Jan Diepman is de grote man

GEESTEREN – Jan Diepman was onbetwist de grote man van de tweede springdag bij het CSI Twente. De Dalfsenaar zegevierde in drie rubrieken op het Erve Maathuis. Hij was met Verity (v. Koriander) de sterkste in beide proeven van de klasse Z en won met Favorite (v. Warrant) ook het progressief springen in de klasse ZZ. Danny Schaper pakte met Guidam’s Willowe the Second (v. Willow) de winst in het ZZ over twee fasen.

In de klasse Z was Diepman ronduit superieur. Over twee fasen had hij een voorsprong van 1,09 seconde op nummer twee Tessa Hoeksema met El Vleut H. Op grotere afstand volgden Niels Nanning met Belrose en Steven Veldhuis met Graziano en Grande Dieni op de plaatsen drie tot en met vijf. Op het progressieve traject was de marge met de nummer twee, Frank Buitenhuis met Eratograaf, zelfs bijna 1,8 seconde. Hier legden Vasco Campana met Fortuin, Tessa Hoeksema met Germette E en Peter Olthof met Gardour VDL beslag op de volgende prijzen.

Vasco Campana sloot in het ZZ-progressief met twee paarden aan achter Jan Diepman. Met Charlene eindigde hij als tweede en met Zantura als derde. Heleen Bakker werd vierde met Damira D, Lannard de Boer vijfde met Flambeau. In de rubriek over twee fasen werd Danny Schaper gevolgd door Tessa Hoeksema met Warandasj, Nick van den Broek met Bosch Blue HBC, Niels Nanning met Belrose en Vasco Campana met Charlene.

Rianne Nalis (foto rechts) manifesteerde zich met de bruine ruin Ikato (v. Ukato x Fedor) als de uitblinker bij de vierjarige paarden. Met 25,9 punt sloeg ze een behoorlijk gat met Bart Bles op Insallah (25,2), Josta van Straaten met I Have it All-S (25,1), Zoï Snels met Cascos (24,8) en Cristel kalf met Impossible Dream (23,9).

Thomas Mertens heerste in de proef voor vijfjarige paarden. Hij won met Blom’s Hiek’n (v. Falaise de Muze) en eindigde met zijn andere paarden Blom’s Heaven en Blom’s Hertogin op een gedeelde derde plek. De tweede positie was voor Judith Vetker met Havannah WV, de vijfde voor Danny Schaper met Bad Boy.

Voor alle uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto's © Loes Wielheesen

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)