MET REDMILL INSTALLERA IN RUBRIEK VIJFJARIGE SPORTPAARDEN

Steven Veldhuis blijft Lieke Ophof voor

GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x Germus) naar de zege in de rubriek voor vijfjarige sportpaarden. De Haaksbergenaar noteerde een tijd van 29,98 seconde. Achter Lieke Ophof, die met de bruine ruin Imago (v. v. Gogh x Lupicor) naar de tweede plek (30,33) reed, legde Veldhuis met de voshengst Inferno (v. Etoulon x Indoctro) ook beslag op de derde positie.
 

Zoï Snels tekende met de donkere voshengst Jappeloup (v. Calvaro Z x Heartbreaker) voor de overwinning in de rubriek voor vierjarige paarden. Snels werd beloond met 25,5 punt en daar konden ook Caroline Müller met de voshengst Justice HL (v. Herley VDL x E-Pilot) en Sonja Vlaar met de zwartbruine hengst Joint Venture (v. Cosun x Quintero) niet tegen op. Zij scoorden respectievelijk 24,7 en 24,3 punt.

Twentse amazones
Drie Twentse amazones heersten woensdag in drie van de vier rubrieken voor de klasse B tijdens het CSI Twente. Eva Oude Wolcherink was met Stakkaire Gold SDH de sterkste in groep 2 op stijl. Pia Brinkman met Impressed en Eva Geers met He-man TL sloten het progressief springen in hun groep winnend af.

Eva Oude Wolcherink was superieur in haar groep en nam met 90 stijlpunten royaal afstand van de concurrrentie. De nummers Ruby Marsch met iQuazu (82,5) en Esmé Ekkelkamp met Never Know’s Ico (82) bleven daar ruim bij achter. In de eerste groep was Matthias Vos met Carlimo goed voor de zege (90) en werden Sarah Gellhaus met Carentino (87) en Lisah van der Molen met Bruce (86,5) tweede en derde.

Eva Geers vormde in groep 2 met He-man TL de snelste foutloze combinatie van de dag in de progressieve proef en hield ook Joyce Cappelen met Whisper B en Esmé Ekkelkamp met Never Know’s Ico achter zich. Pia Brinkman was in groep 1 de snelste en rekende ook af met Chiara Olde Agterhuis met Big Obelix en Rachel Scheurwater met Hera van Veecaten.

Archieffoto Steven Veldhuis © Jeffrey Nijhuis

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)