SINT JORIS BIEDT STARTKANS VOOR BEOORDELEN PROEVEN EN BEHALEN WINSTPUNTEN

Eindelijk weer de dressuurring in

GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden op het Eve Maathuis, waar Sint Joris de mogelijkheid bood proeven te laten beoordelen en winstpunten te boeken.

“Het is wel wat anders dan anders”, beaamde wedstrijdsecretaris Kyra Zwiers, ”maar iedereen was positief en vond het leuk om weer eens te kunnen starten en op pad te kunnen gaan. Er heerste een heel ontspannen sfeer en ruiters willen graag dat we meer gaan doen. Van 26 tot en met 28 juni houden we hier een beoordelings- en meetmoment voor het springen in de klassen BB tot en met ZZ voor paarden en voor pony’s. Op 25 en 26 juli hebben we een beoordelings- en meetmoment voor de subtop en de jeugd. Voor de laatste categorie is dat meteen een laatste observatie voor het EK pony’s.”

Niet echt groot verschil
Maud de Bruijn was zondag een van de deelnemers in Geesteren. De amazone van de Hazelhorstruiters tekende in de gecombineerde klassen ZZ met G. Emelie (v. Johnson) in beide proeven voor de op een na hoogste notering met scores van respectievelijk 67,647 en 66,176 procent. “Het was heel leuk”, reageerde ze na afloop. En daarmee sprak ze ongetwijfeld namens het overgrote deel van de amazones en ruiters, die dit weekeinde een bezoek brachten aan het Erve Maathuis. “Het was voor ons ook nog eens de eerste keer dat we uitkwamen in de klasse Z2, nadat we thuis mooi hebben kunnen doortrainen. Een echt groot verschil met een wedstrijd heb ik niet gemerkt. Er zijn weliswaar geen prijzen, maar er is wel gewoon een jury en je kunt ook gewoon wedstrijdpunten scoren. Dus voor mijn gevoel was het wel ongeveer hetzelfde als anders. Het is in elk geval hartstikke fijn dat we na lange tijd weer eens de ring in konden rijden.”

Foto: Maud de Bruijn met G. Emelie 

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)