RUITER UIT HAARLE PAKT ZEGE IN KNHS WITTE VAN MOORT TROPHY BIJ JUMPING AMSTERDAM

Frank Hosmar duldt geen concurrentie

AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur.

De ruiter uit Haarle scoorde met zijn vijftienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) 77,667 procent voor zijn optreden en gaf de concurrentie het nakijken. Frank Hosmar hield tijdens Jumping Amsterdam Rixt van der Horst met Findley NOP (76,056) en Glasten Krapels met Windhook (74,625) op afstand.

Frank Hosmar kwam als een blij man de ring uit. “Ik ben heel dik tevreden. De laatste keer dat ik dressuur had gereden was in Rotterdam en dan is het fijn om weer in actie te kunnen komen. Het was voor mij een heel mooie oefening, omdat ik nog een lijntje wilde veranderen. Dan is het prettig om dat een keer uit te kunnen proberen. Volgende week rijden we in Genemuiden internationaal weer de gewone proeven. Het is goed dat je dan in een entourage als vandaag nog even kunt oefenen.”

De paradressuur stond echter wel op het vroege tijdstip van 9 uur geland en dat zou van Frank Hosmar begrijpelijk best wat later mogen zijn. “Al is het in het verleden allemaal wel eens minder sfeervol geweest. Maar natuurlijk heb je liever dat je aan het eind van de ochtend of begin van de middag mag rijden. Van de andere kant zijn we hier ook gewoon blij dat we hier mee mogen doen.”

Olympische droom
Voor Frank Hosmar staat alles dit jaar in het teken van de Paralympische Spelen in augustus in Tokio. Het wordt zijn laatste internationale wedstrijd en het grote doel van de ruiter uit Haarle is daar voor het eerst in zijn loopbaan een gouden medaille te veroveren. “Dat zou een geweldige afsluiting voor me zijn. Augustus is echter nog ver weg, we staan nog heel erg aan het begin van het seizoen. Maar het is wel erg fijn om van hieruit en volgende week Genemuiden te weten waaraan we nog moeten werken om die droom waar te maken.”

Foto's © Ashley Claus

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)