JESSIE WIEFFERINK EN MADÉE SCHUTTENBELD SNEL IN RUBRIEK OP TIJD CSI*

Jonge Twentse amazones heersen

GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs tijdens het CSI Twente. Jessie Wiefferink reed met haar twaalfjarige bruine merrie Apourti (v. Quinar x Columbus) naar een sensationeel snelle tijd van 57,17 seconde, waar niemand meer bij in de buurt kwam.

Dat was bijna tweeënhalve seconde rapper dan de chrono waarmee op dat moment Madée Schuttenbeld met haar vijftienjarige bruine merrie Vayrenta (v. Haarlem x Zeoliet) aan de leiding ging. Routinier Jeanette Corbeek mocht zich met haar dertien jaar oude vosmerrie Zaza (v. Guidam x Monaco) naast de jonge talenten als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Voor de pas vijftienjarige Jessie Wiefferink betekende het haar eerste internationale zege bij de senioren. “Dit paard is heel snel”, gaf ze als belangrijkste reden voor haar overwinning. Apourti werd eerder door zus Britt gereden, maar sinds het begin van het buitenseizoen heeft zij de merrie onder het zadel. “Met Apourti moet ik niet op het allerhardst gaan, dan ga ik fouten maken.” Die insteek was ruim voldoende voor het succes dat op het hoofdterrein vorm kreeg. “Dat maakt het extra leuk, tot gisteren had ik nog nooit op dit grote terrein gereden. Toen had ik een balkje op de eerste hindernis, verder ging het ook toen goed."

De dochter van de voormalige springruiters Erik Wiefferink en Bernadette Nijhof heeft op het Erve Maathuis ook nog de beschikking over Vida Luca. “Een E-pony die heel lekker springt en mooi groot galoppeert”, zegt Jessie Wiefferink, die op Loot-school ’t Noordik nog een jaartje Havo tegoed heeft. Wat ze erna gaat doen, weet ze nog niet. "Maar paardrijden wordt niet mijn beroep.”
 
Nog vier Nederlandse combinaties sloten de proef, waaraan 81 combinaties deelnamen, af met een plaats in de top tien. Dat waren achtereenvolgens Hester Klompmaker met Guessina (5), Jan Willem IJbema met Gandhi (6), Sjaak Sleiderink met Glamour (7) en Wesley Mulder met Efaso D (9).

Bart Bles verstoort feestje
Bart Bles verstoorde een beoogd feestje van Maud Wiefferink en haar vriend Stijn Roelink. Het Twentse duo had lang de eerste en tweede plaats in bezit in de wedstrijd over 1,30 (twee fasen) voor het CSI1. Maar Bles had met zijn achtjarige schimmelmerrie Evabelli (v. Colman) het laatste woord. Maud Wiefferink werd tweede met haar bruine ruin Agono, Stijn Roelink derde met de vosruin Carthino Z.

Op de foto winnares Jessie Wiefferink met Apourti en vader Erik tijdens de prijsuitreiking na de rubriek op tijd.

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)