Nuri Dijks pakt zijn tweede zege

GEESTEREN – Nuri Dijks mocht zich zaterdag voor de tweede keer deze week laten als winnaar laten huldigen. De ruiter uit Gronau triomfeerde opnieuw met de negenjarige schimmelmerrie Hisaura van 't Heike (v. Tamura van 't Heike x Bon Ami), dit keer in de twee fasenrubriek over 1,35 meter voor de Silver League. Oekrainer Kostiantin Bolarko bleef met Osman ruim een halve seconde achter bij Dijks. De Duitser Frederick Troschke legde met Flashlight beslag op de derde plaats. 

Achter het leidende drietal kwam Fabienne Roelofsen met de elfjarige bruine merrie Ardanta op plek vier. Edwin Klokman sloot de wedstrijd als vijfde af met Can Can en Gerbert te Koppele reed Dymandy naar de zesde positie.. 

EllenZwijnenberg dichtbij overwinning
Ellen Zwijnenberg moest zich zaterdag op het Erve Maathuis in de proef over 1,30 meter met barrage voor de Silver League net gewonnen geven. Met haar donkerbruine merrie Etcetera (v. Camule x Colino) kwam ze met haar tijd van 38,41 seconde iets te kort tegen Jarno van Erp, die met zijn twaalfjarige bruine ruin Zadonis (v. Lupicor x Concorde) 0,11 seconde eerder door de finish flitste. Lonneke Mulder legde met de dertienjarige schimmelruin Con Calato (v. Claudio’s Son x Calato) beslag op de derde plek.

Het Nederlandse succes werd gecompleteerd door de vierde prijs van Leonie Jonkers op Burghgraaf (v. Quasimodo). Vasco Campana reed voor Italië naar de zesde plaats met Zantura, Edwin Klokman met Elia en Nuri Dijks met Exclusive werden negende en tiende.

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)