GMB Bokalen naar Freedom en Coline

GEESTEREN - De tweede editie van de Salesroom KWPN Young Stars tijdens CSI Twente is donderdagavond gewonnen door twee merries die een mooie toekomst voor zich lijken te hebben. De GMB Bokaal bij het vrijspringen ging naar de driejarige Freedom (v. Zavall VDL), die /‘s middags nog vierde werd in de kampioenskeuring tijdens de Centrale Keuring. Winnares bij het springen onder het zadel was de zesjarige, zeer kwaliteitsvolle Verdi-dochter Coline.

De Salesroom KWPN Young Stars, voorbehouden aan jonge KWPN-springpaarden die hoog gescoord hebben tijdens de stamboekopname of aanlegtest en die afkomstig zijn uit de provincie Gelderland en Overijssel, genoot dit jaar van een goede publieke belangstelling waaronder diverse gerenommeerde handelaren. Emile Hendrix en Willem Greve beoordeelden de aangeboden paarden en zouden er wel een paar van op stal willen hebben.

“We hebben toch wel vier heel goede paarden tijdens het vrijspringen gezien”, vertelt Emile Hendrix. Winnares werd Coline (Verdi x Garanco) van fokker M. Borger en J. Borger-Lentink uit IJsselmuiden. De zesjarige merrie, halfzus van Overijssels keuringskampioene World Pleasure (v. Great Pleasure), sprong met zeer goede reflexen over het verkort parcoursje.

“Een merrie die iets kort in de hals is, maar een goede balans heeft, lichtvoetig is, een goede mond lijkt te hebben en een heel goede voorbeen- en achterbeentechniek toont. Hoe hoog de merrie straks gaat springen is straks de vraag, maar instelling heeft ze”, looft Emile Hendrix.

Bij het vrijspringen werd een klassement van de beste drie merries opgemaakt. De meeste credits gingen naar Freedom (Zavall VDL x Colandro) van fokker Martie van Dijk uit Lemelerveld en G. Meulink van Stal Hoge Linde. De merrie scoorde op de stamboekkeuring al 85 punten. “Maar ze sprong nu nog scherper”, is fokker Martie van Dijk in zijn nopjes. “Een zeer mooi, modern paard met zeer goede reflexen en een goede reactie op de laatste oxer”, was het commentaar van Willem Greve. 

Martie van Dijk kon zich geen mooiere dag wensen. “Het was top! Vanmiddag was ze al vierde in de kampioenskeuring. Ik probeer altijd wat veulens voor de veilingen te fokken of houd ze wat langer aan, zoals deze. Dit is al de derde generatie prok-merrie. Daar hecht ik veel waarde aan. Tot nu toe heb ik nog geen misser uit deze stam gehad”, vertelt Martie van Dijk, die met deze merrielijn ook succesvol is in de dressuurrichting. De nummer drie van de kampioenskeuring dressuurmerries die dag is gefokt uit grootmoeder Rachel (ster, pref, prestatie, prok), een dochter van Hemmingway x Legaat.

De tweede prijs ging naar Finn (Van Gogh x Sheraton) van fokster Marieke van Hummel uit Enschede. De royaal ontwikkelde ruin uit dezelfde stam als Montender begon zeer goed en bleef ook aan het eind met veel bascule en lichaamsgebruik springen. “Een super scherp paard”, vindt Willem Greve. 

De derde plaats ging naar Fanessa (Carambole x Guidam) van fokkers Jan Greve uit Haaksbergen en Wim Wijnveen uit Winterswijk. De scherp gemodelleerde vosmerrie galoppeert lichtvoetig en sprong met een excellente beentechniek en veel instelling. “Ze leek in eerste instantie iets beperkt qua vermogen, maar sprong op de laatste oxers toch heel goed terug van de paal om vervolgens goed naar voren door te rekken. Een fijn paard”, zegt Emile Hendrix.

De Salesroom KWPN Young Stars werd mede mogelijk gemaakt door GMB, Veulenveiling Borculo, Paardenopfok Wim ten Pas en Paardenopfok ‘t Hofstee.

Foto: Emile Hendrix, Arend van de Pol namens sponsor GMB en tevens voorzitter KWPN afdeling Overijssel, fokker/eigenaar Martie van Dijk, Willem Greve en de voorbrenger van de driejarige Freedom (v. Zavall VDL).
Foto www.wendyscholten.nl

 

De kleine rubriek springen onder het zadel werd gewonnen door de zesjarige Coline (v. Verdi) .

 

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)