Startschot Lansink en Dubbeldam

Regerend wereldkampioen Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam, de Olympisch kampioen van Sydney (2000) bij de springruiters hebben zondag de website www.hippischtwente.nl in de lucht gebracht. De twee meest succesvolle ruiters, die de Twentse paardensport ooit heeft voortgebracht, lanceerden daarmee ons platform, dat hopelijk op termijn uitgroeit tot een Twentse community op internet, waar iedereen die iets met paarden en paardensport in de regio te maken heeft informatie vindt en elkaar ontmoet.

Wedstrijden in alle disciplines, actueel nieuws, maar ook een uitgebreid overzicht waar in de regio bijvoorbeeld de maneges, de handels- en rijstallen, de verenigingen, de ruitersportzaken en dierenartsen te vinden zijn. Maar ook een site, die in een oogopslag duidelijk maakt waar je een tocht per huifkar of koets kunt maken.

Uitgangspunt bij alles is, dat het een link moet hebben met Twente. De ruiter is Twents, woont of werkt daar of is er geboren. Zoals Jos Lansink, die alweer jaren in België woont en werkt. Of Jeroen Dubbeldam, de Olympisch kampioen van 2000, in Zwolle geboren maar al jaren thuis in Weerselo.

Hippisch Twente moet, als het aan ons ligt, zo snel mogelijk een website worden, die zich niet beperkt tot het selecte laagje toppers. We willen ook hebben voor de grote en veel bredere groep daaronder die net als de vedetten van de ring hun stinkende best doen om wekelijks het beste uit zichzelf en hun paarden te halen. Zoals ook de verzorgers van die paarden een plekje op internet krijgen. Op die manier is er aandacht voor het vele werk, dat ze altijd als stille kracht op de achtergrond uitvoeren. Hippisch Twente beoogt, kortom, gaandeweg uit te groeien tot een heuse community voor alle paardenliefhebbers en -volgers in deze streek, een paardenregio die er letterlijk en figuurlijk uitspringt.

Hippisch Twente is een initiatief van Willem Pfeiffer uit Borne en Peter Meerstra uit Haaksbergen. Pfeiffer is al 25 jaar perschef van het CSI Twente. Zijn oud-collega Meerstra van De Twentsche Courant Tubantia is zelf al vele jaren actief als landelijk springruiter. Het duo ondervond bij het tot stand komen van Hippisch Twente veel sympathie en weet zich ondertussen verzekerd van de medewerking van diverse enthousiaste medewerkers, die het vooral op idealisme gestoelde project ondersteunen.

Pfeiffer en Meerstra beseffen terdege dat hun website vooralsnog een groeiproces zal moeten ondergaan. “Tot nu toe zijn de reacties heel bemoedigend. We zien het zelf als een veulen, dat net is geboren. Hopelijk groeit het uit tot een toppaard.”

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)