Direct de titel in Z2 bij debuut

LATTROP – Ook tot haar eigen verbazing schreef Mariska Meenhuis afgelopen weekend in Lattrop met de negenjarige vosruin Calatrava (v. Fleming x Dream of Glory) de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse Z2 op haar naam. Het was voor de Hengelose namelijk de eerste wedstrijd op dit niveau met het paard van eigenaresse Simone Huizer. “Eigenlijk was het een oefenrondje, een echte vuurdoop”, aldus een verraste Mariska Meenhuis. “Dit is ongelooflijk en had ik absoluut niet verwacht.”

Meenhuis en Calatrava dankten hun zege uiteindelijk aan de tweede plaats in de eerste proef. Hun resultaat was daarin beter dan dat van Karlijn Geelkerken met Condor (vierde) en Meenhuis zelf met Bentley (vijfde). Ook die twee combinaties eindigden met zes plaatsingspunten in de titelstrijd. Meenhuis won met Bentley (zie foto), het enige paard dat ze zelf in eigendom heeft, de tweede omloop voor Geelkerken en werd met Calatrava vijfde.

“Het is een heel fijn en meewerkend paard”, oordeelt Meenhuis over Calatrava, die het onder Simone Huizer tot de klasse Z1 schopte. “Calatrava heb ik nu een maand of twee onder het zadel. Z2 heeft hij nog niet eerder gelopen. Dat het zo goed ging komt volgens mij omdat we samen wel een beetje een klik hebben en omdat hij zo werkwillend is. Hij is nog een beetje groen op dit niveau, maar is op karakter zo ver gekomen.”

De Hengelose, fulltime actief met het trainen van zeven paarden, heeft in Amon en Sandro Star twee troeven in de klasse ZZ Zwaar. Met beide hoopt ze binnenkort over te stappen naar de Lichte Tour.

Jody Hofhuis won beide proeven in de klasse ZZ Licht en werd daarmee als vanzelf kringkampioene. Rom Vermunt was de sterkste in de klasse Z1. Met Diede Dinie liet hij een derde plaats in de eerste rit volgen door winst in de tweede serie. Natasja Damhuis, die met Bonaparte S de eerste tik had uitgedeeld, kwam door een vierde positie in de tweede proef niet verder dan plek twee. Marjolijn Groener eindigde met Dessa-Utopia als derde.

Lotte Krijnsen zegevierde met Rosenstolz in beide proeven van de klasse M2. Ook Sanne Dokman met Alta Vista en Anouck Nuyen met Collector’s Item haalden het podium. Anja Temberge werd kampioene in de klasse M1, waarin Joyce Vegter met Charnieta en Linda Mars met Escade haar belangrijkste concurrenten waren.

Millie Groeneveld trok met King Rb Louie aan het langste eind in de klasse L2. Met evenveel plaatsingspunten (6) moest Natasja Damhuis met Nadine genoegen nemen met de tweede stek. Rom Vermunt werd derde met Dancer. In de klasse L1 ging de titel naar Anouck Nuyen met Cheslandra. Marloes Bont met Chanel en Marissa Poel met MTT Diamond bleven het best in haar spoor.

Marjolein Heuvelmans duldde geen tegenstand in de klasse B. Ze won met Enjoy en eindigde met Crazy als tweede. Denise Puddu reed met Andor naar de derde prijs.

Meer Dressuur

ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om... (19-09-2017)
HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben... (14-09-2017)
ERMELO - Vijf weken nog maar heeft Joyce Szozda van Hemmelhorst Equestrian Center uit Borne de negenjarige Hannoveraner dekhengst San Francisco (v.... (05-09-2017)
GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in... (24-08-2017)
GOTHENBURG – Frank Hosmar prolongeerde maandag in het Zweedse Gothenburg zijn Europese titel paradressuur in Grade V. De ruiter uit Haarle versloeg... (21-08-2017)
DOHA – Het was dit weekend drie keer raak voor Frank Hosmar tijdens internationale wedstrijden paradressuur in Doha (Qatar). De ruiter uit Haarle was... (05-03-2017)
LUTTENBERG – Maybrett Schreur (midden op foto) heeft tijdens de kampioenschappen indoordressuur in Luttenberg de titel in de klasse Z2 veroverd Met... (06-02-2017)
AMBT DELDEN – De zussen Elike en Veronique Morsink boekten zaterdag op de slotdag van Indoor Ambt Delden beiden een zege. Elike Morsink zegevierde in... (05-02-2017)
ROOSENDAAL - Bij de doordeweekse internationale wedstrijd paradressuur  in Den Goubergh in Roosendaal heeft Lotte Krijnsen twee zeges geboekt.  (01-12-2016)
RIO DE JANEIRO - Frank Hosmar (foto) veroverde vrijdag samen met zijn elfjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) zijn derde bronzen medaille tijdens... (16-09-2016)
RIO DE JANEIRO – “Tevreden hoor”, is de reactie van Frank Hosmar (Haarle) na de medaille-uitreiking van de individuele proef in Grade IV waar hij het... (14-09-2016)
RIO DE JANIERO – Frank Hosmar uit Haarle staat na zijn eerste optreden bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn elfjarige ruin... (12-09-2016)
ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen... (05-09-2016)
DEAUVILLE – Lotte Krijnsen veroverde dit weekend met Rosenstolz twee keer een derde plek tijdens de wedstrijden paradressuur in het Franse Deauville... (10-04-2016)
AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De... (29-01-2016)