Frank Hosmar met titel naar WK

HOOFDDORP - Frank Hosmar uit Haarle was zondag met Alphaville NOP een van de drie ruiters die tijdens de nationale kampioenschappen paradressuur de Nederlandse titel prolongeerde. Ook Demi Vermeulen (Zevenaar) en Sanne Voets (Berghem) bleven in het Hoofddorpse Haarlemmermeerse Bos op hun troon. Alle drie gingen na het eerste onderdeel van deze over drie wedstrijden verreden titelstrijd reeds aan de leiding. Lotte Krijnsenpkte achter Sanne Voets zilver in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon x Sandro Hit).

Frank Hosmar, die voor de zesde achtereenvolgende maal de Nederlandse titel in Grade IV veroverde, was van mening dat hij de zege mede dankt aan de progressie die hij nog steeds boekt. "We zijn er nog lang niet, want voor mijn gevoel kan ik in alle onderdelen nog net een fractie meer controle hebben gedurende de gehele proef. Ik ben wel erg blij met de goede score die we in de teamproef boekten. Normaal ben ik er altijd een meester in om in deze proef steekjes te laten vallen, maar nu ging dat verschrikkelijk goed en boekten we zelfs een persoonlijk record. De progressie in de teamtest dank ik vooral aan de begeleiding door Adelinde Cornelissen, mijn trainer. Voor Nederland was het in 2009 de laatste keer dat we een teammedaille wonen, maar ik denk dat we bij het komende WK zeker kans maken op een podiumplek."

Enschedese Lotte Krijnsen moest als nummer twee van Grade III bijna zes procent toegeven op Sanne Voets.

De bondscoach van de Para Dressuurruiters, Joyce Heuitink (Arnhem), heeft haar team bekend gemaakt voor de komende Wereldkampioenschappen in Frankrijk. Dit WK wordt eind augustus in Normandië verreden.

Samen met Demi Vermeulen met Vaness, Rabo Talententeamlid Rixt van der Horst (Grouw) met Uniek en Sanne Voets met Vedet PB NOP vormt Frank Hosmar de equipe voor het komende WK. Amazone Nicole den Dulk (Elen, B.) uit grade 1b gaat met Wallace als individuele ruiter mee naar de Wereldruiterspelen in Caen.
Het team wordt begeleid door: Bondscoach Joyce Heuitink, teamveterinair Brenda Hoogelander, hoefsmid Gerrie de Crom en teammanager Adrianne van Waardenberg.

Op het laatste WK in 2010 in Kentucky eindigde het Nederlandse team bestaande uit Gert Bolmer met Triumph, Petra van de Sande met Toscane, Glasten Krapels met Matador en Frank Hosmar met Tiësto als vierde, op minder dan één procent achterstand van Denemarken. Op de Paralympische Spelen in Londen met Gert Bolmer, Petra van de Sande, Frank Hosmar en Sanne Voets werd Nederland opnieuw vierde met een achterstand van exact 0.06 procent op de Ieren. "Alles is er op gericht om deze keer wel met het team op het podium te staan", aldus Heuitink.

De WEG worden gehouden van 23 augustus tot en met 7 september. Voor de paradressuurruiters staat de eerste teamtest voor maandag 25 en dinsdag 26 augustus op het programma. Op woensdag 27 en op donderdag 28 volgt de tweede teamtest. Pas na deze wedstrijd wordt het teamklassement opgemaakt, waarvoor de resultaten van de beste drie combinaties in beide wedstrijden meetellen. Daarnaast wordt van deze wedstrijd ook een individueel klassement opgemaakt in de vijf verschillende grades. Op vrijdag 27 is de kür op muziek en ook in dit in individuele kampioenschap zijn er voor elke grade medailles te verdelen. (Bron KNHS)

Finale NK Paradressuur Grade Ib/II
1) Demi Vermeulen (Zevenaar) - Vaness (v. Onze Fons) - 228.864 (Kûr 80.333%)
2) Rixt van der Horst (Grou) - Uniek (v. Gribaldi) - 223.971 (Kûr 77.333%)
3) Nicole den Dulk (Elen, B.) - Wallace (v. Future) - 218.624 Kûr 73.667%)

Finale NK Paradressuur Grade III
1) Sanne Voets (Berghem) - Vedet PB NOP (Florestan I x Cocktail) - 219.710 (Kûr 74.833 %)
2) Lotte Krijnsen (Enschede) - Rosenstolz (Rotspon x Sandro Hit) - 209.888 (Kûr 69.083 %
3) Ilona Goes (Zegveld) - Zalisto (Florencio x Gribaldi) - 209.494 (Kûr 72.667 %)

Finale NK Paradressuur Grade IV
1) Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville NOP (Sandreo x Iglesias) - 226.984 (Kûr 77.500 %)
2) Ellen van den Berg (Uden) - Showdiva (Havidoff x Saluut) - 213.338 (Kûr 75.917 %)
3) Daphne Meulenbroek (Den Dungen) - Zazia (Radisson  Holland) - 201.972 (Kûr 69.750 %)

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)