Hosmar en Krijnsen sterk in Vragender

VRAGENDER – Negen combinaties reden in Vragender een A-kaderscore in de eerste wedstrijd van de tweede cyclus van de KNHS Para Dressuur Trophy. “Dat zegt genoeg over het hoge niveau van de proeven. Er werd dan ook uitstekend gereden door mijn ruiters”, blikt bondscoach Joyce Heuitink tevreden terug. Nicole den Dulk, Sanne Voets en Frank Hosmar wonnen hun (gecombineerde) grades. Lotte Krijnsen eindigde niet ver achter Voets als tweede en derde in haar klasse.

Juryleden Monica Drohm en Dirk Jan de Haas roemden de goede voorstelling van Frank Hosmar uit Haarle met Alphaville NOP (foto, v. Sandreo), de winnaars in grade 4.

Sanne Voets won met Vedet PB NOP (v. Florestan I) grade 3 met een royale A-kaderscore (72,93 %) met negens voor de staponderdelen in de proef. Lotte Krijnsen (Enschede) volgde op de plaatsen twee en drie met haar paarden Rosenstolz (v.Rotspon) en Zarienta (v.Sir Sinclair), met wie ze boven de zeventig scoorde.

Nicole den Dulk reed met Wallace (v. Future) de winnende proef in de gecombineerde grade 1B/2 met een prachtige score van 75,26 %. Daarmee hield ze Rixt van der Horst en Uniek (v. Gribaldi) op minieme afstand (75 %) achter zich. “Rixt rijdt een andere proef in grade 2 en het was de eerste keer dat ze een tien scoorde. Vaak krijgt ze een negen voor de slangenvolte, nu ontving ze van de jury een tien”, vertelt Heuitink.

De bondscoach was te spreken over de verrichtingen van haar pupillen. “Alle drie winnaars reden proeven van buitengewoon niveau en ze kregen ook geduchte concurrentie. Het niveau in de breedte verbetert nog steeds. Met de Para Dressuur Trophy hebben we in de winter veel wedstrijden met prachtige concoursen als Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. Dat geeft mij de mogelijkheid om veel te werken met mijn ruiters en waar nodig te werken aan verbeteringen. Binnenkort gaat mijn WK team naar Qatar. Dat is natuurlijk een prachtige ervaring.” (Bron KNHS)

Uitslagen Para Dressuur Trophy Vragender

Grade 4
1. Frank Hosmar (Haarle), Alphaville NOP (v. Sandreo), 73,15
2. Sabine Peters (Cuijk), Carolus Magnus (v. Sunny-Boy), 72,62

Grade 3
1. Sanne Voets (Berghem), Vedet PB NOP. (v. Florestan I), 72,93
2. Lotte Krijnsen (Enschede), Rosenstolz (v. Rotspon), 71,83

Grade 1b/2
1. Nicole den Dulk (Elen, B), Wallace (v. Future), 75,26
2. Rixt van der Horst (Grou), Uniek NOP (v. Gribaldi), 75

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)