pensionstal Driener Broak in Enschede, heeft ook van Gabana hoge verwachtingen. “Ook dat is een heel groot talent. Figo en zij zijn neefje en nichtje van elkaar, ze hebben dezelfde oma en zijn allebei gefokt door de familie Tolner uit Hooghalen. Die is eigenaar van Gabana, Figo is van mezelf. Ook Gabana is bij de Almelose Ruiterdagen regiokampioen geworden. Ook Gabana heeft een enorme bereidheid om elke dag beter te worden.”

Rosalinde Heck ging met Hadirette met de winst aan de haal in de klasse L. Met 421,5 punt klopte ze Liesbeth Hop op Grandansa met een verschil van negen punten (412,5). Kiki Pols nam met Gitano Swing de derde prijs in ontvangst (408,5).

Foto Joyce Vegter en Figo © Marjon Hoen

Meer Dressuur

ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben... (14-09-2017)
ERMELO - Vijf weken nog maar heeft Joyce Szozda van Hemmelhorst Equestrian Center uit Borne de negenjarige Hannoveraner dekhengst San Francisco (v.... (05-09-2017)
GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in... (24-08-2017)
GOTHENBURG – Frank Hosmar prolongeerde maandag in het Zweedse Gothenburg zijn Europese titel paradressuur in Grade V. De ruiter uit Haarle versloeg... (21-08-2017)
DOHA – Het was dit weekend drie keer raak voor Frank Hosmar tijdens internationale wedstrijden paradressuur in Doha (Qatar). De ruiter uit Haarle was... (05-03-2017)
LUTTENBERG – Maybrett Schreur (midden op foto) heeft tijdens de kampioenschappen indoordressuur in Luttenberg de titel in de klasse Z2 veroverd Met... (06-02-2017)
AMBT DELDEN – De zussen Elike en Veronique Morsink boekten zaterdag op de slotdag van Indoor Ambt Delden beiden een zege. Elike Morsink zegevierde in... (05-02-2017)
ROOSENDAAL - Bij de doordeweekse internationale wedstrijd paradressuur  in Den Goubergh in Roosendaal heeft Lotte Krijnsen twee zeges geboekt.  (01-12-2016)
RIO DE JANEIRO - Frank Hosmar (foto) veroverde vrijdag samen met zijn elfjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) zijn derde bronzen medaille tijdens... (16-09-2016)
RIO DE JANEIRO – “Tevreden hoor”, is de reactie van Frank Hosmar (Haarle) na de medaille-uitreiking van de individuele proef in Grade IV waar hij het... (14-09-2016)
RIO DE JANIERO – Frank Hosmar uit Haarle staat na zijn eerste optreden bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn elfjarige ruin... (12-09-2016)
ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen... (05-09-2016)
DEAUVILLE – Lotte Krijnsen veroverde dit weekend met Rosenstolz twee keer een derde plek tijdens de wedstrijden paradressuur in het Franse Deauville... (10-04-2016)
AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De... (29-01-2016)
SAASVELD – Anouck Nuyen is in Saasveld kampioene dressuur van de Kring Twente in de klasse M2 geworden. Met Espresso was ze zaterdag niet te kloppen... (10-01-2016)