DENEKAMPER SCHRIJFT GROTE PRIJS VAN CSI1 TWENTE OP ZIJN NAAM

Sjaak Sleiderink heeft laatste woord

GEESTEREN – Sjaak Sleiderink had vrijdag het laatste woord in de Grote Prijs van het CSI1 Twente om de Watermolen Prijs. De Denekamper besliste de rubriek over 1,30 meter met barrage overtuigend in zijn voordeel.

Met de zevenjarige bruine merrie Hamora O (v. My Lord Carthago) dook Sleiderink met zijn chrono van 32,83 seconde royaal onder de op dat moment snelste tijd van Pim Mulder met de een jaar jongere hengst I am a Rebel-S (34,36). De Duitser Maurice Tebbel moest genoegen nemen met de derde stek op de bruine ruin Cote de Pablo. Daan van Geel werd vierde met de bruine ruin Fernando en Bas van der Aa reed E. Guriel naar de achtste positie.

Ritme mooi doorzetten
“Pim is altijd snel, dat wist ik”, reageerde een uiteraard prima gestemde Sjaak Sleiderink na afloop. “Maar het was een finale en ik heb wel echt geprobeerd die te winnen. De eerste twee dagen heb ik het opgebouwd en het wat rustig aan gedaan. Vandaag ging het al in de eerste ronde heel goed. Hamora is een snel en competitief paard en vanaf de eerste hindernis in de barrage liep het gelijk. Tussen de eerste en tweede hindernis heb ik gekozen voor zeven galopsprongen en gelukkig kon ik het ritme mooi doorzetten.”

Sleiderink nam Hamora een jaartje geleden over van Teus van den Brink en is uitermate tevreden over de vorderingen die de merrie maakt. “Het is een fijn paard en ze doet goed haar best. Qua niveau loopt ze keurig op schema, tot nu toe gaat het prima. Vandaag heb ik denk ik in de hele barrage winst gepakt. Het liep vanaf het begin, ik denk dat ik nergens wat verloren heb.”

Mooi evenement
Sjaak Sleiderink vindt het wel jammer dat de rubrieken op het niveau van een en twee sterren in Geesteren dit jaar vooral op de zandbodems worden afgewerkt. “De planning is daardoor wat anders, maar het blijft dicht in de buurt een erg mooi evenement om naar toe te gaan. De Grote Prijs is, net als die van het CSI2 zaterdag waarin ik Ivan R start, wel op gras en dat is prima.”

Ook zakelijk loopt het naar behoren met Sjaak Sleiderink, een jaar nadat hij samen met Bas Westerhof op de erven van Stal Brugman in Ambt Delden aan een nieuw bestaan begon. “Qua handel gaat het redelijk. We hebben nog een paar prima jonge paarden. Voor de sport zou het wel mooi zijn als ik er nog een iets oudere met wat meer ervaring bij zou hebben en daarmee wat hoger zou kunnen uitkomen. Het blijft moeilijk daar zomaar aan te komen. Maar alles bij elkaar zijn we absoluut niet ontevreden met hoe het tot nu toe loopt.”

Fraaie thuiszege Eric ten Cate
Eric ten Cate boekte een fraaie zege voor eigen publiek in de wedstrijd over twee fasen (1,30 meter) voor het CSI2.De ruiter uit Geesteren had op de rug van de elfjarige bruine merrie Dairone (v. Zacharov) een halve seconde voorsprong op ‘buurman’ Albergenaar Bas van der Aa met zijn achtjarige bruine ruin Cartoon HL. Vrijwel de complete top tien bestond uit Nederlandse ruiters. Van hen eindigde Pim Mulder met Fabrice als vierde, gevolgd door Hessel Hoekstra met Cool Boy, Daan van Geel met Hulde G, Hester Klompmaker met Guessina en Fabiënne Roelofsen met Cento Bruno. De tiende plek was voor Amber Meijer met Feline HBC.

Ellen Zwijnenberg voltooit trilogie
In de proef op tijd over 1,20 meter voor het CSI1 toonde Ellen Zwijnenberg zich voor de derde keer in enkele dagen onklopbaar met haar tien jaar oude donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute). Ze was bijna 1,2 seconde sneller dan Valerie van Kesteren met Eberlina. Pim Mulder greep met de zes jaar jonge voshengst I Have it All-S de derde prijs. In deze wedstrijd eindigde Sjaak Sleiderink met de ook pas zesjarige bruine ruin Iron Man als zesde en bezette Gerco Schröder met de even oude vosmerrie Indy de tiende positie.

Voor het  CSI2 boekte Gianni Govoni in de rubriek over 1,30 meter op tijd zijn derde zege op het Erve Maathuis. De Italiaan klopte met de elfjarige donkerbruine merrie Devlin K (v. Douglas) een rij Nederlandse achtervolgers. Bas Moerings werd tweede met de bruine merrie Hardesther, Amanda Slagter derde met de schimmelruin Candy Crush, Ellen Zwijnenberg vierde met de bruine merrie Elvira en Eric ten Cate vijfde met Emine W. Fabiënne Roelofsen sloot de proef met haar vosmerrie Dolce Vita als tiende af.

Voor alle uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto's © Claus Close Up

Meer CSI Twente

GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)
GEESTEREN – Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid... (22-06-2019)
GEESTEREN – De Longines Grote Prijs van Twente in Geesteren  is vrijdagavond een prooi geworden voor Maikel van der Vleuten met de elf jaar oude... (21-06-2019)
GEESTEREN – Net als de Nederlandse springruiters een dag later gaan de dressuurcombinaties van Oranje zaterdag tijdens het CHIO5 Twente in Geesteren... (21-06-2019)
GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de... (20-06-2019)
GEESTEREN -De springequipe van Nederland begint zondag in Geesteren als tweede aan de landenwedstrijd op eigen bodem in het kader van de strijd om de... (20-06-2019)
GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de... (19-06-2019)
GEESTEREN -Nadieh Plegt (foto) eindigde woensdagmorgen tijdens het CSI Twente als tweede in de rubriek over twee fasen van de klasse Z. De amazone... (19-06-2019)
GEESTEREN – Jan Greve uit Haaksbergen werd dinsdag tijdens de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel uitgeroepen tot fokker van het jaar in de... (18-06-2019)