DRIEDAAGS DRESSUURFESTIJN VAN STERRUITERS HAAKSBERGEN

Clinic Bart Veeze bij Zilveren Ster

HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben ingeschreven voor het evenement van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september. In drie dagen tijd zijn er vanaf vrijdag om 13.30 uur rond de 1400 starts. Op de startlijst staan regionale en landelijk bekende namen van onder anderen Femke Beljon, Sanne Bolster, Marcelle Hesselink, Gerdien Hilgenberg, Purdey Jansen, Ashley Langevoort, Linda Mars, Mieke Naberink, Kiki Pols, Annabel Rootveld, Romy van der Schaft, Joyce Vegter en Michelle Weyl.

Alle eerste prijswinnaars van de verreden rubrieken (B tot en met ZZ-Licht) komen in aanmerking om te mogen starten in de finale op zondagmiddag. In de finale strijden de deelnemers om de felbegeerde Zilveren Ster. Ook zijn er mooie statiedekens en andere ereprijzen te winnen.

Jonge rijpaarden
Behalve de reguliere proeven wordt er, op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur, een aanlegtest voor jonge dressuurpaarden verreden. De deelnemende paarden zijn onderverdeeld in de leeftijdscategorie  van 4, 5 en 6 jaar en tonen hun kwaliteit op de all weather buitenbodem achter de manege. Net als in eerdere edities zal er na elke verrichting een kort jurycommentaar gegeven worden.

Sjak Laarakkers en Dirk Willem Rosie hebben toegezegd deze taak op zich te nemen. Sjak Laarakkers is behalve africhter van dressuurpaarden ook een succesvol trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij was bovendien jaren werkzaam als lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie en heeft een goed oog voor kwaliteit.

Dirk Willem Rosie heeft veel kennis van de fokkerij, exterieur en bewegingsvormen van het paard. Als (paardensport)journalist schreef hij onder andere diverse boeken waaronder Het Dressuurpaard. Sinds januari 2012 is hij hoofdredacteur van De Paardenkrant en algemeen hoofdredacteur van Eisma Horsesmedia.

Kür op muziek en dressuurclinic
Tijdens het middagprogramma verschijnt Bart Veeze met onder andere de imponerende hengst Daily Diamond  (v. Daily Dream) in de ring. Deze dekhengst staat ter dekking bij Watermolen Equine Allround in Haaksbergen en wordt sinds dit voorjaar deskundig door hem getraind. In de finale van de Pavo Cup werd de hengst door de jury geroemd vanwege zijn schwung en takt. In het andere blokje zadelt Veeze de hengst Imagine (v. Wynton), in eigendom van Theo Driessen. In de tweede ronde van de Pavo Cup eindigde deze hengst knap op de derde plaats. De hengst mag zich daarom dit najaar melden voor een verkort onderzoek bij de KWPN en als hij dat goed doorstaat verdient het paard het KWPN-dekbrevet.

De finalisten strijden vanaf 13.00 uur in de klasse B tot en met ZZ-licht om de ereplaatsen. De klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht rijden een kür op muziek.

Het dressuurfestijn wordt gehouden op de terreinen van de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg 2 te Haaksbergen. De toegang voor deze wedstrijd is alle dagen gratis.

Voor meer info, zie www.sterruiters.nl  

Meer Dressuur

BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om... (19-09-2017)
ERMELO - Vijf weken nog maar heeft Joyce Szozda van Hemmelhorst Equestrian Center uit Borne de negenjarige Hannoveraner dekhengst San Francisco (v.... (05-09-2017)
GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in... (24-08-2017)
GOTHENBURG – Frank Hosmar prolongeerde maandag in het Zweedse Gothenburg zijn Europese titel paradressuur in Grade V. De ruiter uit Haarle versloeg... (21-08-2017)
DOHA – Het was dit weekend drie keer raak voor Frank Hosmar tijdens internationale wedstrijden paradressuur in Doha (Qatar). De ruiter uit Haarle was... (05-03-2017)
LUTTENBERG – Maybrett Schreur (midden op foto) heeft tijdens de kampioenschappen indoordressuur in Luttenberg de titel in de klasse Z2 veroverd Met... (06-02-2017)
AMBT DELDEN – De zussen Elike en Veronique Morsink boekten zaterdag op de slotdag van Indoor Ambt Delden beiden een zege. Elike Morsink zegevierde in... (05-02-2017)
ROOSENDAAL - Bij de doordeweekse internationale wedstrijd paradressuur  in Den Goubergh in Roosendaal heeft Lotte Krijnsen twee zeges geboekt.  (01-12-2016)
RIO DE JANEIRO - Frank Hosmar (foto) veroverde vrijdag samen met zijn elfjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) zijn derde bronzen medaille tijdens... (16-09-2016)
RIO DE JANEIRO – “Tevreden hoor”, is de reactie van Frank Hosmar (Haarle) na de medaille-uitreiking van de individuele proef in Grade IV waar hij het... (14-09-2016)
RIO DE JANIERO – Frank Hosmar uit Haarle staat na zijn eerste optreden bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn elfjarige ruin... (12-09-2016)
ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen... (05-09-2016)
DEAUVILLE – Lotte Krijnsen veroverde dit weekend met Rosenstolz twee keer een derde plek tijdens de wedstrijden paradressuur in het Franse Deauville... (10-04-2016)
AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De... (29-01-2016)
SAASVELD – Anouck Nuyen is in Saasveld kampioene dressuur van de Kring Twente in de klasse M2 geworden. Met Espresso was ze zaterdag niet te kloppen... (10-01-2016)
SAASVELD – Kim Koop met Jimmy in de klasse Z2 en Michelle Weyl met Enzo D in de klasse Z1 mochten zich vrijdag laten huldigen als indoorkampioenen... (10-01-2016)
HELLENDOORN - Met de pas vierjarige hengst Guetta (v. Sandreo x Jazz) mocht Frank Hosmar zich in manege ’t Oale Spoor laten huldigen als winnaar van... (28-12-2015)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter veroverde zondag op het fraaie terrein van De Sterruiters de zilveren ster van Haaksbergen in de klasse M. De Enschedese... (21-09-2015)
DEAUVILLE - Frank Hosmar illustreerde zondagochtend zijn suprematie in de strijd om de Europese titel paradressuur in grade IV met een derde... (20-09-2015)