OUD-WINNAAR GROTE PRIJS SNELSTE IN BIG TOUR VAN CSI2 OP ERVE MAATHUIS

Gianni Govoni prima op z’n gemak

GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de overwinning in de strijd om de Aeres MBO Barneveld Prijs over 1,40 meter op tijd in de Big Tour van het CSI2 Twente.

De Italiaan won in 2003 de Grote Prijs van Twente in Geesteren met Loro Piana Havinia en keert sindsdien bijna jaarlijks terug bij het CSI Twente. Al diverse keren ging hij met een rubriekszege naar huis en niet voor het eerst deed hij dat woensdag in een proef op snelheid. Tegen zijn winnende chrono van 60,73 met de tienjarige bruine ruin Elcapone M (v. Baloubet du Rouet) was geen concurrent opgewassen.

Marleen Meijer en Ellen Zwijnenberg
Alleen de Jordaniër Ahmed Mansour waagde met de eveneens tienjarige bruine merrie Estoril de Cardag een poging, die Govoni nog enigszins kon bedreigen. Maar met 61,11 seconde gaf hij toch 0,38 seconde toe op de Italiaan. Twee Nederlandse amazones sloten aan op royalere afstand. Marleen Meijer eindigde met haar veertien jaar oude bruine merrie Abrinosa (v. Emilion) als derde en bleef daarmee Ellen Zwijnenberg met haar dertien jaar oude bruine ruin Boncetto (v. Concetto Famos) voor. Albert Zoer sloot de zwaarste proef van woensdag als zevende af met de negenjarige schimmelhengst Freedom (v. Larino).

Ook in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour meldde Ellen Zwijnenberg zich bij de eersten in de uitslag. Met Funny Girl moest ze met een marge van slechts 0,08 seconde echter haar meerdere erkennen in Amber Meyer op Feline HBC. Rob Schipper mocht zich met Famke als derde melden voorde prijsuitreiking.
Hessel Hoekstra werd vijfde met Cool Boy, Bas van der Aa zesde met Cartoon HL, Amanda Slagter negende met en Albert Zoer tiende met Formidable.

Bas Moerings en Jarno van Erp
De rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Small Tour om de Rob van Boxtel Prijs ging naar Bas Moerings met zijn zeven jaar jonge bruine merrie Hardesther (v. Kannan). Lokaal favoriet Eric ten Cate had met de achtjarige schimmelmerrie Grace Emine W 0,82 seconde meer nodig. Alessandra Fuzzi finishte met Grazia Z als derde.

Job Oldenziel voerde met Goldfee een trio Nederlanders aan in de strijd om de vierde plaats. Achter hem eindigden Pim Mulder met Hazelhorst I en Amanda Slagter met Candy Crush als vijfde en zesde. Fabiënne Roelofsen reed Dolce Vita naar de tiende positie.

Jarno van Erp trok de zege naar zich toe in de rubriek om de Stal Het Oosterbrok Prijs over 1,30 meter op tijd voor het CSI1. Met zijn negenjarige vosruin Flying Boy (v. Al Capone) was hij de rapste van het veld.

Daan van Geel werd op bijna anderhalve seconde tweede met de ook negen jaar oude bruine ruin Fernando (v. Ukato) en Emiel Richter volgde hem op de voet met de veertienjarige bruine merrie Sundance (v. Padinus). De vierde tot en met zesde plek werden bezet door achtereenvolgens Job Oldenziel met Good Luck, Jan Schuttert met Good Farming HS en Bas van der Aa met E. Guriël.

Ellen Zwijnenberg reed overtuigend naar de overwinning in de strijd om de Equifirst Prijs over 1,20 meter op tijd. Met haar tien jaar oude donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute) bleef ze Valerie van Kesteren met de even oude donkerbruine merrie Eberlina (v. Lexicon) 1,04 seconde voor. Pascalle Lienesch eiste met de zevenjarige bruine merrie Hauranta DD knap de derde positie op, voor Eline Moerings met Bardesther en Leontine Bruin met Florida.
Ook de posities zeven tot en met tien werden bezet door Nederlandse combinaties. Dat waren Hanna de Vries met Numero’s Diamond, Jan Schuttert met Gestelle M, Marjolein Heuvelmans met Darina S en Sjaak Sleiderink met Iron Man.

Zie ook www.csitwente.nl

Gianni Govoni neemt op de foto boven de felicitaties in ontvangst van jurylid Jan Roelink. Onder Ellen Zwijnenberg met Etcetera.
 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)
GEESTEREN – Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid... (22-06-2019)
GEESTEREN – De Longines Grote Prijs van Twente in Geesteren  is vrijdagavond een prooi geworden voor Maikel van der Vleuten met de elf jaar oude... (21-06-2019)
GEESTEREN – Sjaak Sleiderink had vrijdag het laatste woord in de Grote Prijs van het CSI1 Twente om de Watermolen Prijs. De Denekamper besliste de... (21-06-2019)
GEESTEREN – Net als de Nederlandse springruiters een dag later gaan de dressuurcombinaties van Oranje zaterdag tijdens het CHIO5 Twente in Geesteren... (21-06-2019)
GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de... (20-06-2019)
GEESTEREN -De springequipe van Nederland begint zondag in Geesteren als tweede aan de landenwedstrijd op eigen bodem in het kader van de strijd om de... (20-06-2019)
GEESTEREN -Nadieh Plegt (foto) eindigde woensdagmorgen tijdens het CSI Twente als tweede in de rubriek over twee fasen van de klasse Z. De amazone... (19-06-2019)
GEESTEREN – Jan Greve uit Haaksbergen werd dinsdag tijdens de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel uitgeroepen tot fokker van het jaar in de... (18-06-2019)