Direct de titel in Z2 bij debuut

LATTROP – Ook tot haar eigen verbazing schreef Mariska Meenhuis afgelopen weekend in Lattrop met de negenjarige vosruin Calatrava (v. Fleming x Dream of Glory) de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse Z2 op haar naam. Het was voor de Hengelose namelijk de eerste wedstrijd op dit niveau met het paard van eigenaresse Simone Huizer. “Eigenlijk was het een oefenrondje, een echte vuurdoop”, aldus een verraste Mariska Meenhuis. “Dit is ongelooflijk en had ik absoluut niet verwacht.”

Meenhuis en Calatrava dankten hun zege uiteindelijk aan de tweede plaats in de eerste proef. Hun resultaat was daarin beter dan dat van Karlijn Geelkerken met Condor (vierde) en Meenhuis zelf met Bentley (vijfde). Ook die twee combinaties eindigden met zes plaatsingspunten in de titelstrijd. Meenhuis won met Bentley (zie foto), het enige paard dat ze zelf in eigendom heeft, de tweede omloop voor Geelkerken en werd met Calatrava vijfde.

“Het is een heel fijn en meewerkend paard”, oordeelt Meenhuis over Calatrava, die het onder Simone Huizer tot de klasse Z1 schopte. “Calatrava heb ik nu een maand of twee onder het zadel. Z2 heeft hij nog niet eerder gelopen. Dat het zo goed ging komt volgens mij omdat we samen wel een beetje een klik hebben en omdat hij zo werkwillend is. Hij is nog een beetje groen op dit niveau, maar is op karakter zo ver gekomen.”

De Hengelose, fulltime actief met het trainen van zeven paarden, heeft in Amon en Sandro Star twee troeven in de klasse ZZ Zwaar. Met beide hoopt ze binnenkort over te stappen naar de Lichte Tour.

Jody Hofhuis won beide proeven in de klasse ZZ Licht en werd daarmee als vanzelf kringkampioene. Rom Vermunt was de sterkste in de klasse Z1. Met Diede Dinie liet hij een derde plaats in de eerste rit volgen door winst in de tweede serie. Natasja Damhuis, die met Bonaparte S de eerste tik had uitgedeeld, kwam door een vierde positie in de tweede proef niet verder dan plek twee. Marjolijn Groener eindigde met Dessa-Utopia als derde.

Lotte Krijnsen zegevierde met Rosenstolz in beide proeven van de klasse M2. Ook Sanne Dokman met Alta Vista en Anouck Nuyen met Collector’s Item haalden het podium. Anja Temberge werd kampioene in de klasse M1, waarin Joyce Vegter met Charnieta en Linda Mars met Escade haar belangrijkste concurrenten waren.

Millie Groeneveld trok met King Rb Louie aan het langste eind in de klasse L2. Met evenveel plaatsingspunten (6) moest Natasja Damhuis met Nadine genoegen nemen met de tweede stek. Rom Vermunt werd derde met Dancer. In de klasse L1 ging de titel naar Anouck Nuyen met Cheslandra. Marloes Bont met Chanel en Marissa Poel met MTT Diamond bleven het best in haar spoor.

Marjolein Heuvelmans duldde geen tegenstand in de klasse B. Ze won met Enjoy en eindigde met Crazy als tweede. Denise Puddu reed met Andor naar de derde prijs.

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)