WK PARADRESSUUR AFGESLOTEN MET ZILVER IN KÜR

Frank Hosmar: alle kleuren medailles

GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in Gothenburg. In de kür was Paralympisch kampioene Sophie Wells hem echter net de baas. Frank Hosmar en Alphaville NOP werden tweede en verdienden daarmee in Zweden alle mogelijke kleuren medailles na het zilver in de landenwedstrijd van dinsdag.

Na zijn kür reageert Frank Hosmar enthousiast: “Het ging supergoed. Het is de eerste keer dat ik deze nieuwe kür op een wedstrijd heb gereden. De vorige kür kende ik door en door, elk tingeltje en pingeltje wist ik gewoon. Maar je moet een keer wat nieuws doen. Ik vond het wel heel origineel omdat deze nieuwe kür is gecomponeerd op de muziek van de band Alphaville. Charles Monterie heeft de muziek daarvan heel mooi in elkaar gezet. Ik heb zelf de choreografie bedacht en had me voorgenomen dat het maar een keer een stukje moeilijker moest. En dat is het. Maar het pakte heel goed uit.”

Op de slotdag van het Europees kampioenschap sleepten ook Nicole den Dulk met Wallace NOP (zilver) en Sanne Voets met Demantur (brons) nog een medaille binnen, waardoor het totaal aantal plakken van Oranje op zeven kwam. Bij Lotte Krijnsen uit Enschede en Rosenstolz, dinsdag met Oranje goed voor zilver in de teamwedstrijd, sloop een aantal foutjes in de kür en de combinatie werd uiteindelijk zevende in Grade IV.

Bondscoach Joyce Heuitink blikt tevreden terug op het EK. “Het Europees kampioenschap is voor ons zeer succesvol geweest. Met tweemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons hebben we het medailletotaal van de Paralympics in Rio geëvenaard. Alle teamleden gaan met minimaal één plak naar huis en dat is een geweldig resultaat. Hoewel de een misschien op meer had gehoopt en er voor een ander meer in had gezeten, ben ik trots en tevreden. Verbeterpuntjes houd je altijd.” (Bron KNHS)

Uitslag FEI Freestyle Test Grade V
1) Sophie Wells (GBR) – C Fatal Attraction 73.581%
2) Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville NOP, 73.36%
3) Michele George (BEL) – Fusion Old 70.23%

Uitslag FEI Freestyle Test Grade IV
1) Susanne Jensby Sunesen (DEN) – CSK’s Que Faire 77.125%
2) Louise Etzner Jakobsson (SWE) – Zernard 74.425%
3) Sanne Voets (Berghem) - Demantur 74.30%
7) Lotte Krijnsen (Enschede) – Rosenstolz 70.195%

Uitslag FEI Freestyle Test Grade II
1) Stinna Tange Kaastrup (DEN)  - Horsebo Smarties 77.06%
2) Nicole den Dulk (Elen, B.) - Wallace NOP,  76.72%
3) Alina Rosenberg (GER) - Nea’s Daboun  71.413%

Wedstrijdfoto © Loes Wielheesen

Meer Dressuur

HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)