TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS VOOR LUXEMBURGSE CHARLOTTE BETTENDORF

Jeroen Dubbeldam mist auto net

GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam vrijdagmiddag bijna als winnaar te mogen wegrijden van een splinternieuwe Mercedes Smart Forfour.

Maar met zijn tijd van 64,95 seconde in de wedstrijd over 1,50 direct op tijd om de Roelofs Groep Prijs voor het CSI4 slaagde Dubbeldam er net niet in de Luxemburgse Charlotte Bettendorf met haar dertienjarige bruine merrie Raia D’helby van de eerste plaats te verdringen. 

Jeroen Dubbeldam (onderste foto) moest het nu in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente doen met een ‘troostprijs’ van ruim 5.000 euro. Met Bettendorf vormde hij een superieur duo in de proef die meetelt voor de wereldranglijst. Nummer drie Beezie Madden, eerder dit jaar winnares van de Wereldbeker, gaf met haar bruine merrie Jiva 1,14 seconde op de Twentenaar toe. 

Als laatste de beste
De Belg Wilm Vermeir triomfeerde zaterdag als laatste van 34 starters in de rubriek over 1,40 meter om de Fabri Prijs. Met zijn negenjarige schimmelruin Judge Hof ter Zeedycke (v. Winningmood) verdrong hij in 69,48 seconde alsnog zijn landgenoot Constant van Paeschen van de koppositie. Die kwam als derde in de ring en had met de negenjarige vosruin Verdi Treize (Diamant de Semilly)  0,34 seconde meer nodig. Jarno van Erp tekende met zijn twaalf jaar oude bruine ruin Bugatti Go (v. Concorde) voor de derde plek (71,28).

Achter de Luxemburgse Charlotte Bettendorf met Citizen Mezz reed Remco Been met de elfjarige vosmerrie Mine that Bird naar een keurige vijfde plek.

Michael Jung onbedreigd
De eerste proef in het CSI4 op het Erve Maathuis, een wedstrijd over twee fasen (1,45 meter) om de Frankonia Eurobau Prijs eindigde in de ochtenduren in een onbetwiste overwinning voor de Duitser Michael Jung. De eventingspecialist bij uitstek was met de tienjarige bruine merrie Fischerchelea veel sneller dan zijn naaste concurrenten Charlotte Bettendorf (Lux) met de bruine ruin Jivaro van ’t Hoogeinde en de Peruviaan Alonso Valdez Prado met de bruine merrie Fresca.

Kristian Houwen, toch al goed op dreef in Geesteren, nam met de bruine merrie Drop Shot de vierde plek voor zijn rekening en werd gevolgd door de Belg Jonas Vervoort met Cibalia.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Charlotte Bettendorf en Jeroen Dubbeldam © Loes Wielheesen

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)