Frank Hosmar voltooit trilogie

DOHA - Frank Hosmar won zaterdag net als zijn landgenoten Rixt van der Horst en Sanne Voets met Alphaville NOP opnieuw in het megalomane hippisch centrum Al Shaqab in Doha. Alle drie voltooiden een trilogie door de drie proeven waarin ze startten te winnen. En dat met prachtige scores. “Een wedstrijd onvergelijkbaar met elke andere wedstrijd.”

Frank Hosmar: “Het is hier fantastisch en niet vergelijkbaar met alle andere wedstrijden. De hal waarin we reden is net een ruimteschip en met airconditioning. Heerlijk koel om te rijden. Alles is hier tot in de puntjes geregeld. De mensen zijn hier heel gastvrij en we hebben voor volgend jaar al weer een uitnodiging ontvangen om hier te rijden.”

Ook over het rijden is Frank Hosmar met drie overwinningen in Grade 4 heel tevreden: “Alphaville NOP groeide in de wedstrijd en werd met de dag beter. Vandaag hadden we twee kleine foutjes in de kür, maar verder liep hij super. Hij heeft prima gereisd en dat is wel een fijn gegeven richting de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar. Hosmar sloot de kür af met een keurige score van 77,750 procent, waar zijn concurrente Michele George bleef steken op 75,333 procent.

In Grade III won Sanne Voets alle drie de proeven met de merrie Zoya Sollenburg (v. Metall). “Superlatieven. Je hebt het TV programma Het is hier Fantastisch, nou dat is het hier zeker”, vertelt Sanne Voets enthousiast vanuit Doha. “Het zijn hier ongelooflijk aardige mensen, die blij zijn dat wij hier rijden. En wij zijn heel blij dat we er mogen rijden. Ik ben super tevreden over Zoya Sollenburg. Twee jaar geleden was ze nog fokmerrie en kon ik er bijna niets mee. Nu gedraagt ze zich al een professional, liep hier haar derde A-kaderscore en een super kür. Ik kreeg er kippenvel van. We hadden ons ook geplaatst voor het KNHS Indoorkampioenschap in het Z2 vandaag, maar deze wedstrijd in Doha is toch wel iets heel bijzonders.”

Rabo Talent van het Jaar 2014 Rixt van der Horst was in Grade II de beste in al de proeven die ze reed in Doha, waar naast de paradressuur ook voltige en een vijfsterren wedstrijd dressuur en springen gereden worden. Met Uniek NOP (v. Gribaldi) behaalde de amazone uit Grou percentages boven de 74 procent.

UITSLAGEN DOHA

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)