KNAPPE TWEEDE PLAATS MET JONGE JYLANA IN STRIJD OM GOUDEN IJZER LUTTENBERG

Angela Snippe trots op ‘droompaard'

LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de strijd om het Gouden IJzer in Luttenberg. Met de pas vierjarige bruine merrie Jylana W (v. Cachet L) eindigde ze knap als tweede met een score van 68,917 procent.

De 30-jarige Angela Snippe moest de zege aan een superieure Marlous Booijink uit Kranenburg laten, die met de vijfjarige donkerbruine vosmerrie Ilrieta (v. Dream Boy) als enige de grens van zeventig procent overschreed (70,667). Maar de trots over de wijze waarop haar jonge merrie zich in de eindstrijd presenteerde, voerde royaal de boventoon.

“Ze is pas vier, maar ze groeit elke wedstrijd en ook in de proeven zelf. Het is mooi dat ze ondanks de spanning bij de ruiter in zo’n finale en bij alles wat daar omheen gebeurt, zo presteert. Ik ben echt trots op haar. Op haar talent voor het lopen, de instelling die ze heeft en op hoe goed ze zich in de ring al laat bewerken. In Haaksbergen heb ik al de finale gewonnen, nu deed ze het weer prima. Al had de score dit keer ook nog wel hoger kunnen zijn, omdat er door de spanning twee dingen een beetje mis gingen. Maar als ik zie hoe ver ze op haar leeftijd al is.. Jylana is echt een droompaard voor mij.”

In de dagen voorafgaande aan de finale had de voormalige Rijssense, die sinds haar huwelijk met Wiegmans in Heeten woonachtig is, met Jylana al vier keer haar klasse getoond door drie van de vier proeven in de klasse L1 op haar naam te schrijven. Slechts één keer moest ze, met slechts een punt verschil, buigen voor concurrente Dide Jansma op Feuertanz OJ.

Angela Wiegmans-Snippe is binnen haar eigen bedrijf WS Dressage fulltime bezig met de paarden. Ze rijdt niet alleen zelf, maar ook paarden voor andere eigenaren en geeft privélessen en bij verenigingen. “Natuurlijk hoop ik in de dressuur met behulp van de lessen van Linda Verwaal naar het hoogste niveau door te groeien, maar of dat lukt hangt behalve van een goed management ook af van de paarden en de financiën die je tot je beschikking hebt. Gemakkelijk gaat dat allemaal niet.”

Ashley Langevoort
Op de afsluitende zaterdag zegevierde Ashley Langevoort in de eerste proef voor de klasse Z2 overtuigend met haar zesjarige vosmerrie Happy Dancer (v. Uphill). In de tweede rubriek was er een tweede plaats voor Rom Vermunt met de zesjarige bruine ruin Haciëndo (v. Brettopn Wood), die Jennifer Nijen Twilhaar met de zevenjarige donkere vosruin Gin Tonic (v. Jaszz) naar plek drie verwees.

Loes Mars boekte op de negenjarige bruine ruin Easy Dancer (v. Spielberg) twee keer een tweede plaats in de klasse ZZ Licht. In de tweede omloop eindigde Chantal Rauws als derde met haar twaalf jaar oude bruine merrie Bright Star (v. Johnson).

Jennifer Nijen Twilhaar pakte ook in de klasse Z1 een derde prijs. Dat deed ze in de eerste proef met de zevenjarige bruine ruin Gulliver (v. Santano). Die prestatie werd in het tweede bedrijf gekopieerd door Lysanne Rottink met haar tien jaar oude bruine merrie Dukaat (v. Oscar).

Foto Angela Wiegmans-Snippe met Jylana © Foto Marjon Rijssen
 

Meer Dressuur

LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)