TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS VOOR LUXEMBURGSE CHARLOTTE BETTENDORF

Jeroen Dubbeldam mist auto net

GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam vrijdagmiddag bijna als winnaar te mogen wegrijden van een splinternieuwe Mercedes Smart Forfour.

Maar met zijn tijd van 64,95 seconde in de wedstrijd over 1,50 direct op tijd om de Roelofs Groep Prijs voor het CSI4 slaagde Dubbeldam er net niet in de Luxemburgse Charlotte Bettendorf met haar dertienjarige bruine merrie Raia D’helby van de eerste plaats te verdringen. 

Jeroen Dubbeldam (onderste foto) moest het nu in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente doen met een ‘troostprijs’ van ruim 5.000 euro. Met Bettendorf vormde hij een superieur duo in de proef die meetelt voor de wereldranglijst. Nummer drie Beezie Madden, eerder dit jaar winnares van de Wereldbeker, gaf met haar bruine merrie Jiva 1,14 seconde op de Twentenaar toe. 

Als laatste de beste
De Belg Wilm Vermeir triomfeerde zaterdag als laatste van 34 starters in de rubriek over 1,40 meter om de Fabri Prijs. Met zijn negenjarige schimmelruin Judge Hof ter Zeedycke (v. Winningmood) verdrong hij in 69,48 seconde alsnog zijn landgenoot Constant van Paeschen van de koppositie. Die kwam als derde in de ring en had met de negenjarige vosruin Verdi Treize (Diamant de Semilly)  0,34 seconde meer nodig. Jarno van Erp tekende met zijn twaalf jaar oude bruine ruin Bugatti Go (v. Concorde) voor de derde plek (71,28).

Achter de Luxemburgse Charlotte Bettendorf met Citizen Mezz reed Remco Been met de elfjarige vosmerrie Mine that Bird naar een keurige vijfde plek.

Michael Jung onbedreigd
De eerste proef in het CSI4 op het Erve Maathuis, een wedstrijd over twee fasen (1,45 meter) om de Frankonia Eurobau Prijs eindigde in de ochtenduren in een onbetwiste overwinning voor de Duitser Michael Jung. De eventingspecialist bij uitstek was met de tienjarige bruine merrie Fischerchelea veel sneller dan zijn naaste concurrenten Charlotte Bettendorf (Lux) met de bruine ruin Jivaro van ’t Hoogeinde en de Peruviaan Alonso Valdez Prado met de bruine merrie Fresca.

Kristian Houwen, toch al goed op dreef in Geesteren, nam met de bruine merrie Drop Shot de vierde plek voor zijn rekening en werd gevolgd door de Belg Jonas Vervoort met Cibalia.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Charlotte Bettendorf en Jeroen Dubbeldam © Loes Wielheesen

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)
GEESTEREN – Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid... (22-06-2019)
GEESTEREN – De Longines Grote Prijs van Twente in Geesteren  is vrijdagavond een prooi geworden voor Maikel van der Vleuten met de elf jaar oude... (21-06-2019)
GEESTEREN – Sjaak Sleiderink had vrijdag het laatste woord in de Grote Prijs van het CSI1 Twente om de Watermolen Prijs. De Denekamper besliste de... (21-06-2019)
GEESTEREN – Net als de Nederlandse springruiters een dag later gaan de dressuurcombinaties van Oranje zaterdag tijdens het CHIO5 Twente in Geesteren... (21-06-2019)
GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de... (20-06-2019)
GEESTEREN -De springequipe van Nederland begint zondag in Geesteren als tweede aan de landenwedstrijd op eigen bodem in het kader van de strijd om de... (20-06-2019)
GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de... (19-06-2019)
GEESTEREN -Nadieh Plegt (foto) eindigde woensdagmorgen tijdens het CSI Twente als tweede in de rubriek over twee fasen van de klasse Z. De amazone... (19-06-2019)