Dijks en Been achter thuisamazone

VRAGENDER - Nuri Dijks en Remco Been moesten in de Grote Prijs van de eerste editie van Outdoor Vragender de hoofdprijs laten aan Ester Blekkink. De stalamazone  van Paardensportcentrum Lichtenvoorde pakte met It’s Easy (v. Non Stop R) als een routinier haar eerste zege in een Grand Prix op de fraaie nieuwe outdoorpiste.

Nuri Dijks werd op minder dan een halve seconde van Ester Blekkink tweede met Addison (v. Berlin). Remco Been, nog maar net in dienst bij Hank Melse in Winterswijk, deed eveneens goede zaken. Hij eindigde op iets minder dan achttiende seconde van de winnares als derde met de vanuit Mexico teruggekomen Allegro (v. Cobra).

Voor de Grote Prijs schotelde Jos Brinkman de deelnemers een stevig parcours over 1,40 meter voor, maar op de perfecte bodem leken de paarden te vliegen en maar liefst 24 van de 45 combinaties finishten met een springfout en minder. Tien kwamen er terug voor de barrage, waarin Ester Blekkink twee ijzers in het vuur had. Met haar acht jaar jonge, zelf gefokte hengst Eindelijk (v. Applaus) reed ze op safe en werd ze vijfde. Met It’s Easy, die tot voor kort door Micky Morssinkhof op concours werd uitgebracht, reed ze de winnende tijd.

Paardensportcentrum Lichtenvoorde stond al op de hippische kaart vanwege de imposante binnenhal, maar heeft nu een extra dimensie gegeven aan het rijden van buitenconcoursen. Vanuit heel Nederland kwamen springruiters naar Vragender om deel te nemen aan de vierdaagse wedstrijd in een parkachtige omgeving met een immense hoofdpiste van 60x100 meter.

Nuri Dijks won met Addison wel de klasse ZZ tijdens het evenement.
 

Uitslag Grote Prijs Outdoor Vragender (1,40 meter)
1. Ester Blekkink - It's Easy (v. Non Stop) 0/0-42,69
2. Nuri Dijks - Addison (v. Berlin) 0/0-43,16
3. Remco Been - Allegro (v. Cobra) 0/0-43,48
4. Leontine Bruin – Eternity 0/0-45,43
5. Ester Blekkink - Eindelijk (v. Applaus) 0/0-49,27
7. Sander Geerink - Bentley N (v. Numero Uno) 0/4-48,56
10. Vincent Geerink - Beaumont (v. Vermont) 0/34-81,19

Foto © Wendy Scholten