Frank Hosmar stelt records bij

ROOSENDAAL - Frank Hosmar uit Haarle heeft een drukke, maar sportief zeer geslaagde week achter de rug. Met zijn door de stichting Nederlands Olympiade Paard vastgelegde Alphaville NOP boekte hij zowel in de paradressuur als in de reguliere dressuur topresultaten een nieuw record. Vooral zijn score van 80,083 procent in de kur op muziek tijdens het CPEDI3 in Roosendaal was imponerend. Hosmar was in Brabant de beste in die proef van alle deelnemers.

Het evenement op de terreinen van Den Goubergh in Roosendaal was het grootste in Europa van dit seizoen met liefst 61 combinaties aan de start. Het Nederlandse parateam, bestaande uit het zilveren WK-team van Caen 2014,pakte de winst in de landenwedstrijd. Kou, wind en regen verhinderden het Nederlandse viermanschap niet uitstekend te presteren.

Frank Hosmar, Sanne Voets, Demi Vermeulen en Rixt van der Horst waren de twee dagen met de landenproef en individuele proef, beide meetellend voor de landenwedstrijd, in topvorm. In grade IV reed Frank Hosmar met zijn Alphaville NOP zulke fijne proeven dat zijn eeuwige concurrente, de Britse paralympisch kampioene Sophie Wells, zei dat hij de landenproef had moeten winnen.”

Kippenvelproef
“Het was een kippenvelproef”, vond bondscoach Joyce Heuitink. Frank Hosmar werd door een in beide proeven behoorlijk afwijkend juryresultaat twee keer tweede, maar leverde met zijn scores een grote bijdrage aan het winnende teamresultaat tijdens deze eerste observatiewedstrijd met het oog op  het EK in Deauville in september.

Tijdens de afsluitende kür op muziek in Roosendaal nam Frank Hosmar op grootse wijze revanche. Hosmar stelde in de kür op muziek in Grade IV met de 80,083 procent zijn internationale record bij. Unaniem werd hij als eerste geplaatst. “Het was in één woord geweldig. Zijn beste rit ooit en de mooiste kür van het concours”, jubelde Joyce Heuitink. De Britse Sophie Wells kwam met C Fatal Attraction (v. Fidertanz) op de tweede plek met 76 procent. Sabine Peters pakte de derde plaats met Carolus Magnus (v. Sunny-Boy) met een score van 73,50 procent.

Prix St. Georges in Ermelo
Behalve deze eerste observatiewedstrijd voor het EK van de paradressuur stond voor Hosmar ook nog een selectiewedstrijd op het programma, namelijk die voor het Nederlands kampioenschap reguliere dressuur in de Lichte Tour. Hosmar reed in Ermelo tijdens de tweede selectiewedstrijd  opnieuw een persoonlijk record, dit keer in de Prix St. Georges. Met een score van  68,95 procent miste hij achter Marlies van Baalen, Theo Hanzon en Dominique Filion maar net het podium.

Zijn Alpaville NOP toonde zich nog goed fit en de combinatie kreeg complimenten voor het fraaie beeld en de zeer goed gesprongen pirouettes.

Foto Frank Hosmar met Alphaville NOP van Jessica Pijlman

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)