AMAZONE UIT ENSCHEDE BLIJFT LEERLING AMY KLEIN WOLTERINK NET VOOR IN SAASVELD

Bronzen paard voor Janneke Punte

SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de dressuurcompetitie van de Twentse Jachtvereniging in de Ankerhal  in Saasveld.

Janneke Punte won tijdens het evenement, tevens een selectiemogelijkiheid voor de titelstrijd van Kring Twente, vier proeven en eindigde twee keer als tweede. Ze troefde daarmee in het klassement van de beste deelnemers in de klasse Z 1, Z2 en ZZ Licht leerling Amy Klein Wolterink met een verschil van drie punten af. De Enschedese zegevierde vrijdag met de zevenjarige merrie Hubertha R (v. Wynton) twee keer in de klasse Z1 (228,5 en 230 punten) en met de zesjarige hengst  Ivano L (v. Charmeur) in een van de proeven voor de klasse Z2 (233,5). Daar voegde ze zondag nog een zege met Ivano L (230) aan toe. Met beide paarden werd ze zondag ook nog eens tweede. De scores waren toen 227,5 voor Hubertha R en 218,5 voor Ivano.

Amy Klein Wolterink werd met Harvey vrijdag tweede achter Janneke Punte in de klasse Z1 met 219 punten. Zondag bleef de Hengelose de complete concurrentie, inclusief haar coach, twee keer voor met fraaie scores van 233,5 en 235 punten. 

Een beetje stout
Het bleek uiteindelijk voldoende om het door kunstenares Erna Visser vervaardigde bronzen beeld in ontvangst te mogen nemen. “Dat heeft ondertussen een mooi plekje bij ons in de hal gekregen”, aldus een opgetogen Janneke Punte. “Al met al ben ik dik tevreden, al was het wel een close finish met Amy. Hubertha is best wel gauw gespannen en in het verleden kwam ik dat ook tegen in de ring. Maar ze laat zich steeds meer rijden, ze wordt toegankelijker. Ivano is pas zes en deed voor het eerst in het ZZ mee. En dan wint hij vrijdag met een heel goede score van 68 procent. Zondag was hij in de eerste proef een beetje stout. Toen was hij nog heel fris en speelde zijn jonge leeftijd op, maar in de tweede ronde ging het weer een stuk beter. Het zijn gewoon twee heel fijne paarden. Ik zie ze groeien in het werk en het is leuk daarvan te mogen meegenieten.”

Sport blijft bovenaan staan
Voor Janneke Punte blijft de sport  op nummer één staan, hoewel ze ook een belangrijk deel van haar beschikbare uren besteedt aan het verzorgen van dressuurlessen. “Dat loopt ook heel lekker door, maar en dat moet ook. Het is leuk om te doen, maar de sport blijft wel bovenaan staan. IK ben een tijdje geleden begonnen met jongere paarden. Met Bianco-D gaat het goed in de Lichte Tour en met hem mocht ik afgelopen zomer naar het  NK. Ik geloof dat Hubertha en Ivano allebei heel fijne paarden voor de subtop worden. Ze hebben allebei een topinstelling. Natuurlijk is in principe alles voor een bepaalde prijs te koop, maar zolang ik er plezier van mag hebben probeer ik er alles uit te halen.”

Voor dressuurstal Punte was het toch een prima weekend, want behalve Janneke zelf en Amy Klein Wolterink deed ook pupil Anne-Quirine Kerssenberg het voortreffelijk. Ze won in Saasveld in de klasse L1 een proef met Elisabeth en debuteerde in Zevenaar met de dertien jaar oude ruin Eduardo (v. Ehrenpreis) uitstekend in de Prix St. Georges. “Daar heeft ze het super gedaan met 63 procent”, aldus haar trotse coach.

Foto Janneke Punte met Hubertha R © Melanie Brevink

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)