OOK MILOU EKKEL PAKT EEN REGIOTITEL IN GENEMUIDEN

Goud en zilver voor Silke Kamphuis

GENEMUIDEN – Ze begon aan het kampioenschap dressuur van de Regio Overijssel in de hoop dat ze zich met Guus GS zou plaatsen voor de strijd om de nationale titel in Ermelo in de klasse M2. Maar Silke Kamphuis mag straks op nationaal niveau ook met Lizzy in de klasse L1 jacht maken op het Nederlands kampioenschap. Na de tweedaagse in Genemuiden keerde ze met goud voor Guus en zilver voor Lizzy terug naar Ootmarsum.

“Vooral aan Guus had ik de laatste tijd veel aandacht besteed”, kijkt Silke Kamphuis terug op de titelstrijd. “Maar het was niet zijn beste proef. Het was heel erg spannend wie er uiteindelijk zouden door gaan. Lizzy is thuis altijd wat afwisselend in de training, maar dit keer was ze heel ontspannen. Tot een bepaalde oefening. Toen maakte ze een bokkesprong. Jammer, anders was ik ook met haar kampioen geworden. Maar gelukkig ben ik met allebei door.”

Geen braaf proefje
Met een score van 66,33 procent bleef Silke Kamphuis naaste concurrente Marieta Doornwaard met Hope of Rania (66,25) maar net voor. Janine Flier werd derde met Hercules (65,25).
“Ermelo is altijd heel apart”, blikt ze vast vooruit richting het NK. “Daar heb je drie jury’s. Bij een NK moet je gewoon vol energie rijden en alles geven wat je hebt. Geen braaf proefje, maar volle poele.”

In de klasse L1 haalde Silke Kamphuis precies dezelfde score als winnares Janiek Velthof met Esprit (66,67), maar werd ze door de jury op plaats twee gezet. Ook in de strijd om de derde plek was er evenwicht. Lisanne Kanis kreeg met Indy het brons toegewezen, Jolette Groot Zwaaftink moest het met eveneens 66,08 procent met de vierde prijs doen.

Overtuigend de beste
Milou Ekkel greep overtuigend de titel in de klasse M1. Met Uvonia was ze met een waardering van 69,17 procent duidelijk sterker dan de concurrentie. Marloes Bont pakte met Hollywood zilver met 66,83 procent, Pedro Jose Bruno Gerrits brons op Fido met 66,33 procent.

Het kampioenschap in de klasse B ging naar Richelle Nijen Twilhaar met Leopart. Ze troefde met 69,08 procent Laura Spenkelink met Eloyce (67,75) en Jolien Jansen met Happy Feet (67,50) af.

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)