Variatie troef bij CSI Twente

GEESTEREN – Paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland mogen zich dit jaar tijdens het CSI Twente verheugen op een zeer gevarieerd sportprogramma, waarin een groot aantal facetten van de paardensport aan bod komen. De combinatie van topsport (CSI 4*), talentontwikkeling (CSI 2*), breedtesport (klassen B t/m ZZ), jonge spring- en dressuurpaarden (vier- en vijfjarigen), fokkerij (Centrale Keuring KWPN Overijssel), pony's, tuigpaarden (KNHS Masterclass) en hippische shows is bijzonder.

De filosofie van het CSI is erop gebaseerd het evenement sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch verder te verbeteren en hiermee een stimulerend effect te hebben op ontwikkelingen en beleidsplannen van de regio en provincie.
Een aantal weken voor aanvang van de Olympische Spelen in Londen zullen diverse landen met hun Olympische afvaardiging aan de start verschijnen. Voor het eerst kunnen de ruiters in het CSI 4* (Gold League) en het CSI 2* (Silver League) met vijf paarden deelnemen. Dat is er een meer dan voorgaande jaren. Na de vliegende start in 2011 van de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel worden alle drie aan de fokkerij gerelateerde onderdelen dit jaar gebundeld op één dag, waardoor de paardenkenner op donderdag een perfect overzicht voorgeschoteld krijgt van de kwalitatief hoogwaardige fokproducten die Nederland rijk is.

Ook het showprogramma telt diverse aantrekkelijke onderdelen. Zo staat de komst al vast van het internationaal bekende Duitse showteam Excalibur, dat onder meer de spectaculaire act vrijheidsdressuur Dance Mephisto – met vuur en fakkels – presenteert. Tribute Beatles en ABBA verzorgt een nostalgisch muziekthema en ook de Duitse diskjockey Jan Wayne met zangeres Charlene en familiecircus Kastello zijn van de partij. Het omlijstende programma wordt binnenkort nog verder uitgebreid.

Het CSI Twente wordt gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli op het Erve Maathuis in Geesteren.

Zie ook de website www.csitwente.nl

Foto Pius Schwizer tijdens de Grote Prijs van Twente in 2011 van Jan Lansink.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)