Sterke Duitse inbreng bij CSI Twente

GEESTEREN – De mogelijkheid om tijdens het CSI Twente met liefst vijf paarden te mogen uitkomen verdeeld over 24 rubrieken is voor tal van topruiters een van de belangrijke redenen om zich voor de veertigste editie van het evenement aan te melden. Het biedt hen de kans om ook stalruiters en relaties mee te nemen naar het Erve Maathuis, waar zowel in de Gold League als de Silver League twaalf keer een startgelegenheid bestaat.

Een andere relevante oorzaak voor de grote interesse van topruiters is dat in Geesteren gereden kan worden op zowel een graspiste (hoofdterrein) als zandbodems. Twee weken voor het prestigieuze CHIO van Aken en in de aanloop naar de Wereldruiterspelen in Normandië komen de toppers graag naar Geesteren. “We hebben daarbij vooral ingezet op een legertje sterke Duitsers”, verklapt Rob Maathuis. “Die brengen per definitie ook heel wat publiek mee."

De Duitsers vaardigen een zeer interessante deputatie ruiters af met onder Marcus Ehning, Marco Kutscher, Lars Nieberg, Janne Friederike Meyer, David Will, Tim Hoster, Maurice Tebbel, Hans Dieter Dreher, Philip Weishaupt en Pia-Luise Aufrecht, de partner van Gert-Jan Bruggink uit De Lutte.

Wereldkampioenen en Olympisch podium
België heeft in de personen van ‘Tukker’ Jos Lansink (2006) en Philippe Lejeune (2010) de laatste twee wereldkampioenen in de gelederen. Voor hen pakte Dermott Lennon de mondiale titel in 2002. De Ier won vorig jaar de Grote Prijs van Twente met Loughview Lou-Lou en is er ook nu weer bij. Net als het complete podium van de Olympische Spelen van 2012 in Londen, bezet door achtereenvolgens de Zwitser Steve Guerdat, lokaal favoriet Gerco Schröder en de Ier Cian O’Connor. Andere grote namen op de startlijst zijn die van Jessica Kürten en Denis Lynch (Ierland), Janika Sprunger en Martin Fuchs (Zwitserland), Reed Kessler en Brianne Goutal (USA) en de Engelse routinier John Whitaker, in 2012 goed voor de winst in de hoofdrubriek met Argento.

Ook Abdullah Al Sharbatly uit Saoedi-Arabië mag op veel aandacht rekenen. Hij is niet alleen de nummer twee van het WK 2010 in Kentucky, maar ook de man die onlangs voor veel geld de toppaarden Tobalio van Albert Voorn en Andrea van Gert-Jan Bruggink overnam. Oekraïne is weer sterk vertegenwoordigd met onder anderen oud-Olympisch kampioen (1996) Ulrich Kirchhoff en Katharina Offel. En natuurlijk wordt Nederland traditiegetrouw prima gerepresenteerd met behalve Gerco Schröder onder anderen Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam (foto), Marc Houtzager en Albert Zoer. Daar komen uit de regio ook nog eens de broers Hendrik Jan en Frank Schuttert, Bart Haselbekke, Willem Greve en Robert Vos bij.

Veel doelgroepen binden
Volgens Gerard Maathuis is de sterke positie van het CSI Twente niet in het laatst te danken aan een consequent beleid dat al in de jaren negentig is ingezet. “Dit kan alleen als je veel doelgroepen kunt binden. Die samenwerking met tal van partners heeft geleid tot zoveel druk op ons programma, dat we ons genoodzaakt hebben gezien naar een zesdaagse te gaan. Ook hebben we geconstateerd, dat wanneer je een breed sponsorpubliek wilt realiseren, je tevens iets moet creëren waardoor die mensen niet alleen voor de paarden hoeven te komen. Daarom zijn er diverse side-events, zoals congressen en symposia.”

Een daarvan is het symposium van het Koninklijk Warmbloed Paard Nederland (KWPN) met sprekers van allure op zaterdag 28 juni.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)