Gulden Spoor voor Frank Hosmar

HELLENDOORN - Met de pas vierjarige hengst Guetta (v. Sandreo x Jazz) mocht Frank Hosmar zich in manege ’t Oale Spoor laten huldigen als winnaar van de Helderse Dressuurdagen. De L2-combinatie scoorde in de finale precies hetzelfde percentage als nummer twee Joyce Vegter (68,83), maar kreeg met Figo (van Armani, klasse M1) een hogere waardering bij het hoofdjurylid bij C. De nummer drie, gaf met Gentleman (v. Bordeaux, klasse B) maar weinig toe op de twee toppers en eindigde met een honorering van 68,33 procent als derde.

Voor Fans Hosmar betekende de winst van De Gulden Spoor in eigen omgeving, waar het publiek drie rijen dik lang de ring stond, een passende apotheose van een uitstekend verlopen jaargang. “Het is volgens mij nu de derde keer dat ik eerste word bij de Helderse Dressuurdagen, maar het blijft leuk. Dit jaar heb ik zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen viel, dan is het mooi dat je het jaar op deze manier kunt afsluiten.”

Over Guetta kan hij niet anders dan enthousiast zijn. “Hij was vier maanden toen ik hem kocht, nog een veulen dus. Ik kende de merrie waaruit hij stamt, die had jaren geleden in Solitair een heel mooi veulen. Die wilde ik eigenlijk kopen, maar bleek op de foto niet goed te zijn. Op een gegeven moment werd de merrie verkocht aan iemand die ik les gaf. Met haar heb ik afgesproken dat ze me het zou laten weten als er een leuk hengstveulen kwam, maar toen ze stopte met rijden viel het contact weg. Na een jaar kwamen we elkaar toch weer tegen en kon ik Guetta kopen. Hij is nog maar een jaar zadelmak, heeft nog amper ervaring en reed dit weekend pas de derde wedstrijd in de L2. Maar het voelt goed. Guetta verblikte of verbloosde niet van het publiek en de entourage, echt een topper in de dop.”

Blij met stoertje
Joyce Vegter kon prima leven met de tweede positie. “Figo heeft weer mega veel goede dingen laten zien, ik ben super blij met mijn stoertje.”
Met de wisselbokaal in de hand kon de dag voor Frank Hosmar helemaal niet meer kapot, want eerder had pupil Nické Miskotte met Brouweshaven’s Dina al de Helderse Dressuurdagen bij de ponyruiters gewonnen met een prachtige score van 69,50 procent. Achter de superieure Miskotte legden Esmee Ekkelkamp met Hoby (65,83) en Dylian Roelofs met Jacodi’s BoBlaze (65,33) beslag op de plekken twee en drie.

Op de finaledag verzorgde Frank Hosmar ook nog demonstraties met de Gelderse hengst Saron en met zijn Olympische topper Alphaville NOP, waarmee hij in september 2016 in Rio de Janeiro aan de start hoopt te verschijnen.

Foto Frank Hosmar van Johan Reijnders

Meer Dressuur

HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)