JOYCE VEGTER KNAP ACHTSTE IN NK DRESSUUR ZZ ZWAAR

‘Het gaat absurd hard met Gabana’

ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met haar achtjarige donkerbruine merrie Gabana (v. Bretton Woods) net buiten de top zes met een score van 67.857 procent. In de kleine finale voor de rest van de deelnemers, de kür op muziek, eindigde ze met 69.524 als tweede achter Dinja van Liere met Hartsuijker, zodat ze als achtste in de eindstand werd genoteerd.

“Dat is ver boven verwachting”, aldus een uitgelaten Joyce Vegter na afloop. “Vooraf had ik hier echt meteen voor getekend, ik heb niets te klagen. Gabana loopt nog maar een maand in de ZZ Zwaar. Dus eerlijk gezegd dacht ik dat dit kampioenschap te vroeg zou komen. In de eerste ronde had ik jammer genoeg drie kleine foutjes, die eigenlijk niet nodig waren geweest. In de kür was ze echt foutloos.”

De concurrentie was uiteraard fors in Ermelo. “Er stonden echt grote namen op de lijst”, wist Joyce Vegter. “Dan moet je proberen om niet te nerveus te worden. Ik was wel onder de indruk. Ook van de hele entourage, want die is toch heel anders dan wanneer je bij ons in de buurt een gewone wedstrijd rijdt. Maar gelukkig heb ik goed de focus kunnen houden en heel fijn kunnen pieken.”

Hoe ze de toekomst ziet met Gabana? “Eerst maar eens een dagje genieten. Gabana mag een paar dagen bijkomen. En dan maar op richting de Lichte Tour. Ongelooflijk eigenlijk. Ik wist natuurlijk dat het een fantastisch paard is, maar dat ze nu al dit niveau aankan, is ongekend. Twee jaar geleden had ze nog geen wedstrijd gelopen. Het gaat absurd hard.”

Janneke Punte
Janneke Punte kon in Ermelo geen potten breken in de Lichte Tour. Op de eerste dag moest ze op haar dertienjarige bruine ruin Bianco-D (v. Ungaro) met een score van 63,235 procent genoegen nemen met de 24ste en laatste positie. In de kleine finale werkte ze zich wat meer naar boven en hield ze drie tegenstanders achter zich met een waardering van 64.265 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Foto4U

Meer Dressuur

ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)