MET CHARMEUR NAAR IMPONERENDE ZEGE IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS

Gert-Jan Bruggink magistraal

GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit De Lutte zich met zijn negenjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo x Oldenburg) van de winst in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van zondag, waarvoor hij zich een dag eerder op het nippertje al had geplaatst. Bruggink voorkwam daarmee in de strijd om de Roelofs Groep prijs dat de op dat moment leidende Ier Shane Breen met zijn bruine hengst Laith na vrijdag opnieuw met een auto aan de haal ging. Het bestuurslid van het CSI Twente bleef 'op eigen grond' de Ier elfhonderdste seconde voor.

De Engelsman William Funnell eindigde met de vosruin Billy Angelo als derde. Een knappe vijfde plaats was er voor Merel Laseur met haar elfjarige schimmelmerrie Bleu Bayou (v. Berlin x Ahorn). Sabrina van Rijswijk sloot de tweede kwalificatie met haar bruine hengst Joris van den Bisschop succesvol als negende af. Meteen na Get-Jan Bruggink deed Robert Vos een heldhaftige poging hem van de troon te stoten. De Wierdenaar vloog met zijn zeventienjarige donkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad) als een scheermes sensationeel over de hindernissen, maar strandde in het zicht van de haven. Hij was wel 2,17 seconde  sneller, maar de springfout deed hem duikelen naar de 28ste plaats.

Onder controle
“Het was allemaal onder controle”, reageerde Gert-Jan Bruggink met zijn bijna vierjarige dochter Marlyse in zijn armen na zijn winnende rit. “Eerlijk gezegd heb ik niet eens zo hard gereden. Soms maak je een plan en dan werkt het niet, de andere keer reken je nergens op en gaat het geweldig. Ik zit in een fase dat ik zelf niet goed weet of iets nou wel of niet goed is. Ik denk dat ik momenteel harder werk dan ik ooit gedaan heb, maar als de resultaten dan uitblijven is dat nu en dan tot frustrerends aan toe. Maar dit is in elk geval een mooie overwinning, vooral voor eigen publiek.” Over Charmeur is hij vol lof: "Gewoon een lekker paard, nuchter in het hoofd, goede instelling en sympathiek. Ik wil niet zeggen dat hij als jong paard ADHD had, maar het was en is er wel een die het handgas erop heeft."

Vorig jaar plaatste zijn partner Pia-Louise Aufrecht zich met Charmeur voor de Grote Prijs van het CSI2, nu staat hij zelf aan de vooravond van een hoofdrubriek op een niveau dat twee sterren hoger ligt. “Charmeur loopt nu op stal voorop”, aldus Bruggink die de laatste jaren nogal wat toppers naar het buitenland zag vertrekken. “Ik moet nu oppassen dat ik hem niet overneem. Chanyon en Casparo moeten hem de komende weken zo snel mogelijk ondersteunen.”

Geen overmoedige uitspraken
Dat heeft te maken met het nog ontbreken van zijn topper Vampire, die volgens Bruggink na het concours in Maastricht ‘niet helemaal gelukkig’ was, maar ondertussen de weg naar boven weer heeft ingeslagen. Bovendien ondervindt Casparo, waarmee hij onlangs in Tubbergen nog prima presteerde, hinder van een pijnlijke zadelplek. Het zijn die dingen, die Gert-Jan Bruggink doen realiseren dat in de paardensport de ene dag de andere niet is. “Vroeger deed ik na zo’n overwinning als vandaag nog wel eens overmoedige uitspraken, maar dat kan ik me op dit moment echt niet permitteren. Vraag me dus niet wat ik van de Grote Prijs verwacht. Want dan zeg ik: niets. Dan is namelijk alles goed. Maar dit geeft wel een goed gevoel, waar ik verder mee kan."

.
 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)