AMAZONE UIT ENSCHEDE SLAAT DUBBELSLAG MET FIGO EN GABANA

Joyce Vegter dé ster in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om de Zilveren Ster zegevierde de 26-jarige amazone in de finale van de klassen Z tot en met ZZ Licht met de zevenjarige bruine ruin Figo (v. Armani x Houston) en was ze in de klasse M de sterkste met de zesjarige donkerbruine merrie Gabana (v. Breton Wood x Olivi).

Met Figo bleef ze met een fraaie score van 73,69 procent in de afsluitende kür op muziek de eveneens in de klasse Z1 uitkomende Ashley Langevoort op Zacharias (71,32) ruim  voor. Ook de  nummers drie en vier, Tim ten Velde met Faithfull Lady (70,67) en Romy van der Schaft met Diva dvb (70,57) kregen een waardering van boven de zeventig procent.
In de klasse M troefde ze met een puntentotaal van 430 met klein verschil Annabel Rootveld met Happy Feet (428) af. Liesbeth Hop volgde op Barok met 406 punten als derde.

Twee weken door
“Het ging wel heel lekker”, lacht Joyce Vegter na haar dubbelslag. “Ik denk dat ik niet mag klagen. De Zilveren Ster rijd ik altijd graag. Het evenement zat wel dicht achter het NK waar ik met beide paarden ben gestart, maar ik vond dat ik nog maar twee weken door moest gaan. En gelukkig ging dat prima.”

Met Figo, waarmee ze in 2016 nationaal kampioene werd in de klasse M2 en onlangs vierde bij het NK in de Z2, reed ze opnieuw de door Anne Boogman en Janna Rosie samengestelde kür die ze tijdens de door haar gewonnen regiokampioenschappen voor het eerst uitvoerde. “De muziek is niet zo heel bekend. Een beetje filmachtig, waarbij de spanning wordt opgebouwd. Figo kan dat hebben, dat past bij hem en de jury kon het gelukkig ook heel erg waarderen.”

Nooit achter hem gezocht
Ze omschrijft de zevenjarige ruin als “mijn vriendje, dat altijd z’n best doet. We hebben hem gekocht als veulen toen hij als tweeëneenhalf- jarige uit de opfok kwam. Hij doet nu echt dingen die ik nooit achter hem gezocht had. Hij heeft iedere dag goede zin en laat me nooit zitten. Vrijdag was ik zelf niet scherp, toen deed hij er nog een schepje bovenop. Het is echt ongekend hoe hij presteert. Ik ben nu vijf jaar achter elkaar regiokampioen met hem geworden, dat is volgens mij heel bijzonder. Zo constant is misschien wel geen enkel ander paard in Nederland.”

Geen wonder dat Joyce Vegter een plek in de nationale top ambieert. “Ik wil inderdaad zo ver mogelijk komen en zou vooral heel graag een keer een Grand Prix rijden. Ik weet dat het heel moeilijk is bij de top te komen, maar met Figo is het wel het proberen waard.”

Neefje en nichtje
Joyce Vegter, eigenaresse en instructrice van pensionstal Driener Broak in Enschede, heeft ook van Gabana hoge verwachtingen. “Ook dat is een heel groot talent. Figo en zij zijn neefje en nichtje van elkaar, ze hebben dezelfde oma en zijn allebei gefokt door de familie Tolner uit Hooghalen. Die is eigenaar van Gabana, Figo is van mezelf. Ook Gabana is bij de Almelose Ruiterdagen regiokampioen geworden. Ook Gabana heeft een enorme bereidheid om elke dag beter te worden.”

Rosalinde Heck ging met Hadirette met de winst aan de haal in de klasse L. Met 421,5 punt klopte ze Liesbeth Hop op Grandansa met een verschil van negen punten (412,5). Kiki Pols nam met Gitano Swing de derde prijs in ontvangst (408,5).

Foto Joyce Vegter en Figo © Marjon Hoen

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)