OOK OVERWINNING VOOR SVEN HAARHUIS BIJ CSI TWENTE

Zeges Ellen Zwijnenberg-Remco Been

GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over twee fasen (140 meter) voor het CSI** om de Al Shira’aa Prijs. Met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R (v. Cantos x Concorde) was de amazone uit het Brabantse Vorstenbosch Rikke Belinda Barker met Oh La’la uit Denemarken 0,43 seconde te snel af. Remco Been eiste met de tienjarige vosmerrie Mine That Bird (v. Carthino Z x Indoctro) de derde plaats voor zich op.

Eric ten Cate reed voor eigen publiek naar de zevende plaats met de tienjarige schimmelhengst Bleu Sky (v. Mr. Blue x Iroko). Vincent Geerink werd negende met de even oude bruine ruin Beaumont (v. Vermont x Julio Mariner) en Ellen Zwijnenberg bezette de tiende stek met de ook al tienjarige Boncetto (v. Concetto Famos x Animo).  

In de wedstrijd over 1,35 meter op tijd om de Wiemselbach Prijs was Ellen Zwijnenberg de snelste. Met haar tienjarige schimmelruin Boeve’s Cointreau (v. Cassini x Heraldik) kwam ze als zeventiende aan de start in een veld van 65 deelnemers. Ze nam met een tijd van 63,66 seconde de leiding en stond die niet meer af. De koppositie van de tegenwoordig in het Brabantse Schaijk woonachtige amazone werd nog het meest bedreigd door de Duitse Sophie Hinners met Pride 16, die echter op 1,08 seconde bleef steken. De Russin Anna Gorbacheva werd derde met Colando.  Conor Drain reed met Forever naar de vijfde plek en Anne-Lotte Tijhuis met Casaktie naar de achtste.

In de proef over twee fasen (1,30 meter) om de Bulet Benelux Prijs liet Remco Been (rechts) al zijn tegenstanders zijn hielen zien. Met de negenjarige schimmelruin Durano E (v. Canturano x Achill Libero)  was de Wierdenaar ruim een halve seconde sneller dan Eric ten Cate met zijn achtjarige schimmelruin Cool Clarimo (v, Concerto). Ellen Zwijnenberg haalde dit keer de vierde prijs op na haar rit met de schimmelruin Flux (v. Zento). Bart Haselbekke werd zesde met Endeavour, Iris Zwienenberg negende met Burbery.

Bas Haarhuis boekte voor eigen publiek een fraaie zege in de proef over twee fasen om de Stal Johan Laseur Prijs voor het CSI*. Met de dertienjarige schimmelruin Reflection (v. Corelli x Sanson) reed hij ver voor de concurrentie uit. James Paterson-Robinson, voormalig winnaar van de Grote Prijs van Twente, werd tweede met Querida. De derde positie was voor Danny Willems met Grizzly van d’Hoeve.

Voor uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto Remco Been © Loes Wielheesen
 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)