DRIEDAAGS DRESSUURFESTIJN VAN STERRUITERS HAAKSBERGEN

Clinic Bart Veeze bij Zilveren Ster

HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben ingeschreven voor het evenement van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september. In drie dagen tijd zijn er vanaf vrijdag om 13.30 uur rond de 1400 starts. Op de startlijst staan regionale en landelijk bekende namen van onder anderen Femke Beljon, Sanne Bolster, Marcelle Hesselink, Gerdien Hilgenberg, Purdey Jansen, Ashley Langevoort, Linda Mars, Mieke Naberink, Kiki Pols, Annabel Rootveld, Romy van der Schaft, Joyce Vegter en Michelle Weyl.

Alle eerste prijswinnaars van de verreden rubrieken (B tot en met ZZ-Licht) komen in aanmerking om te mogen starten in de finale op zondagmiddag. In de finale strijden de deelnemers om de felbegeerde Zilveren Ster. Ook zijn er mooie statiedekens en andere ereprijzen te winnen.

Jonge rijpaarden
Behalve de reguliere proeven wordt er, op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur, een aanlegtest voor jonge dressuurpaarden verreden. De deelnemende paarden zijn onderverdeeld in de leeftijdscategorie  van 4, 5 en 6 jaar en tonen hun kwaliteit op de all weather buitenbodem achter de manege. Net als in eerdere edities zal er na elke verrichting een kort jurycommentaar gegeven worden.

Sjak Laarakkers en Dirk Willem Rosie hebben toegezegd deze taak op zich te nemen. Sjak Laarakkers is behalve africhter van dressuurpaarden ook een succesvol trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij was bovendien jaren werkzaam als lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie en heeft een goed oog voor kwaliteit.

Dirk Willem Rosie heeft veel kennis van de fokkerij, exterieur en bewegingsvormen van het paard. Als (paardensport)journalist schreef hij onder andere diverse boeken waaronder Het Dressuurpaard. Sinds januari 2012 is hij hoofdredacteur van De Paardenkrant en algemeen hoofdredacteur van Eisma Horsesmedia.

Kür op muziek en dressuurclinic
Tijdens het middagprogramma verschijnt Bart Veeze met onder andere de imponerende hengst Daily Diamond  (v. Daily Dream) in de ring. Deze dekhengst staat ter dekking bij Watermolen Equine Allround in Haaksbergen en wordt sinds dit voorjaar deskundig door hem getraind. In de finale van de Pavo Cup werd de hengst door de jury geroemd vanwege zijn schwung en takt. In het andere blokje zadelt Veeze de hengst Imagine (v. Wynton), in eigendom van Theo Driessen. In de tweede ronde van de Pavo Cup eindigde deze hengst knap op de derde plaats. De hengst mag zich daarom dit najaar melden voor een verkort onderzoek bij de KWPN en als hij dat goed doorstaat verdient het paard het KWPN-dekbrevet.

De finalisten strijden vanaf 13.00 uur in de klasse B tot en met ZZ-licht om de ereplaatsen. De klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht rijden een kür op muziek.

Het dressuurfestijn wordt gehouden op de terreinen van de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg 2 te Haaksbergen. De toegang voor deze wedstrijd is alle dagen gratis.

Voor meer info, zie www.sterruiters.nl  

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)