JANNEKE ROORDINK-PUNTE BLIJFT VOORLOPIG NOG WEL RIJDEN OP DONKERBRUINE RUIN

Bianco verkocht, maar nog niet weg

LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz) blijft voorlopig nog wel een tijdje onder het zadel bij de amazone uit Lonneker.

Het is namelijk de bedoeling dat Bianco in de toekomst wordt uitgebracht door een jeugdig talent uit Taiwan. Maar dat zal, los van de coronacrisis, nog wel even duren omdat die Anita geheten jongedame nog maar veertien lentes telt. “Eergisteren is de deal rond gekomen”, vertelt Janneke Roordink-Punte.

Meteen deze kant op
“Vorig jaar hebben die mensen uit Taiwan al een paard bij me gekocht. Ze waren via Bas van der Aa bij me terecht gekomen. Toen al waren ze wild van Bianco, maar hapte ik nog niet zo toe. Verkopen kan natuurlijk altijd. Maar pas nadat ik er deze winter met mijn ouders over heb gesproken, leek het ons verstandig daar niet afwijzend tegenover te staan. Ik heb daarom contact met ze opgenomen, dat Bianco te koop zou worden aangeboden. In december zijn ze meteen deze kant op gekomen en hebben ze hem een week geprobeerd. Ze moesten daarna nog wel even nadenken, maar een paar dagen geleden zijn we het eens geworden.”

Voorlopig echter blijft Bianco, gefokt door Ans en Johan Dijk, nog wel een tijdje op stal bij Janneke Roordink-Punte. “Het kan maar zo zijn dat hij nog twee jaar blijft. Het is wel een van de fijnste paarden die ik heb en ik mag hem voorlopig gewoon in wedstrijden uitbrengen. Het meisje moet zichzelf nog ontwikkelen en daar kan ze nog mooi een paar jaar de tijd voor nemen. Ze komt hier ook nog een maandje met haar ouders, zodat ik haar kan begeleiden. Op zich is dit gewoon een hartstikke mooie deal.”

Een soort automaatje
Zelf rijdt de amazone uit Lonneker ondertussen met Bianco in de Lichte Tour en wordt er al geoefend voor de Grand Prix. “Het niveau in Taiwan ligt een stukje lager dan hier. Bovendien heeft het meisje nog wat weinig kracht, ze moet nog leren meer van been naar hand te rijden. Op zich is het wel grappig: in Nederland begin je altijd onderaan, daar willen ze toch graag een kant en klaar paard hebben. Een soort automaatje, waarbij je maar op een knopje hoeft te drukken. Maar zo werkt het natuurlijk niet.”

Ze vervolgt: “Bianco is een heel goed en fijn paard, maar je moet wel verstandig met hem omgaan. Het is mooi dat het zo kan, maar het geeft ook wel druk als dat meisje hier aan wedstrijden gaat meedoen. Dat kun je niet dwingen en ik kan niet haar proef gaan rijden.”

Ondanks de corona--uitbraak gaat het werk op Dressuurstal Punte ondertussen gewoon door. “Op zich kunnen we normaal verder met de lessen, ik heb geen klagen. Voor de rest van de wereld is het minder. Geen wedstrijden en vrijwel geen handel. Privélessen kunnen gelukkig gewoon, bij voorkeur geef ik die ook één op één. Ik heb wel duidelijk aangegeven dat als iemand verkouden is, we het dan cancelen. Maar ik kan gewoon naar buiten en ben blij dat ik dit werk mag doen.”

Foto's Janneke Roordink-Punte met Bianco D © Julia d’Ailly.
 

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)