Gulden Spoor voor Frank Hosmar

HELLENDOORN - Met de pas vierjarige hengst Guetta (v. Sandreo x Jazz) mocht Frank Hosmar zich in manege ’t Oale Spoor laten huldigen als winnaar van de Helderse Dressuurdagen. De L2-combinatie scoorde in de finale precies hetzelfde percentage als nummer twee Joyce Vegter (68,83), maar kreeg met Figo (van Armani, klasse M1) een hogere waardering bij het hoofdjurylid bij C. De nummer drie, gaf met Gentleman (v. Bordeaux, klasse B) maar weinig toe op de twee toppers en eindigde met een honorering van 68,33 procent als derde.

Voor Fans Hosmar betekende de winst van De Gulden Spoor in eigen omgeving, waar het publiek drie rijen dik lang de ring stond, een passende apotheose van een uitstekend verlopen jaargang. “Het is volgens mij nu de derde keer dat ik eerste word bij de Helderse Dressuurdagen, maar het blijft leuk. Dit jaar heb ik zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen viel, dan is het mooi dat je het jaar op deze manier kunt afsluiten.”

Over Guetta kan hij niet anders dan enthousiast zijn. “Hij was vier maanden toen ik hem kocht, nog een veulen dus. Ik kende de merrie waaruit hij stamt, die had jaren geleden in Solitair een heel mooi veulen. Die wilde ik eigenlijk kopen, maar bleek op de foto niet goed te zijn. Op een gegeven moment werd de merrie verkocht aan iemand die ik les gaf. Met haar heb ik afgesproken dat ze me het zou laten weten als er een leuk hengstveulen kwam, maar toen ze stopte met rijden viel het contact weg. Na een jaar kwamen we elkaar toch weer tegen en kon ik Guetta kopen. Hij is nog maar een jaar zadelmak, heeft nog amper ervaring en reed dit weekend pas de derde wedstrijd in de L2. Maar het voelt goed. Guetta verblikte of verbloosde niet van het publiek en de entourage, echt een topper in de dop.”

Blij met stoertje
Joyce Vegter kon prima leven met de tweede positie. “Figo heeft weer mega veel goede dingen laten zien, ik ben super blij met mijn stoertje.”
Met de wisselbokaal in de hand kon de dag voor Frank Hosmar helemaal niet meer kapot, want eerder had pupil Nické Miskotte met Brouweshaven’s Dina al de Helderse Dressuurdagen bij de ponyruiters gewonnen met een prachtige score van 69,50 procent. Achter de superieure Miskotte legden Esmee Ekkelkamp met Hoby (65,83) en Dylian Roelofs met Jacodi’s BoBlaze (65,33) beslag op de plekken twee en drie.

Op de finaledag verzorgde Frank Hosmar ook nog demonstraties met de Gelderse hengst Saron en met zijn Olympische topper Alphaville NOP, waarmee hij in september 2016 in Rio de Janeiro aan de start hoopt te verschijnen.

Foto Frank Hosmar van Johan Reijnders

Meer Dressuur

ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om... (19-09-2017)
HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben... (14-09-2017)
ERMELO - Vijf weken nog maar heeft Joyce Szozda van Hemmelhorst Equestrian Center uit Borne de negenjarige Hannoveraner dekhengst San Francisco (v.... (05-09-2017)
GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in... (24-08-2017)
GOTHENBURG – Frank Hosmar prolongeerde maandag in het Zweedse Gothenburg zijn Europese titel paradressuur in Grade V. De ruiter uit Haarle versloeg... (21-08-2017)
DOHA – Het was dit weekend drie keer raak voor Frank Hosmar tijdens internationale wedstrijden paradressuur in Doha (Qatar). De ruiter uit Haarle was... (05-03-2017)
LUTTENBERG – Maybrett Schreur (midden op foto) heeft tijdens de kampioenschappen indoordressuur in Luttenberg de titel in de klasse Z2 veroverd Met... (06-02-2017)
AMBT DELDEN – De zussen Elike en Veronique Morsink boekten zaterdag op de slotdag van Indoor Ambt Delden beiden een zege. Elike Morsink zegevierde in... (05-02-2017)
ROOSENDAAL - Bij de doordeweekse internationale wedstrijd paradressuur  in Den Goubergh in Roosendaal heeft Lotte Krijnsen twee zeges geboekt.  (01-12-2016)
RIO DE JANEIRO - Frank Hosmar (foto) veroverde vrijdag samen met zijn elfjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) zijn derde bronzen medaille tijdens... (16-09-2016)
RIO DE JANEIRO – “Tevreden hoor”, is de reactie van Frank Hosmar (Haarle) na de medaille-uitreiking van de individuele proef in Grade IV waar hij het... (14-09-2016)
RIO DE JANIERO – Frank Hosmar uit Haarle staat na zijn eerste optreden bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn elfjarige ruin... (12-09-2016)
ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen... (05-09-2016)
DEAUVILLE – Lotte Krijnsen veroverde dit weekend met Rosenstolz twee keer een derde plek tijdens de wedstrijden paradressuur in het Franse Deauville... (10-04-2016)
AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De... (29-01-2016)