DRIEDAAGS DRESSUURFESTIJN VAN STERRUITERS HAAKSBERGEN

Clinic Bart Veeze bij Zilveren Ster

HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben ingeschreven voor het evenement van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september. In drie dagen tijd zijn er vanaf vrijdag om 13.30 uur rond de 1400 starts. Op de startlijst staan regionale en landelijk bekende namen van onder anderen Femke Beljon, Sanne Bolster, Marcelle Hesselink, Gerdien Hilgenberg, Purdey Jansen, Ashley Langevoort, Linda Mars, Mieke Naberink, Kiki Pols, Annabel Rootveld, Romy van der Schaft, Joyce Vegter en Michelle Weyl.

Alle eerste prijswinnaars van de verreden rubrieken (B tot en met ZZ-Licht) komen in aanmerking om te mogen starten in de finale op zondagmiddag. In de finale strijden de deelnemers om de felbegeerde Zilveren Ster. Ook zijn er mooie statiedekens en andere ereprijzen te winnen.

Jonge rijpaarden
Behalve de reguliere proeven wordt er, op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur, een aanlegtest voor jonge dressuurpaarden verreden. De deelnemende paarden zijn onderverdeeld in de leeftijdscategorie  van 4, 5 en 6 jaar en tonen hun kwaliteit op de all weather buitenbodem achter de manege. Net als in eerdere edities zal er na elke verrichting een kort jurycommentaar gegeven worden.

Sjak Laarakkers en Dirk Willem Rosie hebben toegezegd deze taak op zich te nemen. Sjak Laarakkers is behalve africhter van dressuurpaarden ook een succesvol trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij was bovendien jaren werkzaam als lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie en heeft een goed oog voor kwaliteit.

Dirk Willem Rosie heeft veel kennis van de fokkerij, exterieur en bewegingsvormen van het paard. Als (paardensport)journalist schreef hij onder andere diverse boeken waaronder Het Dressuurpaard. Sinds januari 2012 is hij hoofdredacteur van De Paardenkrant en algemeen hoofdredacteur van Eisma Horsesmedia.

Kür op muziek en dressuurclinic
Tijdens het middagprogramma verschijnt Bart Veeze met onder andere de imponerende hengst Daily Diamond  (v. Daily Dream) in de ring. Deze dekhengst staat ter dekking bij Watermolen Equine Allround in Haaksbergen en wordt sinds dit voorjaar deskundig door hem getraind. In de finale van de Pavo Cup werd de hengst door de jury geroemd vanwege zijn schwung en takt. In het andere blokje zadelt Veeze de hengst Imagine (v. Wynton), in eigendom van Theo Driessen. In de tweede ronde van de Pavo Cup eindigde deze hengst knap op de derde plaats. De hengst mag zich daarom dit najaar melden voor een verkort onderzoek bij de KWPN en als hij dat goed doorstaat verdient het paard het KWPN-dekbrevet.

De finalisten strijden vanaf 13.00 uur in de klasse B tot en met ZZ-licht om de ereplaatsen. De klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht rijden een kür op muziek.

Het dressuurfestijn wordt gehouden op de terreinen van de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg 2 te Haaksbergen. De toegang voor deze wedstrijd is alle dagen gratis.

Voor meer info, zie www.sterruiters.nl  

Meer Dressuur

HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)