Hosmar indrukwekkend naar titel

EMELO - Frank Hosmar (midden op de foto) reed dit weekend in Ermelo met Alphaville NOP op indrukwekkende wijze naar het Nederlands kampioenschap paradressuur 2015. Als voorlaatste starter van tien combinaties werkte Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) een proef waar het gemak van afstraalde. Met 80,667 % won hij de kür en het NK. Frank Hosmar was de koning te rijk: “Perfect is iets nooit, maar voor mijn gevoel heb ik er uit gehaald wat nu kan.”

Het zilver was voor Nicole den Dulk met haar routinier Fifty Fifty (v.Florestan), die zij als vanzelf met veel harmonie en in een perfecte timing met de muziek aan het gaan had (76,50%). Rabo-talent van het jaar Rixt van der Horst won met Uniek NOP (v. Gribaldi) het brons na een fijne en vanzelfsprekend gereden proef (74,917%).
 
Nicole den Dulk tekende als eigenaar samen met partner Robin Ammerlaan en moeder Den Dulk het contract met Emile Hendrix van het NOP voor haar 12-jarige zwarte ruin Wallace (Future x Rohdiamant) die nu dus NOP Wallace heet. “Wat een waardering! Ik ben superblij”, straalde Den Dulk.
 
Lotte Krijnsen reserve voor EK
Het NK Para-dressuur was de laatste observatiewedstrijd voor het team dat in september naar het EK paradressuur wordt afgevaardigd. Bondscoach Joyce Heuitink maakte bekend dat die gaat bestaan uit Nederlands kampioen Frank Hosmar met Alphaville NOP, nummer twee van het kampioenschap Nicole den Dulk met Fifty Fifty, winnares van het brons Rixt van der Horst met Uniek NOP en nummer vier in de uitslag Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB NOP. Individueel starten mag Sabine Peters (Cuyk). Nicole den Dulk is met Wallace NOP is haar eigen reserve. De eerste reserve bij uitval van een ander teamlid is Lotte Krijnsen (Enschede) met Rosenstolz.
 
“Het voordeel van een team dat twee maanden voor een titelstrijd bekend is, is de langere ook individueel gerichte voorbereidingstijd. Ik heb bijzonder veel vertrouwen in dit team”, zei bondscoach Heuitink, die in september ook nog een trainingskamp belegt. Voor Nederlands kampioen Frank Hosmar het laatste woord: “Eerste doel nu is natuurlijk ons zo goed mogelijk presenteren op het EK , maar verder heb ik de ogen al gericht op de Paralympische Spelen in Rio”.
 
UITSLAG NK PARADRESSUUR
 1 en GOUD Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville NOP - 154,040
 2 en ZILVER Nicole den Dulk (Elen) – Fifty Fifty – 151,407
 3 en BRONS Rixt van der Horst (Nistelrode) – 151,407
 
Winnaars Grades
Grade 1: Nicole den Dulk – Fifty Fifty
Grade II: Rixt van der Horst – Uniek NOP
Grade III: Sanne Voets – Vedet PB NOP
Grade IV: Frank Hosmar – Alphaville NOP

Meer Dressuur

AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld heerste donderdag op het Erve Maathuis in de dressuur voor  klasse Z2 bij het CH Albergen. Rootveld was met Evanti in... (20-04-2018)