Gulden Spoor voor Frank Hosmar

HELLENDOORN - Met de pas vierjarige hengst Guetta (v. Sandreo x Jazz) mocht Frank Hosmar zich in manege ’t Oale Spoor laten huldigen als winnaar van de Helderse Dressuurdagen. De L2-combinatie scoorde in de finale precies hetzelfde percentage als nummer twee Joyce Vegter (68,83), maar kreeg met Figo (van Armani, klasse M1) een hogere waardering bij het hoofdjurylid bij C. De nummer drie, gaf met Gentleman (v. Bordeaux, klasse B) maar weinig toe op de twee toppers en eindigde met een honorering van 68,33 procent als derde.

Voor Fans Hosmar betekende de winst van De Gulden Spoor in eigen omgeving, waar het publiek drie rijen dik lang de ring stond, een passende apotheose van een uitstekend verlopen jaargang. “Het is volgens mij nu de derde keer dat ik eerste word bij de Helderse Dressuurdagen, maar het blijft leuk. Dit jaar heb ik zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen viel, dan is het mooi dat je het jaar op deze manier kunt afsluiten.”

Over Guetta kan hij niet anders dan enthousiast zijn. “Hij was vier maanden toen ik hem kocht, nog een veulen dus. Ik kende de merrie waaruit hij stamt, die had jaren geleden in Solitair een heel mooi veulen. Die wilde ik eigenlijk kopen, maar bleek op de foto niet goed te zijn. Op een gegeven moment werd de merrie verkocht aan iemand die ik les gaf. Met haar heb ik afgesproken dat ze me het zou laten weten als er een leuk hengstveulen kwam, maar toen ze stopte met rijden viel het contact weg. Na een jaar kwamen we elkaar toch weer tegen en kon ik Guetta kopen. Hij is nog maar een jaar zadelmak, heeft nog amper ervaring en reed dit weekend pas de derde wedstrijd in de L2. Maar het voelt goed. Guetta verblikte of verbloosde niet van het publiek en de entourage, echt een topper in de dop.”

Blij met stoertje
Joyce Vegter kon prima leven met de tweede positie. “Figo heeft weer mega veel goede dingen laten zien, ik ben super blij met mijn stoertje.”
Met de wisselbokaal in de hand kon de dag voor Frank Hosmar helemaal niet meer kapot, want eerder had pupil Nické Miskotte met Brouweshaven’s Dina al de Helderse Dressuurdagen bij de ponyruiters gewonnen met een prachtige score van 69,50 procent. Achter de superieure Miskotte legden Esmee Ekkelkamp met Hoby (65,83) en Dylian Roelofs met Jacodi’s BoBlaze (65,33) beslag op de plekken twee en drie.

Op de finaledag verzorgde Frank Hosmar ook nog demonstraties met de Gelderse hengst Saron en met zijn Olympische topper Alphaville NOP, waarmee hij in september 2016 in Rio de Janeiro aan de start hoopt te verschijnen.

Foto Frank Hosmar van Johan Reijnders

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)