FORSE DOMPER EN ENORME MEEVALLER VOOR RUITER UIT HAARLE

Frank Hosmar: NK van tegenstellingen

ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van zijn topper Alphaville NOP in de teamtest, waardoor zijn kansen op zijn negende titel in rook op gingen. Daar stond de onverwachte vijfde plaats tegenover met Guetta (foto), na vooral een geweldige prestatie in de kür op muziek, die door de ruiter uit Haarle als tweede werd afgesloten.

“Met Guetta reed ik een naar mijn gevoel voor ons doen fantastische teamtest, waarin de punten (69,512 procent) echter tegenvielen. Mogelijk heeft het me niet geholpen dat ik de eerste starter was. Daarna liep het met Alphaville eigenlijk nog beter dan de laatste jaren het geval was. Maar op het op een na laatste onderdeel beet hij op zijn lippen. Na het van hand veranderen uit de gestrekte draf werd er gebeld. Ik keek een beetje verrast naar de jury, omdat ik dacht dat het gebeurde omdat ik een verkeerd parcours zou hebben gereden. Wat volgens mij niet kon, omdat ik het niet anders deed dan met Guetta. Ik vroeg nog: ‘Ik zit toch wel goed?’ Het hoofdjurylid bij C meende bloed te hebben gezien. En inderdaad, dat was zo. Een dan lig je eruit. Later heb ik gelukkig niets meer van een wond kunnen vinden. Het was echt balen.  Ik mocht nog wel de kleine finale rijden. Dat ging super.” Met de dertien jaar oude donkerbruine ruin Alphaville (v. Sandreo) was Frank Hosmar daarin superieur met een waardering van 72,556 procent.

Dijk van een kür
Hij liet er zondag met de achtjarige bruine ruin Guetta (v. Sandreo) een dijk van een kür op muziek op volgen, met 78.150 punten goed voor de tweede plaats achter de nieuwe kampioene Sanne Voets met Demantur RS2 NOP. Het bracht hem van de zevende naar de vijfde positie. “Daar had ik echt niet op gerekend. Met hem heb ik veel minder aan voorbereiding gedaan dan met Alphaville. Hij deed het echt super, voor hem is 78 procent een gigascore. Daar ben ik enorm blij mee. Eerlijk gezegd had ik verwacht met Guetta de kleine finale te zullen rijden en met Alpha voor de titel te gaan.”

De goede prestatie van Guetta kan er wel eens toe leiden dat bondscoach Joyce Heuitink straks in het geval Hosmar iets te kiezen heeft. “Alphaville laat gewoon altijd zien er gewoon bij te horen en is op dit moment ook nog beter”, concludeert de ruiter zelf. “Maar Guetta hoort er nu eigenlijk ook wel bij. Ik heb ook heel veel complimenten gekregen. Alphaville heeft zoveel ervaring, dat ik hem waarschijnlijk wel meeneem naar het EK. Maar volgend jaar bij de Olympische Spelen kan het zomaar andersom zijn. Want ik denk dat Guetta op termijn nog beter wordt dan Alphaville.”

In Ermelo eindigde Lotte Krijnsen met haar dertienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspur) als achtste en Maud Haarhuis met haar even oude bruine ruin Baron(v. Painted Black) als tiende.

Meer Dressuur

ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)