ENTERSE WINT TWEE FINALES, OOK ANGELA SNIPPE PAKT ZEGE MEE

Ashley Langevoort straalt in ‘Ster’

HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon op een reeks gave prestaties met zeges in de finales van de klasse M en het hoofdnummer, de klasse Z1/Z2/ZZ Licht.

Veertien maal kwam ze in Haaksbergen aan de start en tien keer kwam ze als winaares uit de strijd tevoorschijn. Met Gilian in de klasse L2, Illinois in de klasse M1 en Happy Dancer in de klasse Z2 opende Ashley Langevoort vrijdag in Haaksbergen met een imponerende reeks van zes overwinningen bij evenveel starts. Een dag later herhaalde ze het kunststukje met Illinois, maar moest ze met Happy Dancer tevreden zijn met twee vierde plaatsen en reed ze met Gilian naar een vijfde en zevende plek.

Geen maat
Zondag stond er echter opnieuw geen maat op de Enterse. Ze zegevierde in de finale van de klasse M op Illinois met 403 punten en hield met een fraaie score van 69,57 procent ook in de eindstrijd van de hoogste klassen de complete concurrentie achter zich.

En dat terwijl ze zich al vrijdag verre van fit voelde. “Maar ik ben toch gestart en heb doorgezet. Vrijdag en zaterdag was het nog redelijk weer, maar in de finales reed ik beide keren in de stromende regen. Omdat je dan te maken hebt met andere paarden en tegenstanders ligt er wel druk op en is het belangrijk dat je zelf gefocust blijft en het resultaat rijdt wat je kunt halen. Happy Dancer en Illinois zijn allebei nog jong en vrij onervaren. Als je dan ziet wat ik allemaal al met ze win, is dat best heel bijzonder.”

Baan eigenlijk te klein
Ashley Langevoort is sinds januari stalruiter van Stoeterij Sprengendal in Haarle, waar ze paarden rijdt voor de eigenaren Wim en Cato Hoogeslag. Eerder dit jaar werd ze met de merrie Illinois al kampioene van de Kring Twente en de Regio Overijssel in de klasse M1. “Ik hoor vaak dat ze best naar de Z kan en dat de baan eigenlijk te klein voor haar is, maar omdat ze nog maar vijf is mag dat nog niet.  Bij het NK stond ik op de eerste dag lang eerste met haar en werden we vierde. Daar was ik heel blij mee. Op de tweede dag moesten we in een andere ring en hadden we de pech dat er veel lawaai om ons heen was, waardoor ze erg werd afgeleid en ik ook zelf niet zo goed reed. Toch haalden we ook toen nog 65 procent, maar het was niet genoeg voor het podium.”

Meer les geven
De 21-jarige Ashley Langevoort slaagde vorige maand voor het diploma Marketing en Communicatie aan het Johan Cruijff College in Enschede. “Voor belangrijke wedstrijden kon ik daar mijn toetsen verplaatsen, iets wat je ergens anders niet kunt. Ik ben nu bezig met de opleiding voor instructeur . Als ik in december geslaagd ben, hoop ik het aantal uren dat ik les geef te kunnen uitbreiden en verder paarden naar een zo hoog mogelijk niveau te kunnen blijven opleiden. En natuurlijk zou het mooi zijn als ik ook zelf in de sport ver zou kunnen komen.”

In de klasse Z/ZZ/ZZ Licht reed Rom Vermunt met High Society achter Asley Langevoort naar de tweede plek met 68,84 procent en met Ghio naar de derde positie met 68,26 procent. De vierde prijs was voor Maybrett Schreur op Florijn H (67,07).

Gwen Geltink was met Gaga goed voor 396 punten en daarmee de runner-up in de klasse M, voor Marcelle Hesselink met Capriole’s Hermanus (389). Spannend ging het eraan toe in de finale van de klasse L, waarin Angela Snippe (onderste foto) met Jylana W (409,5) nipt aan het langste eind trok. Dayenne Souren op Guilty Pleasure (408,5) en Elke Peeters met Jolie (407,5) deden nauwelijks voor haar onder.

Foto's © Marjon Hoen

Meer Dressuur

ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld heerste donderdag op het Erve Maathuis in de dressuur voor  klasse Z2 bij het CH Albergen. Rootveld was met Evanti in... (20-04-2018)
ERMELO – Na haar derde plaats in de strijd om de regiotitel begon Karlijn Olde Klieverik zaterdag aan het nationaal kampioenschap in de klasse Z1 bij... (18-03-2018)
DEN BOSCH – Frank Hosmar eindigde donderdagavond tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant) met Alphaville NOP (foto) als derde in de tweede... (09-03-2018)
BEUNINGEN – Frank Hosmar toonde zich dit weekend superieur in Grade IV en V tijdens de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-... (19-02-2018)
GENEMUIDEN – Ze begon aan het kampioenschap dressuur van de Regio Overijssel in de hoop dat ze zich met Guus GS zou plaatsen voor de strijd om de... (05-02-2018)