MET ADDISON BIJ PROGRESSIEF SPRINGEN OVER 1,40 METER VOOR CSI2

Nuri Dijks troeft concurrentie af

GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete concurrentie af in de hoofdrubriek van de dag voor het CSI2, de strijd om de Clip My Hors.TV Prijs.

Op het progressieve parcours over 1,40 meter was Dijks met zijn dertienjarige schimmelruin Addison 11 (v. Caspar) meer dan een volle tel sneller dan nummer twee, de tegenwoordig voor de BWG Stables van de broers Schröder rijdende Lennard de Boer met zijn tienjarige bruine ruin Don Diego. De Duitse Isabelle Gerfer legde met Ironie du Bois Halleux beslag op de derde positie. Nicole Bokma bezette achter de Ierse Lucinda Roche op Izar LB met Let it Be Vdv Z de vijfde stek.

Eric ten Cate tweede
James Billington kaapte met zijn achtjarige bruine merrie Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL) de overwinning in de proef over twee fasen (1,35 meter) voor het CSI2 voor de neus weg van lokaal favoriet Eric ten Cate. De ruiter uit Geesteren had voor eigen publiek 0,17 seconde meer nodig met zijn twaalfjarige schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue). Hester Klompmaker nam met de vosruin Guesssina de derde plek voor haar rekening en hield daarmee laatste starter Ellen Zwijnenberg met haar bruine ruin Boncetto vierhonderdste seconde achter zich. De Belg Jeroen de Winter werd vijfde met L’Innocence van ’t Meulenhof.

Amber Fijen erg snel
Amber Fijen reed met haar twaalfjarige bruine ruin Hummer K (v. Spartacus) meer dan twee seconden weg van haar tegenstanders in de strijd om de CWD Sellier Prijs over 1,30 meter voor het CSI2. Jaime Marsh (GB) met Cita Z en Samantha Alexis Mackenzie (Can) met Gillette B konden haar nog het best bijbenen. Rianti Zwart finishte als vijfde met haar schimmelmerrie Elievia.

Jarno van Erp haalde over twee fasen (1,30 meter) om de Rob van Boxtel Equestrian Prijs voor het CSI1 de volle buit binnen met zijn achtjarige schimmelruin Felix (v. Al Capone). In een op een compleet Nederlands feestje uitdraaiende proef eindigde Doron Kuipers als tweede met de donkerbruine merrie Cukuta (v. Carthago) en nam Hester Klompmaker de derde stek voor haar rekening met de even oude bruine merrie Forever VDW (v. VDL Zirocco Blue). Hessel Hoekstra met de schimmelruin Qstar en Jur Vrieling met de donkerbruine hengst Freeman VDL maakten de top vijf compleet.

Opnieuw Bas Moerings
Bas Moerings noteerde in alle vroegte zijn tweede overwinning in Geesteren door in het CSI1 het progressief springen om de Paardenkliniek De Watermolen prijs naar zijn  hand te zetten. Met de twaalfjarige vosruin Hervesther (v. Elvis ter Putte) bleef hij Remco Been met zijn zevenjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek)  ruim een seconde voor. Koen Westendorp deed het opnieuw goed en werd derde met de vosruin Helsinki, waarmee hij Don Willemsen met zijn bruine merrie Tinkerbell Z en Thom de Koff met de zwarte ruin Ghayano buiten het denkbeeldige podium hield.

Foto Nuri Dijks © www.kiek4fun.nl

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)