IN PUIKE VORM VERKERENDE ELLEN ZWIJNENBERG NAAR TWEEDE ZEGE IN CSI1

Gerco Schroder zesde in kwalificatie

GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de winst in de strijd om de Frankonia Eurobau Prijs, de kwalificatierubriek voor de Longines Grote prijs van Twente van vrijdag. Beiden moesten echter op het parcours over 1,50 meter hun meerdere erkennen in een Braziliaan, een Italiaan en een Spanjaard.

Greeve met de tienjarige bruine hengst Turbo Z (v. Thinder van de Zuuthoeve) en thuisrijder Schröder met zijn elf jaar oude ruin Davino Q (v. Vingino) haalden net als acht andere combinaties  de extra omloop. Vier van hun concurrenten, onder wie Kevin Jochems (zevende) met de twaalfjarige bruine hengst Cristello (v. Numero Uno) lieten die echter voor wat die was.

Niet snel genoeg
Als eerste starter noteerde Michael Greeve een tijd van 41,44 seconde, maar die bleek lang niet snel genoeg voor de winst. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli (rechts) vloog met de schimmelmerrie J. Figyelem bijna vijf seconden sneller over de hindernissen. Alleen de altijd rappe Italiaan Gianni Govoni kwam daar nog een beetje bij in de buurt, maar hij bleef met zijn veertien jaar oude bruine ruin Antonio steken op een achterstand van 1,18 seconde. De derde plek ging naar de Spanjaard Gerardo Menendez met zijn twaalf jaar oude bruine Costello. Omdat hij als enige van het zestal barragekandidaten een springfout maakte, moest Gerco Schröder genoegen nemen met de zesde plaats achter de Duitse amazone Janne-Frederike Meyer-Zimmermann op de schimmelmerrie Bali.

De openingsrubriek over 1,40 meter op tijd mondde uit in een compleet Zweeds onderonsje. Rolf Göran Bengtsson bleef met zijn tien jaar oude bruine hengst Ermindo W (v. Singapore) zijn  landgenotes Irma Karlsson  met de bruine merrie Ida van de Bisschop en Marlin Parmler met de bruine ruin Kamilo van de Broekkant voor.

Vier Nederlandse zeges
Op de tweede ‘ínternationale’ dag in Geesteren waren er Nederlandse overwinningen voor Albert Zoer, Pim Mulder, Bas Moerings en Ellen Zwijnenberg. Zoer was met de negenjarige schimmelhengst de snelste in de Big Tour van het CSI2 over twee fasen (1,40 meter). Pim Mulder greep met de zevenjarige schimmelruin Hazelhorst I de zege in een door Nederlanders gedomineerde gelijksoortige proef over 1,30 meter voor het CSI1. De in Geesteren in puike vorm verkerende Ellen Zwijnenberg won net als een dag eerder met haar tienjarige donkerbruine merrie Etcetera over 1,20 meter, dit keer over twee fasen.

Foto Gercio Schröder © www.fototrailer.nl

Voor programma, startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)
GEESTEREN – Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid... (22-06-2019)
GEESTEREN – De Longines Grote Prijs van Twente in Geesteren  is vrijdagavond een prooi geworden voor Maikel van der Vleuten met de elf jaar oude... (21-06-2019)
GEESTEREN – Sjaak Sleiderink had vrijdag het laatste woord in de Grote Prijs van het CSI1 Twente om de Watermolen Prijs. De Denekamper besliste de... (21-06-2019)
GEESTEREN – Net als de Nederlandse springruiters een dag later gaan de dressuurcombinaties van Oranje zaterdag tijdens het CHIO5 Twente in Geesteren... (21-06-2019)
GEESTEREN -De springequipe van Nederland begint zondag in Geesteren als tweede aan de landenwedstrijd op eigen bodem in het kader van de strijd om de... (20-06-2019)
GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de... (19-06-2019)
GEESTEREN -Nadieh Plegt (foto) eindigde woensdagmorgen tijdens het CSI Twente als tweede in de rubriek over twee fasen van de klasse Z. De amazone... (19-06-2019)
GEESTEREN – Jan Greve uit Haaksbergen werd dinsdag tijdens de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel uitgeroepen tot fokker van het jaar in de... (18-06-2019)