Mooie zege Fabienne Roelofsen

GEESTEREN - Fabienne Roelofsen boekte vrijdag op het Erve Maathuis een mooie zege in de rubriek over twee fasen (1,30 meter) voor de Small Tour. Met haar elfjarige bruine ruin Hallo Hallo (v. Hinault x Calvados) was Roelofsen ruim een seconde sneller dan Remco Been met Vera, de donkerbruine merrie van Goodtimes x Jasper. Wil Schellekens eiste de derde plaats voor zich op met Atlantic en hield daarmee Jesper Romp op Beau Rubertha R net buiten de topdrie. 

Don Willemsen was met Satchmo goed voor de zesde stek, Caroline Müller werd zevende met Amour en Jurre van Bommel negende met Call Me.

Winnen is nog geen gewoonte voor Fabienne Roelofsen en als dat dan uitgerekend lukt tijdens een groot concours als het CSI Twente is dat natuurlijk helemaal mooi. De amazone uit Raalte reageerde zelfs zaterdag nog een beetje beduusd na haar zege: “Dit had ik helemaal niet verwacht, zeker niet omdat ik al de derde starter was van de 72. We hebben een tijdje niet internationaal gereden en als het dan hier zo mooi lukt, is dat natuurlijk super. Peter Olthof, die me hielp bij het losrijden, zei na mijn rit al dat het in de pocket was. En hij heeft nog gelijk gekregen ook. Ik kon mooi voorwaarts blijven rijden en hoefde nergens in te houden. Hallo deed super zijn best, hij heeft altijd zin. We hebben een periode wat ups en downs gekend. Mijn zus Dominique heeft hem ook nog een tijdje gereden, maar dat klikte niet echt. Daarom ben ik zelf weer in de L met hem begonnen en het gaat sindsdien heel goed. Hallo Hallo is heel sterk en heet en vecht echt voor je in de ring. Hij wil altijd naar de overkant. Hallo is de laatste tijd prima te pas. De klik is terug, we zijn weer één. Dat maakt het erg leuk, ik heb door hoe ik hem moet rijden. Hopelijk kunnen we dit volhouden.”

Fabienne Roelofsen heeft net haar opleiding marketing, communicatie en evenementenorganisatie aan het Johan Cruijff College in Enschede succesvol afgesloten. “Ik wil nog een HBO-opleiding doen, misschien small business en retailmanagement. Op dit moment heb ik vijf paarden, dat is nog te combineren met school. Maar het is belangrijk nog iets naast de paardensport te hebben.”  

Michael Greeve, tegenwoordig actief vanuit Daarle, eindigde als tweede op het parcours met hindernissen tot en met 1,40 meter in de Silver League. Greeve reed met de negenjarige bruine merrie Zhiemara (v. Guidam x Kigali) en moest het net als de rest van de concurrentie duidelijk afleggen tegen Michol del Signore met Zingara. De Italiaan was bijna 2,7 seconde sneller. 

Achter James Peeters met Eclipse pakte Chantal Regter met de zevenjarige vosmerrie Bengel SFN (v. Jupilot x Horse la Loi) de vierde plaats. De posities vijf tot en met zeven werden ingenomen door Nathalie van der Mei met Aquila SFN, Robert Vos met Another Pleasure en Eric ten Cate met Vhamanta.

Robert Vos eindigde vrijdagochtend als derde in de tweede rubriek voor de Silver League van het CSI Twente. Met zijn zesjarige schimmelruin Cupido (v.Ustinov x Indorado) had de ruiter uit Wierden in 64,49 seconde precies vier volle tellen achterstand op winnares Aniek Diks met Bonitha (60,49) in de wedstrijd op tijd voor jonge paarden. Bas van der Aa volgde Vos op eenhonderdste seconde (64,50) als vierde met zijn zevenjarige vosruin Goldfeyer (v. Graf Top x Escudo).
Hester Klompmaker met Beegien SFN, Wesley Mulder met Basis Instinct WM en Chantal Regter met Charly Chaplin S eindigden respectievelijk als vijfde, zevende en tiende.

Sarah Koppelman deed het goed in de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) in de Medium Tour. De Haaksbergse eindigde als zesde met Wisteria. De zege ging naar Rob Bruijn met Apple Juice, die ook Dave Maarse met Ach Jee 'n Liefhebber en Darby Ward met Cassi Go achter zich hield. Vierde en vijfde werden Hamad Ali Mohamed A Al Attiyah met Ultimo en Michiel Brusse met Ursus. Wesley Mulder finishte als negende met Zissoga Z en Caroline Müller als tiende met Chelltago. 
 
STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN 

Foto Fabienne Roelofsenmet Hallo Hallo van www.fototrailer.nl

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)