KNAPPE TWEEDE PLAATS MET JONGE JYLANA IN STRIJD OM GOUDEN IJZER LUTTENBERG

Angela Snippe trots op ‘droompaard'

LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de strijd om het Gouden IJzer in Luttenberg. Met de pas vierjarige bruine merrie Jylana W (v. Cachet L) eindigde ze knap als tweede met een score van 68,917 procent.

De 30-jarige Angela Snippe moest de zege aan een superieure Marlous Booijink uit Kranenburg laten, die met de vijfjarige donkerbruine vosmerrie Ilrieta (v. Dream Boy) als enige de grens van zeventig procent overschreed (70,667). Maar de trots over de wijze waarop haar jonge merrie zich in de eindstrijd presenteerde, voerde royaal de boventoon.

“Ze is pas vier, maar ze groeit elke wedstrijd en ook in de proeven zelf. Het is mooi dat ze ondanks de spanning bij de ruiter in zo’n finale en bij alles wat daar omheen gebeurt, zo presteert. Ik ben echt trots op haar. Op haar talent voor het lopen, de instelling die ze heeft en op hoe goed ze zich in de ring al laat bewerken. In Haaksbergen heb ik al de finale gewonnen, nu deed ze het weer prima. Al had de score dit keer ook nog wel hoger kunnen zijn, omdat er door de spanning twee dingen een beetje mis gingen. Maar als ik zie hoe ver ze op haar leeftijd al is.. Jylana is echt een droompaard voor mij.”

In de dagen voorafgaande aan de finale had de voormalige Rijssense, die sinds haar huwelijk met Wiegmans in Heeten woonachtig is, met Jylana al vier keer haar klasse getoond door drie van de vier proeven in de klasse L1 op haar naam te schrijven. Slechts één keer moest ze, met slechts een punt verschil, buigen voor concurrente Dide Jansma op Feuertanz OJ.

Angela Wiegmans-Snippe is binnen haar eigen bedrijf WS Dressage fulltime bezig met de paarden. Ze rijdt niet alleen zelf, maar ook paarden voor andere eigenaren en geeft privélessen en bij verenigingen. “Natuurlijk hoop ik in de dressuur met behulp van de lessen van Linda Verwaal naar het hoogste niveau door te groeien, maar of dat lukt hangt behalve van een goed management ook af van de paarden en de financiën die je tot je beschikking hebt. Gemakkelijk gaat dat allemaal niet.”

Ashley Langevoort
Op de afsluitende zaterdag zegevierde Ashley Langevoort in de eerste proef voor de klasse Z2 overtuigend met haar zesjarige vosmerrie Happy Dancer (v. Uphill). In de tweede rubriek was er een tweede plaats voor Rom Vermunt met de zesjarige bruine ruin Haciëndo (v. Brettopn Wood), die Jennifer Nijen Twilhaar met de zevenjarige donkere vosruin Gin Tonic (v. Jaszz) naar plek drie verwees.

Loes Mars boekte op de negenjarige bruine ruin Easy Dancer (v. Spielberg) twee keer een tweede plaats in de klasse ZZ Licht. In de tweede omloop eindigde Chantal Rauws als derde met haar twaalf jaar oude bruine merrie Bright Star (v. Johnson).

Jennifer Nijen Twilhaar pakte ook in de klasse Z1 een derde prijs. Dat deed ze in de eerste proef met de zevenjarige bruine ruin Gulliver (v. Santano). Die prestatie werd in het tweede bedrijf gekopieerd door Lysanne Rottink met haar tien jaar oude bruine merrie Dukaat (v. Oscar).

Foto Angela Wiegmans-Snippe met Jylana © Foto Marjon Rijssen
 

Meer Dressuur

HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)
KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst... (06-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)