WK PARADRESSUUR AFGESLOTEN MET ZILVER IN KÜR

Frank Hosmar: alle kleuren medailles

GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in Gothenburg. In de kür was Paralympisch kampioene Sophie Wells hem echter net de baas. Frank Hosmar en Alphaville NOP werden tweede en verdienden daarmee in Zweden alle mogelijke kleuren medailles na het zilver in de landenwedstrijd van dinsdag.

Na zijn kür reageert Frank Hosmar enthousiast: “Het ging supergoed. Het is de eerste keer dat ik deze nieuwe kür op een wedstrijd heb gereden. De vorige kür kende ik door en door, elk tingeltje en pingeltje wist ik gewoon. Maar je moet een keer wat nieuws doen. Ik vond het wel heel origineel omdat deze nieuwe kür is gecomponeerd op de muziek van de band Alphaville. Charles Monterie heeft de muziek daarvan heel mooi in elkaar gezet. Ik heb zelf de choreografie bedacht en had me voorgenomen dat het maar een keer een stukje moeilijker moest. En dat is het. Maar het pakte heel goed uit.”

Op de slotdag van het Europees kampioenschap sleepten ook Nicole den Dulk met Wallace NOP (zilver) en Sanne Voets met Demantur (brons) nog een medaille binnen, waardoor het totaal aantal plakken van Oranje op zeven kwam. Bij Lotte Krijnsen uit Enschede en Rosenstolz, dinsdag met Oranje goed voor zilver in de teamwedstrijd, sloop een aantal foutjes in de kür en de combinatie werd uiteindelijk zevende in Grade IV.

Bondscoach Joyce Heuitink blikt tevreden terug op het EK. “Het Europees kampioenschap is voor ons zeer succesvol geweest. Met tweemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons hebben we het medailletotaal van de Paralympics in Rio geëvenaard. Alle teamleden gaan met minimaal één plak naar huis en dat is een geweldig resultaat. Hoewel de een misschien op meer had gehoopt en er voor een ander meer in had gezeten, ben ik trots en tevreden. Verbeterpuntjes houd je altijd.” (Bron KNHS)

Uitslag FEI Freestyle Test Grade V
1) Sophie Wells (GBR) – C Fatal Attraction 73.581%
2) Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville NOP, 73.36%
3) Michele George (BEL) – Fusion Old 70.23%

Uitslag FEI Freestyle Test Grade IV
1) Susanne Jensby Sunesen (DEN) – CSK’s Que Faire 77.125%
2) Louise Etzner Jakobsson (SWE) – Zernard 74.425%
3) Sanne Voets (Berghem) - Demantur 74.30%
7) Lotte Krijnsen (Enschede) – Rosenstolz 70.195%

Uitslag FEI Freestyle Test Grade II
1) Stinna Tange Kaastrup (DEN)  - Horsebo Smarties 77.06%
2) Nicole den Dulk (Elen, B.) - Wallace NOP,  76.72%
3) Alina Rosenberg (GER) - Nea’s Daboun  71.413%

Wedstrijdfoto © Loes Wielheesen

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)